Novarge Premium
Geleceğin En İyi İş Alanları

Geleceğin En İyi İş Alanları

EĞİTİM

Haziranın sonuna doğru yaklaştığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle özellikle gençlerin bireysel gelişim seçeneklerine önem kazandıran geleceğin en iyi iş alanları konusundan bahsedeceğiz.

Zamanın hızla geçişine tanık olduğumuz bilgi çağında; eğitimin, iş olanaklarının ve yaşam formlarının da düzeni değişime yüz tutuyor. Bireyin yaşam çerçevesinde bilgiye ulaşım seçeneklerini oluşturan günümüz teknolojileri, eğitimden meslek olanaklarına dek birçok alanda değişimin yaşanmasına olanak sağlıyor. Örneğin; geçmişin en önemli meslek gruplarından birini oluşturan doktorluk, öğretmenlik ya da hemşirelik gibi meslekler günümüzde teknolojinin yaşama etkisiyle yerini yazılım, kodlama ve bilgisayar gibi sektörel alanlara bırakıyor.

Geleceğin En İyi İş Alanları

Günümüzde gençlerin kariyere yönelik planlama seçeneklerinde geleceğin getirilerine ve yeni dünya düzenine uyumlu seçimler yapması, ileride izleyeceği yolların doğru konumlandırılabilmesine de büyük ölçüde yardımcı oluyor. Özellikle meslek seçimlerinde ve bireysel gelişim düzeylerinde geleceğin yeni dünya düzenine yönelik hazırlık altyapısı bulunan seçimler, bireyin kariyer planlamasında zirvedeki başarıya ulaşabilmesine olanak sağlıyor.

Günümüzde geleneksel medya araçlarının yerini alan yeni medya araçları ve pandemi gibi teknolojiye dönük yaşam standartları; geleceğin mesleklerinin, eğitimlerinin ve çeşitli iş olanaklarının da çeşitlenmesinde rol oynuyor. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak, özellikle gençlerin bireysel gelişim seçeneklerine önem kazandıran geleceğin en iyi iş alanları konusunu araştırdık.

Geleceğin En İyi İş Alanları

Geleceğin En İyi İş Alanları Nelerdir?

  1. Yazılım ve Oyun Sektörü

Günümüzde bilgisayar kullanım alanları ve yapay zekâ teknolojilerinin artışıyla birlikte geleceğin en iyi iş olanaklarından bir tanesinin yazılım ve oyun sektörü alanlarında gelişeceği kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Pandemi gibi olağanüstü şartlar nedeniyle şirketlerin internet dünyasında artış gösteren pazar yerleri ve çeşitli platformlarda yaygınlaşan yayıncılık sektörü nedeniyle özellikle uygulamaların var oluşunda önemli role sahip yazılım dünyasının ve oyunların yaratıcı mecrası olan oyun sektörünün büyük ölçüde iş olanaklarına zemin hazırlanacağı ön görülüyor.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bireylerin gelişim düzeylerinde, geleceğin iş olanaklarına zemin hazırlayabilmesi için Robotik Kodlama, Bilgisayar Programcılık ve Oyun Geliştirme Eğitimi gibi programları sertifika imkanıyla sunuyor.

Geleceğin En İyi İş Alanları

  1. Tasarım Alanları

Geleceğin parlayan iş olanaklarına bakıldığında öncelikle bilgisayar altyapısına sahip mesleklerin ön planda olduğunu gözlemlemek kaçınılmaz hale geliyor. Bir tasarım firmasının binlerce markanın bilinirliğini arttırabilmek ve müşteriye kolay yoldan ulaşım için benimsediği özgün tasarım ilkeleri, gelişen bir meslek alanı olarak tasarım sektörünün yükselmesini sağlıyor. Tasarım alanı yalnızca grafik ya da çizim gibi niteliklerle kalmayıp içerisine web tasarım, animasyon, tanıtım filmi ve reklam gibi alanları da dahil ediyor.

Bireylerin geleceğin iş olanaklarına tasarım yönüyle hazırlanmak için öncelikle birçok programa ilişkin bilgi sahibi olabilmesi gerekiyor. Öğrendiği birçok program ekseninde geliştirdiği başarılı işler, birçok firmanın özgün tasarımlarına eklenerek piyasada fark yaratmasına yardımcı oluyor.

Geleceğin En İyi İş Alanları

  1. Psikoloji ve Yaşam Koçluğu

2019 yılı itibariyle tüm dünyayı etkisi alan küresel bir salgın nedeniyle psikolojik buhran ve bireysel bir içe dönüş evresi söz konusu hale geldi. İnsanlar iş sektörü gibi stresli kanallar ve günlük yaşam rutininden uzakta hane içerisinde sürdürdükleri yaşam dahilinde daha çok içsel bir yolculuğu mümkün kılan yoga, yaşam koçluğu ve psikoloji gibi alanlara yönelmeye başladılar. Dünyanın türlü zorluklarla yüz yüze geldiği ve gelecekte de karşılaşacağı olası zorluklar neticesinde bireylerin ruhsal dengelerini korumalarına yardımcı yaşam koçluğu ve psikoloji gibi alanlar ilgi görmeye başladı.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Yaşam Koçluğu Eğitim programı sayesinde bireylerin sertifika imkanına erişerek geleceğin iş alanlarına hazırlanmasını sağlıyor.

Geleceğin En İyi İş Alanları

  1. Sağlık Sektörü

Geçmişten günümüze dek bireylerin yaşam fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için öncelikli olarak sağlık sektörünün işleyebilmesi gerekiyor. Özellikle pandemi gibi olağanüstü şartlarda ilaç ve sağlık sektörünün büyük ölçüde artış gösterdiği gözlemleniyor. Dünyanın maruz kaldığı küresel salgın ve gelecekte bireylerin sağlık düzeyini etkileyecek unsurlar neticesinde geleceğin iş alanlarında sağlık sektörünün büyük ölçüde önemini koruyacağı düşünülüyor.

Geleceğin En İyi İş Alanları

Novarge’de bugün; özellikle gençlerin bireysel gelişim seçeneklerine önem kazandıran geleceğin en iyi iş alanları konusundan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler