Novarge Premium

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitimi

KARİYER

Gelişen internet dünyasında kişisel verilerimizi kimse ile paylaşmak istemeyiz. Kişisel veri diye bahsettiğimiz tüm bu durumlardaki kişisel veriler nelerdir? Gelin biraz bu verilerin hangileri olduğundan bahsedelim. Kanunumuz da bu kişisel veriler şöyle tanımlanmıştır “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi”.  Yani bizim, kişilerin kendilerinin olduğunu belirten ima eden tüm bilgilerdir kısaca. Kimlik bilgilerimiz bunların en önemlisidir. Ülkemizde yaşayan tüm bireyleri kapsamaktadır bu kanun.  Mülakat değerlendirmeleri, iş görüşmeleri, fotoğraflar ve video kayıtlar, çalışan raporları, kredi kartı ekstreleri ve kimlik fotokopileri kişisel verilerimize örnek verilebilir.  Bir de hassas kişisel bilgilerimiz vardır. Başka bir kişi veya kurumun eline geçtiği zaman güvendiğimizi tehlikeye düşürebilir. Bunlara örnek vermek gerekirse cinsel kimliğimiz, dini inancımız, vakıf ve sendika üyeliklerimiz hassas kişisel verilerimizin içerisinde yer alabilir örneklerdir. Kişisel sağlık verilerimizde vardır. Bu verilerimizin paylaşılması ve işlenmesi kesinlikle rızamız dışında yasaktır. Kişisel sağlık verilerimize örnek vermek gerekirse eğer, geçirdiğimiz hastalıklar, hastahane de yaptırmış olduğumuz testler ve örnekler, kullandığımız ilaçlar bu verilere örnek olabilir.

Tüm bu verilerimizin işlenmesinin ne demek olduğundan bahsedelim. Öncelikle kişisel verilerimizin bir cd, usb bellek veya bilgisayar harddiskinde bulunması, herhangi bir işlem yapılmadan bulunması bile veri işleme faaliyeti olarak sayılır. Kişisel verilerimizin kayıt edilmesi, değiştirilmesi, belli bir amaç uğrunda ele alınması, açıklanması ve anonim bir şekilde düzenlenmesi verilerimizin işlenmesi anlamına gelmektedir. Bilgisayar teknolojisi kullanarak üzerinden otomatik bir şekilde işlenmesine ise bilişim sistemleri üzerinden işlenmesi denilmektedir. Kişisel verilerimiz bizim anayasal hakkımızdır. Bu verileri bir başkasına işleme hakkı verdiğimiz gibi geride almamız mümkündür. Kişisel verilerimizi işleme hakkını vermiş olduğumuz kurum veya kuruluş bu verileri bizim için uygun olmayan bir amaç doğrultusunda işlemeye başlarsa eğer bu hakkı geri almalıyız.

Novarge eğitim kurumları olarak kişisel verilerin korunması kanunu uzmanlık eğitimi vermekteyiz. Kişisel verilerin korunması kanununa bu kurs sonucunda iyice hakim olacağız. Bu kanun kapsamında hazırlanmış olan mevzuatı iyi derecede bileceğiz. Kendi kişisel verilerimizin hangi doğrultuda işleneceği hususunda bilgi sahibi olacağız. Verilerimizin işlenme sürecinin nasıl olduğu konusunda bilgilendirileceğiz. Kişisel verilerin korunması kanunu eğitimi kurs başlangıcından itibaren 2 ay sürmektedir. Mobil ve masaüstü olarak kursumuza katılabilirsiniz. Program boyunca ihtiyacınız olan tüm basılı ve dijital kaynaklar Novarge tarafından sizlere sağlanacaktır. Uzman eğitimci kadromuz sizlere kurs süresi boyunca takılmış olduğunuz ve anlamamış olduğunuz tüm anlarda eşlik edecektir. Türk hava kurumu üniversitesi tarafından yetkilendirilen Novarge eğitim kurumları kurs sonunda başarılı olmanız takdirinde sizlere adınıza düzenlenen sertifikanızı kargo ile ulaştıracaktır. Hızla gelişen dünyamızda özgeçmişinizi kuvvetlendirmek ve meslektaşlarınızdan bir adım önce olmak için sertifikalarınızı muhafaza etmenizi öneririz. Kişisel verilerimize önem vermek ve bunların ne şekilde işleneceğine karar vermek isteyen her bilinçli vatandaşımızın bu kursumuza göz atmasını tavsiye ederiz. Novarge.com.tr üzerinden eğitimler sayfasından bu kursumuza ve vermiş olduğumuz diğer tüm kurslara ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler