Novarge Premium
Novarge’den: Evde Bireysel Gelişim Yolları

Novarge’den: Evde Bireysel Gelişim Yolları

NOVARGE'DEN

Haftanın son gün iş gününe veda ederken; gelişim üzerine yeni bir yazı ile yeniden sizlerleyiz Sevgili Novarge Ailesi. Novarge olarak, bireysel gelişimin gelecek üzerinde eğitim, istihdam, kariyer gibi birçok özelliğe etki ettiğini biliyoruz ve sizlerin geleceğini önemsiyoruz.

Pandemi sürecinde evde geçirmek zorunda kaldığımız zamanları verimli kılmak ve bu süreci bireysel gelişime ayırmak geleceğimiz açısından önem arz ediyor. Bugün sizlere, karantina sürecinde evde geçirdiğimiz süreyi verimli kılacak bazı bireysel gelişim yöntemlerinden söz etmek istiyoruz.

Bireysel gelişim; gelecek yaşantımıza etki eden kariyer planlaması ve eğitim düzeyinde önemli rol oynuyor. Geliştirdiğimiz her yetenek, beslediğimiz her bilgi ve kazandığımız her tecrübe bizlere çeşitli yaşam olanakları sunuyor ve hayatın birçok farklı kapısını aralıyor. Örneğin, geliştirdiğimiz yeteneklerimiz ve bilgi birikimimiz ile kolaylıkla kariyer planlaması yapabiliyor ve dilediğimiz istihdam özelliklerine sahip olabiliyoruz. “Peki, evde olduğumuz süreçte bireysel gelişimimizi nasıl sağlayabileceğiz?” gibi bir soru zihninizde canlanıyor ise gelin, bu gelişim yollarına birlikte değinelim.

Evde Bireysel Gelişim Nasıl Sağlanır?

Pandemi süresince evde kaldığımız dönemde yeni medyanın bize sunduğu niteliklerden faydalanarak birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabiliriz. Özellikle internet; bilgi birikimlerimiz ve yeni becerilerimiz için oldukça öğretici bir nitelik sunuyor. Bireysel gelişimin sağlanabilmesi için internet aracılığıyla faydalanabileceklerimize göz atalım:

Online Sertifika Programlarını Kaçırmayın!

Online sertifika programları, eğitim ve öğretim için oldukça büyük kolaylık sağlıyor. Teknolojik aygıt üzerinden aldığınız dersler ve bunların neticesinde başarınızı kanıtlayan bir sertifikanın varlığı; bireyse gelişiminizde önemli rol oynuyor. Örneğin, karantina sürecindeyken Novarge Uzaktan Eğitim Merkezinin sunduğu sertifikalı eğitim programlarından faydalanabilirsiniz.

E-kitaplardan Faydalanın!

Kitaplar, çoğu zaman en büyük dostunuz olabilir. Karantina sürecinde de gelişimin önemli bir kaynağı olan kitaplardan uzak kalmamaya gayret göstermelisiniz. Örneğin, internet üzerinden yayınlanan birçok e-kitabı edinerek, gelişime kolayca katkıda bulunabilirsiniz.

Zihninizi Dinlendirin!

Evde olduğumuz vakitlerde, çalışmadığımız süreçleri genelde oyun oynayarak ya da dizi/film izleyerek değerlendirmek istiyoruz. Fakat çoğu zaman zihnimiz dinlenecek zamanı bulamıyor. Kulağımıza gelen her ses, gördüğümüz her renk ya da düşündüğümüz her olgu zihnimizi biraz daha yorabiliyor. Karantina sürecindeyken bizim tavsiyemiz, zihninize dinlenmesi ve rahatlayabilmesi için izin verin. Zihninizi dinlendirmek için yapabilecekleriniz tek bir şey ile sınırlı değil:

  • Meditasyon yapın.
  • Nefes egzersizlerini ihmal etmeyin.
  • Uykuya önem verin ve zaman ayırın.
  • Stresten uzaklaşın.
  • Kendinizi önemseyin.

Örneğin, evde olduğunuz süreçlerde günde yalnız bir saati zihniniz için ayırabilirsiniz. Bir saatlik müddette sizi yaşam temposundan arındıracak ve huzura kavuşturacak meditasyonlar yapın.

Egzersizleri İhmal Etmeyin!

Karantina süresince zihinsel aktivitemiz kadar fiziksel aktivitemiz de büyük önem taşıyor. Uzun süre hareketsiz kalan vücut, bir süre sonra problem yaratabiliyor. Örneğin, kendinize bir egzersiz takvimi oluşturun ve düzenli olarak egzersizlerinizi devam ettirin.

Bireysel Gelişim Bloglarından Faydalanın!

Karantina sürecinde bireysel gelişiminizi olumlu yönde etkileyecek bir alanı da blog siteleri oluşturuyor. Kişisel gelişiminize ve bilgi dağarcığınıza katkıda bulunacağını düşündüğünüz blog kanallarını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Novarge olarak evde olduğunuz süreçte bireysel gelişiminize olumlu yönde katkı sağlayacak yeni medya araçlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere; evde kalıyoruz ve hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu hafta sonları diliyoruz Sevgili Novarge Ailesi…

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler