Novarge Premium
Karantinada Kişisel Gelişimi Destekleyecek Eğitim Odaklı Web Siteleri

Karantinada Kişisel Gelişimi Destekleyecek Eğitim Odaklı Web Siteleri

EĞİTİM

Umut dolu bir Mayıs ayının yeni iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, hayatı eve sığdırmak için çabaladığımız tam kapanma sürecinde boş vakitlerimizde eğitim içeriklerinden faydalanabileceğimiz internet sitelerini paylaşacağız.

Koronavirüsle mücadelede 17 Mayıs’a kadar sürecek bir tam kapanma dönemine girdik. Hayatı eve sığdırmaya çalıştığımız tam kapanma zamanlarında evde yapabileceklerimiz oldukça sınırlı görünebilir. Ancak zor zamanları kaliteli hale getirebilmek için özellikle evde gerçekleştirebileceğimiz birçok etkinlik ve zaman geçirebileceğimiz web adresleri mevcut. Normalden daha fazla kendimize vakit ayırdığımız karantina dönemlerinde okuduğumuz kitabın bir sayfası bile kişisel gelişimimize katkı sağlayabiliyor. Pandemi gibi olağanüstü durumlarda bireylerin psikolojik düzeylerini koruyabilmeleri oldukça zorlaşıyor. Söz konusu zamanlarda motivasyonumuzu arttırabilecek etkinliklere ağırlık vermek, kitapları değerlendirmek ve her gün vakit geçirdiğimiz internet üzerinden web sitelerini keşfetmek özellikle psikolojik açıdan bir dinginliğe imza atıyor.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, karantina sürecinizi daha keyifli ve verimli hale getirebilmek için eğitim odaklı web sitelerini araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Eğitim Odaklı Web Siteleri

TED

Eğitim içerikli web siteleri önerisine dünya çağında paylaştığı videolarla büyük bir beğeni toplayan ve toplumsal problemleri deneyimli kişilerin paylaşımlarıyla ele alan TED ile başlamak istedik. TED; eğlence, tasarım ve teknoloji alanlarında oldukça düşündürücü konuşmalara ev sahipliğini üstleniyor. Motive edici ve bilgilendirici içeriklere yer veren TED’in web sitesini, projelerinizde kaynak ve fikir amaçlı tercih edebilirsiniz. Emin olun pişman olmayacaksınız.

TED

Studyblue

Bir bilginin öğrenme aşamalarında temel öğrenme stratejilerini benimseyebilmek çok önemlidir. Çalışmayı kolaylaştıracak öğrenme stratejileri herkes için farklılık gösterebilir. Örneğin, kimisi aldığı notları renkli kalemlerle süsleyerek daha iyi anladığını savunurken kimisi için de bilgi kartları önemli bir strateji kaynağıdır. Studyblue, öğrenme aşamalarınızı oldukça kolay hale getirebilmek için çalışmalarınızı içeren eğlenceli bilgi kağıtları oluşturmanıza ve notlar almanıza yardımcı olur. Web site sayesinde bilgileri kolaylıkla hafızanıza kaydedebilirsiniz.

Studyblue

Vocabulary

İngilizce öğrenmek, bilmeyenler için oldukça zorlu bir maraton gibi gözükebilir. Ancak doğru öğrenme yöntemleri ve eğlenceli teknikler ile süreç oldukça verimli hale getirilebilir. Vocabulary sitesi İngilizce öğrenme aşamalarınızı adeta keyifli bir hale getirmek için tasarlanmış! Site içerisinde merak ettiğiniz İngilizce kelimelere dair ayrıntılı açıklamalar ve eş anlamlı sözcükleri bulabilirsiniz. Beğendiğiniz kelimeleri favorilere ekleyebilme imkânı sunan web sitesi, sağladığı eğlenceli oyun özellikleriyle de İngilizce öğrenim sürecini oldukça keyifli hale getiriyor!

Vocabulary

Sworkit

Karantina süreçlerinde ev ortamında zihinsel gelişimimizi desteklediğimiz kadar fiziksel sağlığımızı da koruyabilmemiz gerekir. Pandemi stresi ve vücudun sürekli hareketsiz pozisyonu fiziksel problemlere yol açabilir. Sworkit sitesi, içerisinde detaylı fiziksel aktivitelere yer verirken aynı zamanda sporun vücudumuz için gereksinimlerini hatırlatmayı da ihmal etmez.

Sworkit

A Soft Murmur

Çalışırken ya da bir konuya odaklanmanız gerektiğinde sessizliğin sağlanabilmesi çok önemlidir. Ancak sessizliğin içerisinde huzurumuzu bozmayarak adeta daha keyifli bir hale getirecek yağmur, rüzgar, damla gibi sesler daha kaliteli bir çalışma ortamı yaratabilmenizi sağlar. A Sorf Murmur sitesi tam olarak daha kaliteli bir motivasyon sağlayabilmek için tasarlanmış! Alt sekmede açılma imkanı sunan web sitesinde çalışırken bir yandan da dilediğiniz sesin, dilediğiniz düzeyde size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

A-Sorf-Murmur

BONUS: Novarge Uzatan Eğitim Merkezi

Bonus önerimizi de Online eğitim olanaklarına anında erişim sağlayabileceğiniz ve sertifikalı eğitim imkanlarıyla kariyer adımlarınızı başarıyla atabileceğiniz Novarge ile yapmak istedik. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, uzman eğitim programlarıyla kariyer hayatınızda bir destekleyici rolünü üstlenirken, birçok farklı alanda sunduğu ders olanaklarıyla kişisel gelişiminizi de destekler. Aynı zamanda Ankara Bilim Üniversitesi iş birliği ve MEB onaylı sertifikalarıyla kariyerinizde büyük adımlar atabilirsiniz.

novarge-uzaktan-egitim-merkezi

Novarge’de bugün; hayatı eve sığdırmak için çabaladığımız tam kapanma sürecinde eğitim içeriklerinden faydalanabileceğimiz web sitelerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler