Novarge Premium
Teknoloji Çağının Altın Değeri: STEM Öğretmenliği Eğitimi

Teknoloji Çağının Altın Değeri: STEM Öğretmenliği Eğitimi

EĞİTİM

Yağmurun matemli yüzüyle baharı karşıladığımız bir haftanın ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, öğrencilerin eğitim yaşamlarında aktif olarak gördükleri matematik, fen bilimleri, mühendislik ve teknoloji derslerinin uygulamaya dönüşümünü amaçlayan bir sistem olan STEM Eğitimi’nin detaylarından ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde “Matematik Günlük Hayatta Ne İşimize Yarar?” isimli bir makale ele almıştık. Makalenin temelinde, eğitim yaşamımız boyunca iç içe olduğumuz matematik kavramının gündelik düşünme biçimlerine ve geleceğe yönelik bakış açılarına katkılarından bahsetmiştik. Bugün ele alacağımız STEM Eğitimleri konusunda da fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında üretimi, bilgiyi ve beceriyi destekleyen bir sistemden bahsedeceğiz.

STEM Eğitimi Nedir?

STEM kelimesi kökeninde, Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşur. Teorik bilginin ürün, uygulama ve buluşlara dönüşmesini amaçlayan STEM sistemi, öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde gördükleri bilgileri bir bütün halinde incelemelerini sağlar.

STEM eğitiminin temelinde kazanım sağlanan bilgilerin ışığında üretim ve buluşlar yer alır. Dünyanın birçok bölgesinde okullarda eğitim sistemine dahil edilen STEM, öğrencilerin iş hayatlarına adım attıklarında kolayca uyum sağlayabilmesine ve ülkenin sistemlerine yönelik kazanım sağlamasına yardımcı bir program olarak görülüyor.

STEM eğitimleri bireylerin eğitim hayatlarından kariyer yaşamlarına kadar edindikleri matematiksel düşünme kabiliyeti çerçevesinde farklı düşünebilmelerine ve yeni çözüm yöntemleri üretebilmelerine büyük oranda katkı sağlar. Dijital dünyanın kapılarının açıldığı günümüzde özellikle teknolojiyle iç içe sürdüğümüz yaşamın temellerinde STEM eğitiminin önemi oldukça büyüktür. STEM eğitimi alan bireyler gelecekte karşılarına çıkabilecek her zorluğa karşı analitik ve teknolojik düşünme becerisi geliştirebilirler.

STEM Öğretmenliği Eğitimi

STEM Öğretmenliği Eğitimi

STEM Öğretmeni, öğrencinin bilgi çerçevesinde düşünme odaklı hareket edebilmesine yardımcı olurken aynı zamanda öğrencinin artan motivasyonuyla yeteneklerini ön plana çıkartır. Erken yaşta mühendisliğe olan ilginin arttırılmasına olanak sağlayan STEM Öğretmenleri; Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri çerçevesinde öğrencinin düşünme kabiliyetinin gelişimini sağlayarak hayatın tüm alanlarında daha başarılı olabilmeleri için pratik yöntemleri üretir.

STEM Öğretmeninin Görevleri Nelerdir?

Öğrencilerine çağın gereklerine uygun düşünme sistemini aşılamayı amaçlayan STEM öğretmenlerinin görev ve sorumlulukları fazlasıyla geniştir.

STEM Öğretmeni,

  • Liderlik vasfına sahip ve takım liderliğine gönüllü öğrenciler yetiştirir.
  • Öğrencinin problemlere karşı çözüm odaklı düşünmesini sağlar.
  • Fen, matematik, teknoloji ve mühendislik alanlarında bilgili bireyler yetiştirmek.
  • Öğrencinin merak duygusunun hayat boyu taze kalmasını sağlamak.
  • Çeşitli sorular ışığında deney ve gözlem yöntemlerini kullanarak öğrencinin ilgisini ve merakını dinç tutabilmek.
  • Bilimden matematiğe kadar birçok alanda öğrencinin bilgi sahibi olmasını sağlayabilmek.
  • Öğrencinin erken yaşta problem çözebilme kabiliyetinin oluşmasını sağlamak.
  • Öğrencilerin hayatları boyunca analitik düşünebilme becerilerinin kazanımlarını sağlamak.
  • Öğrenme motivasyonlarını her daim taze tutabilmek gibi görevlere sahiptir.

 

STEM Öğretmenliği Eğitimi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi STEM Öğretmenliği Eğitimi

Novarge’de STEM Öğretmenliği Eğitimi programı, eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme becerilerinin gelişimini sağlayan ve bireylerin tüm yaşamları boyunca analitik düşünme kabiliyetlerini geliştiren sertifikalı bir eğitim programıdır. Novarge’nin STEM Öğretmenliği Eğitim programına Fen ve Teknoloji, Biyoloji, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri, Kimya, Fizik, Matematik branşlarına mensup sınıf öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, ortaokul ve lise öğretmenleri, üniversite öğrencileri ve bu alanda gelişim göstermek isteyen herkes başvuruda bulunabilir.

Novarge’de bugün; öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarda edindikleri bilgilerin çerçevesinde düşünme becerilerinin gelişimini sağlayan STEM Eğitimi ve STEM Öğretmenliği Eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler