Novarge Premium
Hayal Gücüne Yakın: Çocuklarda Resim Analizi ve Eğitim Programı

Hayal Gücüne Yakın: Çocuklarda Resim Analizi ve Eğitim Programı

EĞİTİM

Güneşli bir bahar havasıyla girdiğimiz mart ayının, ilk haftasının son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, çocuklarda resim analizinin öneminden ve gelişime birçok faydalı yönüyle bilinen eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Çocuklar… Eşsiz varlıklarımız. Kimi zaman insanın en masum tavrının vücut bulmuş hali; kimi zaman da bir bilgeden hallice davranışları ile bizi büyülenmekten alıkoymuyorlar. Geniş hayal dünyaları, bitmeyen umutları ve sınırsız neşe kaynakları ile çocuklarımız, geleceğin en büyük miraslarını oluşturuyor. Bazen bir çocuğun söylediği en ufak sözle şaşıp kalıyoruz. Sadece neşeleriyle değil, zihin ve hayal güçlerinin sonsuzluğuyla da hayata adeta bir renk saçıyorlar.

Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi

Çocuklar ellerine bir kalem ve kâğıt aldıklarında genelde bulut, insan, ev, güneş ve benzeri kavramları çiziyorlar. İlk bakışta yalnızca hayal gücünün bir ürünü olarak görülen bu resim, aslında içinde çocukların zihin dünyalarına dair birçok şeyi barındırıyor. İnsanların eve oranla çizildiği mesafeden tutun; çeşitli renk kullanımlarına kadar her detay bir analiz yöntemine ihtiyaç duyuyor.

Çocuklarda Resim Analizi Nedir?

Çocuklarda resim analizi; elde edilen resimlerden yola çıkarak çocukların zihin yapısına, hayal gücüne ve düşünme boyutuna yönelik analizlerin elde edilmesini sağlayan bir yöntemdir. Resim analizlerinde çocukların kaleme aldıkları kafa, ev, bulut gibi her detay tek tek incelenir. Örneğin, çocukların büyük kafalı insanlara resmin içerisinde yer vermesi, zekaya olan bağlılığını ve çalışma arzusunu simgeler.

Çocukların tanımlanması ve zihin yapılarının keşfedilebilmesi için resim, en etkili yöntemlerden birini oluşturur. Çünkü belirli kas yapısına erişmiş, küçük yaştaki çocukların kâğıt üzerinde yaptığı karalamalardan başka kendilerini detaylıca ifade edebildikleri bir yöntem yoktur. Ortaya çıkan çizgilerin bir bütünün dışında ifade ettiği karalama şekilleri bile çocuğun zihin yapısına yönelik birçok detayın analiz edilmesine olanak sağlar.

Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi

Çocuklara yönelik resim analizlerinin birçok faydası mevcuttur. Gelin, resim analizlerinin çocuk zihninde sağladığı faydalara birlikte göz atalım.

Çocuklarda Resim Analizinin Faydaları Nelerdir?

  • Çocuklara yönelik yapılan resim analizleri, zihin dünyası hakkında bilgi edinmeye olanak sağlar.
  • Çocuğun yönelimleri hakkında bilgi veren bu analiz, erken teşhis ile yönlendirmelerin başarıya ulaşmasına yardımcı olur.
  • Çocukların psiko-pedagojik açıdan analiz edilmesini sağlar.
  • Çocuğun zihninde oluşan ya da oluşması muhtemel olumsuz fikir yapılarına yönelik erken önlem alınmasını sağlar.
  • Çocuğun zihin yapısındaki problemlere açıklık getirir.
  • Çocuğun ebeveynleri ve toplumsal çevresi açısından tanınmasına yardımcı olur.

 Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi

Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi

Resim yöntemiyle çocukların zihinleri ve hayal dünyasına yönelik bilgi sahibi olmayı amaçlayan çocuklarda resim analizi eğitim programları; ebeveynlerin, çocuk gelişimi üzerine kariyer planlaması olanların ve uzmanların çocuk psiko-pedagojik yapısı hakkında genel bir bilgiye ulaşılmasını sağlar.

Çocukların zihin yapılarıyla iletişim halinde olan resim analizi, çocuğun eğilim gösterdiği alanlar hakkında farkındalığın oluşmasını sağlayarak, çocuk gelişiminde önemli bir rol oynayan analiz yöntemlerinden biridir.

Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde “Çocuklarda Resim Analizi Eğitimi” programlarından faydalanarak sertifikalı bir resim analizi başarısı yakalayabilirsiniz. Eğitim detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs/cocuklarda-resim-analizi-egitimi

Novarge’de bugün; resim analizlerinin çocukların zihinsel yapısına yönelik sağladığı kazanımlara ve çocuklarda resim analizi eğitim programlarına değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta donu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler