Novarge Premium

Uzaktan Eğitim programlarına katılmanın faydaları

İŞ HAYATI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ve açılmasına yetki verilen uzaktan eğitim programları ile bireylerin ömür boyu eğitim alabilmesi sağlanmaktadır. Eğitim programlarına katılan öğrenciler, eğitim sonsunda sertifika sahibi olurlar. Eğitim programlarına katılan öğrenciler yeni bilgiler alarak, kendilerini geliştirir ve sonrasında sertifika alır. Ancak alınan sertifikaların ne işe yarayacağı merak konusudur. Sertifikanın herkes için ifade ettiği anlam farklıdır. Öncelikle bir eğitim sonrasında sertifika almaya hak kazanmış olmanız demek; o iş hakkında eğitim aldığınızı, bilgi sahibi olduğunuzu ifade eder.  Sertifikanız iş başvurularında büyük önem taşır.

Güvenilir kurumlardan uzaktan eğitim alın
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarla öğrenciler birçok sektörde iş bulabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı ya da izin verdiği kurumlarda öğrenciler, gerekli olan eğitim programlarını tamamlamalıdır. Sertifika programlarının alanına göre eğitim saatleri de değişmektedir. Kimi eğitimlerde sadece teorik bilgi verilirken, kimi sertifika eğitimlerinin tamamlanması içinde uygulama derslerine katılmak gerekmektedir.  Eğitim kurslarına katılırken, özellikle dikkat edilmesi gereken husus, sertifika almak için başvurulan kursun güvenilirliğidir. Birçok kurum eğitimler sonucunda sertifika vermektedir ancak bu sertifikalar MEB onaylı değildir. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikaları haricindeki sertifikalar, o alanda eğitim aldığınızı gösterir ancak kamu kurumlarına müracaatlarda geçerli değildir. Sertifika veren kurumların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olması şarttır. Günümüzde sertifika almak için yüz yüze eğitim görmeye de gerek yoktur. İsteyenler uzaktan eğitimle rahatlıkla derslere katılabilmektedirler. Uzaktan eğitim ile dersleri tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutularak sertifikalarını alabilmektedir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika programlarında, kimi eğitimlerinde uzaktan eğitim geçerli değildir. Örneğin işaret dili eğitiminde, diksiyon kursu, bilgisayar kursu eğitiminde derslerin birebir olması gerekmektedir. Bu eğitimlerde yüz yüze eğitim saatinin tamamlanması gerekmektedir.

Sertifika sizi rakiplerinizden bir adım öne taşır
Günümüzde birçok şirket ve firma iş görüşmelerinde, kişilerin sertifika sahibi olup, olmadığına önem vermektedir. İş başvurusu yaparken, sizin için sahibi olduğunuz sertifikalar bir artı oluşturur. Ayrıca sertifika aldığınız eğitim boyunca öğrendiğiniz bilgiler ömür boyu işinize yarar. Kariyerinizde başarılı olmanızı sağlar. İyi bir sertifika programı sonucunda alınan sertifikanız, sizin eğitim hayatınızın bir parçasıdır. Yaptığınız meslekte yükselmenizi sağlarken, aynı zamanda yeni iş alanlarına yönlenmenizi sağlar. İşyeri açarken kolaylık sağlar. Ancak bilgisiz sertifika bir işe yaramaz. Öğrendiğiniz bilgileri uygulamanız da oldukça önemlidir. Sertifika programları kapsamında aldığınız eğitim ömür boyu size fayda getirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarınız sizin o konuda uzman olduğunuzu ifade eder. Bu kapsamda sertifikalarınızda eğitiminizin diploması anlamına gelir.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler