Novarge Premium
Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

KARİYER

Sıcak bir yaz ayının güneşli mateminde, hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, günlük hayatta farkında olmayarak yaptığımız, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş zekâ geliştiren birçok alışkanlıktan bahsedeceğiz.

Gün içerisinde zekâ gelişimi için kitap okumak, kişisel gelişim çalışmaları ve çeşitli araştırmalar gibi birçok çalışmayı üstleniyoruz. Zekâ gelişimi için bilerek üstlendiğimiz alışkanlıkların aksine farkında olmayarak yaptığımız birçok alışkanlık da zekanın gelişimine olanak sağlıyor.

Geçmiş yıllardan beri insanoğlu zekanın yalnızca belirgin bir yüzdesinin kullanılabileceğini desteklerken, potansiyelin en üst seviyede kullanıldığında bile maksimum yüzdenin aşılamayacağına yönelik inanç besledi. Ancak günümüzde yapılan araştırmalar gösteriyor ki insan zekâsı belirlenen maksimum kullanımın üzerine de çıkabiliyor ve günlük yaşamda yaptığı birçok çalışmayla birlikte bu oranın gelişimine de katkı sağlayabiliyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak, günlük hayatta farkında olmayarak yaptığımız, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş zekâ geliştiren birçok alışkanlığı araştırdık.

 Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar Nelerdir?

Günlük yaşamda yeni bilgiler öğrenmek ya da çeşitli araştırmalar yapmak, beyin nöronları arasında yeni köprülerin oluşmasına olanak sağlıyor. Oluşan yeni köprüler de yeni bilgiler dolayısıyla zekanın daha işlevsel ve maksimum çalışma düzeyini beraberinde getiriyor.

Düzenli Okumak

Okumak insan yaşamında her zaman yeni bilgilerin elde edilmesi ve zekanın doğru alanda kullanılmasına ilişkin olanak sağlıyor. Kitap, makale, gazete ya da herhangi bir metni okumak; bireyin duygusal olarak daha iyi hissetmesini sağladığı gibi, yeni bilgiler elde etmesine de zemin hazırlıyor. Bu sayede zihin içerisindeki analitik ve duygusal zekâ da doğru oranda gelişim gösteriyor. Okumak aynı zamanda bireyin problem çözme yeteneklerini geliştirdiği gibi, hayal gücü açısından da etkileşim göstermesini sağlıyor. Bu sayede liderlik özellikleri gelişirken, hayal gücünün gerektiği alanlarda başarı elde edilmesi sağlanıyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Dil Öğrenmek

Yapılan bilimsel araştırmalar yeni bir dil üzerine yoğunlaşan zihnin, bilgileri içerisinde daha kolay depoladığına ve pratik düşünce sistemlerinin geliştiğine yönelik neticeleri gösteriyor. Yeni bir dil öğrenen bireyler, problem çözme aşamasında daha başarılı oldukları gibi, öğrenme aşamasında da daha pratik bir tutum sergiliyorlar. Bireysel gelişim üzerinde etkili olan dil kavramı, kişinin iş ve kariyer alanında da elde edeceği birçok başarıyı beraberinde getiriyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Müzik Aleti Öğrenmek

“Müzik ruhun gıdasıdır.” Kelimesini hepimiz duymuşuzdur. Peki müziğin ruha deva olduğu gibi, zihin gelişimine de katkı sağlayacağını biliyor musunuz? Bilimsel araştırmalar müzik aleti çalmanın bireyin beyninde iki lop arasında bağlantı kuran karpus kallozomu ile yeni bağlantılar sağlayarak zihni güçlendirdiği gösteriyor. Aynı zamanda bir müzik aleti çalmak analitik düşünce, matematiksel zeka ve yaratıcılığı da doğru oranda geliştiriyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Egzersiz Programı

Düzenli egzersiz programı bireyin vücut sağlığının yanında zihin sağlığını da destekleyen etkinlikler arasında yer alıyor. Düzenli gerçekleştirilen egzersiz programlarında hücreler BDNF denilen hafıza, odaklanma ve öğrenme yeteneklerini geliştiren proteinlerle destekleniyor. Bu sayede zihinsel gelişim ve öğrenme süreci de beraberinde geliyor. Yapılan araştırmanın akabinde bilim adamları düzenli egzersizin kazandırdığı protein takviyesinin aksine tüm gün oturma eyleminin, söz konusu proteinleri azaltarak gelişimi olumsuz yönde etkileyeceğini söylüyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Meditasyon

Gün içerisinde yoga, meditasyon ya da çeşitli ibadet yöntemleriyle gerçekleştirilen bireysel dinginlik süreci, zihnin gelişimine de katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalar ve deneyler, meditasyon yapan insanların beyin dalgalarının gösterdiği gelişimi kaydediyor. Bu nedenle türü fark etmeksizin bireysel bir dinginlik sürecini beraberinde getiren meditasyon süreci, vücut fonksiyonlarını rahatlattığı gibi zihinsel gelişime de olanak sağlıyor.

Bilimsel Çalışmalarla Desteklenmiş Zekâ Geliştiren Alışkanlıklar

Novarge’de bugün; günlük hayatta farkında olmayarak yaptığımız, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş zekâ geliştiren birçok alışkanlıktan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler