Novarge Premium

Novarge'den, Corona günlerinde Mental Destek Programı

NOVARGE'DEN

COVID-19 Sürecini yaşadığımız bu günlerde siz değerli öğrencilerimize psikolojik destek sunmak adına Uzmanımız Mental Koç Sosyolog Levent ÖZENÇ tarafından hazırlanan müzikleri sunuyoruz.

Mental Müzikler tüm öğrencilerimizin paneline yüklenmiştir.

BU MÜZİKLERİ NASIL DİNLEMELİYİZ?

Gün içinde biraz rahatlamak ve kısa bir süre trans haline geçmek, sizi işlerinde daha verimli kılabilir. Eğer şimdiye kadar gününüzün bir kısmını rahatlamaya ayırmadıysanız, gelecek günlerde bunu yapın ve gününüzün bir kısmını rahatlamaya ayırın. Bu rahatlama seansı, rahatlamaya veya zihninizin enerji depolarını doldurmaya ihtiyaç duyduğunuzda uygulayabilirsiniz. Zihniniz zor bir problemle başa çıkamadığında veya bir konuda yeni çözümlere gerek duyduğunuzda da bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Kendinizi rahatlatın. Bunu ister bir sandalyeye oturarak, isterseniz yatarak uygulayabilirsiniz. Kollarınızı ve ayaklarınızın hiçbir durumda çapraz bir şekilde ve üst üste olmamasına dikkat edin. Rahatlama seansından önce, bu seansın ne kadar sürmesini istediğinize karar verin. Bu süre bittiğinde dış dünyaya dönmek için kendinizi ayarlayabilirsiniz veya dışarıdan bir unsuru, söz gelimi bir çalar saati de bu uyanma zamanının farkına varmak için kullanabilirsiniz. Eğer bazı yeni fikirlere gerek duyuyorsanız, trans haline geçmeden önce, yeni fikirlere ve cevaplara ihtiyaç duyduğunuz durumu da düşünün.

Birkaç derin nefes alın. Sonra nefesinizi tutun ve nefes aldığınız süre boyunca nefesinizi dışarıya iki defa verin.

Seansa gördüğünüz üç şeyi tasvir ederek başlayın: ‘’ Burada otururken duvardaki desenleri görebiliyorum. Halıyı ve pencereden içeriye gelen ışığı görebiliyorum.’’ Sonra duyabildiğiniz üç şeyi tasvir edin: ‘’ Caddedeki arabaların seslerini ve kendi nefes alıp-verişimi duyabiliyorum. Yan odada konuşan kişinin sesini duyabiliyorum.’’ En son olarak da hissettiğiniz üç şeyi tasvir edin: ‘’ Kendi ağırlığımı, ellerimin sıcaklığını ve boynumun sandalyeye dokunduğu yeri hissedebiliyorum.’’

Sonra görebildiğiniz iki şeyi, duyabildiğiniz iki şeyi ve hissedebildiğiniz iki şeyi tasvir edin. Bunları yaptığınızda, içinde bulunduğunuz deneyime eşlik etmiş olursunuz.

Daha sonra görebildiğiniz bir şeyi, duyabildiğiniz bir şeyi ve hissedebildiğiniz bir şeyi tasvir edin.

Sonra gözleriniz kapatıp, görsel alanınızı mümkün olduğu kadar karartın. Bütün dikkatinizi görsel alanınızı karartmaya odaklayın.

Bedeninizin en rahat olan bölgesini hissetmeye çalışın ve sıcak bir duygunun yavaşça bütün bedeninize yayıldığını hayal edin. Bu sıcaklığın bütün bedeninize yayılmış olduğunu düşünün ve rahatlayın.

Yorumlar

13 Eylül 2020

Şeyma ARSLAN

Çok faydalı bir çalışma , teşekkür ederim

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

4 kullanıcı içinden 4 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

04 Nisan 2020

Ayşe H.

en azından bir değişiklik oldu teşekkürler novarge:)

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

4 kullanıcı içinden 4 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

04 Nisan 2020

Aslı YÜCE

Müzikler ruhumu dinlendirdi çok teşekkür ederm

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

4 kullanıcı içinden 4 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler