Novarge Premium
Markaların Yeni Gözdesi: Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Markaların Yeni Gözdesi: Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

KARİYER

Yağışlı bir gökyüzüne uyandığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün, günümüzde markalar için oldukça büyük önem teşkil eden marka yönetimi uzmanlığından ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Günümüzde bilginin, zamanın ve markaların bir rekabet sürecine tanıklık ediyoruz. Müşterilerine güvenli etkileşim, sınırsız imkân ve kullanım kolaylığı sağlamak isteyen markaların kendi pazarlarında bir rekabet sürecine adım atması da kaçınılmaz hale geliyor. Günümüzde markalar yalnızca bir isim olarak değil, yönetim biçimi olarak varlık gösteriyorlar. Bir markanın yönetimi, geleceğe yönelik vaatlerine yönelik adımları ve müşteriye karşı iletişim basamakları uzmanlık gerektiren alanların başında geliyor.

Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Markaların uzmanlık işlevleri sayesinde kurumsallık yönünden markalaşma prensipleri, kalite ve başarının da kapılarını açıyor. Markaların kalite alanında uzmanlaşmaları ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmeleri markanın kendi pazarında başarısının önünü açıyor. Markaların başarısı hiçbir zaman tesadüfi bir kavram değildir, uzmanlık ve disiplinli bir çalışma prensibi gerektirir. Söz konusu uzmanlığın temelini de “Marka Yönetim Uzmanlığı” oluşturur.

Marka Yönetim Uzmanı Kimdir?

Marka yönetim uzmanı, söz konusu markanın yönetimi, iletişimi ve geliştirme hizmetlerine yönelik çalışmalarının bütününü üstlenerek sorumlusu olduğu markaya değer katma konusunda üst düzey çabalar gösterir. Marka yönetim uzmanı, farklı sektörlerde hizmet veren kurumların iletişim alanlarında hizmetler veren ajanslarla birlikte çalışır. Markanın başarısının bir tescili olarak çalışmalarını sürdüren marka yönetim uzmanı, şirketin değerlerine hâkim olarak hedefe yönelik çalışmalarını sürdürür.

Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Marka Yönetim Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Marka yönetim uzmanının sorumlusu olduğu marka prensiplerine yönelik birçok farklı görevi mevcuttur:

  • Markanın stratejilerine yönelik çalışmalarının geliştirilmesini sağlamak.
  • Pazar alanına yönelik çeşitli analizler yaparak bilgi sahibi olmak.
  • Marka ve çalıştığı çeşitli ajanlar arasında iletişim bütünlüğünü sağlamak.
  • Markanın vaatlerinin oluşturulmasını sağlar.
  • Tüketicide markaya yönelik bir güven sisteminin kurulmasını sağlar.
  • Rekabet pazarında markanın farklılaşarak yol kat etmesini sağlar.
  • Markanın uzun ömürlü olabilmesini sağlar.
  • Tüketiciye ulaşan hizmetin tüm aşamalarını denetlemek ve gerekirse düzenleme çalışmalarını üstlenmek.
  • Ürünün geliştirme süreçlerine katılım sağlamak.
  • Markanın hedeflenen pazar değerine kısa sürede ulaşabilmesini sağlamak.

 

Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Marka yönetimi uzmanlık eğitim programlarına sosyal medya uzmanları, dijital medyaya ilgi duyanlar, ismini marka yapmak isteyen şirket sahibi ya da çalışanları, yeni işletme kuracak girişimciler ve alanda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencileri başvuruda bulunabilir.

Marka yönetimi uzmanlık eğitim programına başvurmak isteyen bireylerin, çalışma hayatında sorumlu olacakları birçok alan hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Marka yönetimi uzmanları, markanın sorumluluğunda birçok farklı işi aynı anda gerçekleştirmek zorunda kalabilir. Bu nedenle çalışma prensibinde disiplinli ve sistemli bir düzen benimsemesi gerekir. Bir Marka Yönetimi Uzmanında bulunması gereken nitelikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Marka yönetimi uzmanı iyi derecede yabancı dil bilgisine sahip olmalıdır.
  • Yoğun, esnek ve sistemli bir çalışma düzenine kolaylıkla uyum sağlayabilmesi gerekir.
  • Problem çözme ve analitik düşünce becerisine sahip olmalıdır.
  • İletişim yönünden güçlü ve düzgün bir diksiyona sahip olması gerekir.

 

Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından marka yönetiminde uzmanlaşmak isteyen bireyler için sunulan “Marka Yönetimi Uzmanlık Eğitimi” programı, Uluslararası Ticaret Lisans eğitiminin ardından Master’ini “Uluslararası Pazarlama’’ Üzerine Çukurova Üniversitesinde tamamlayan Sadık VURAL tarafından verilir. Sertifikalı Marka Yönetimi Uzmanlığı Eğitiminde, son aşamada yapılan sınavdan başarılı olan öğrencilere Ankara Bilim Üniversitesi onaylı Marka Yönetimi Uzmanlık sertifikası gönderilir.

Novarge’de bugün; markanın başarısında bir öncü görevini üstlenen marka yönetim uzmanlığından ve sertifikalı eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler