Novarge Premium
Uzaktan Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzaktan Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

EĞİTİM

Yeni yılın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Geçtiğimiz 2020 yılında en çok kullandığımız kelimelerden biri haline gelen Pandemi süreci, varlığı sebebiyle dahi bütün hayatımızın değişiminde önemli rol oynadı. Alışverişlerimizi, eğitimlerimizi, görüşmelerimizi kısacası her şeyi internet erişimi ile sağlamak zorunda kaldık. Bu koşullarda interneti devamlı kullanan bireyler için bir süreç devamı olurken; bazıları için de hiç alışık olmadıkları bir sistemin pratiği haline geldi. Özellikle eğitimde online sürecin başlaması; bireylerin uzaktan eğitimi keşfetmesine olanak sağladı.

Tüm bu gelişim süreçleri 2021 yılını da içerisine dahil etti. Bu yılda da belirli bir süre de olsa online eğitimi devam ettirmek durumunda kaldık. Novarge olarak sizlerin gelecek ve eğitim hayatınızı önemsiyoruz ve bu noktada uzaktan eğitimde dikkat etmeniz gereken koşulları sizler için araştırdık. Gelin, bu önemli noktalara birlikte göz atalım:

Uzaktan Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uzaktan eğitim tamamen internet ağları ile bütünleşmemizi sağlayan bir nitelik haline geldi. Bu noktada erişim kapasitesinin çok yüksek olduğu internet dünyasında dikkat edilmesi gereken özel hayat, gizlilik, parola, hesap bilgileri ve kişisel ögelerin korunması söz konusu oldu.

Uzaktan Eğitim İçin Güçlü Bir Parola Belirleyin

Her internet ağında olduğu gibi uzaktan eğitimde de kullandığınız uygulama üzerinden güçlü bir parola belirlemeniz; bilgilerinizin gizli kalmasını ve hesabınızın korunmasını sağlar. Bu noktada güçlü bir şifre belirlemeniz ve şifrenizi hiçbir ortamda paylaşmamanız gerekir.

Uygulamanızı Güncel Tutun

İnternet dünyasında her ağ ve her uygulama devamlı yeniliklere uyum sağlamak üzere güncelleştirilir. Uzaktan eğitimde de kullandığınız uygulamanın devamlı güncel olması gerekir. Eğitim temelinde aktif tuttuğunuz güncellik; derslere erişimi sağlar ve bilgilerin korunmasına yardımcı olur.

Virüslerden Korunun

Uzaktan eğitimde virüs faktörüne özellikle ebeveynlerin daha fazla dikkat etmesi gerekir. Yaşı küçük çocukların derslere erişim için kullandığı bilgisayarda herhangi bir virüs olması erişimi engelleyebilir ve kötü amaçlı bireylerin ağa erişimine olanak sağlayabilir. Bilgisayarınızda yer alan virüslerden korunmak için bir anti-virüs programı edinebilir ve devamlı olağan tehlikelere karşı ağ taraması yapabilirsiniz.

Küçük Yaşta Çocuklarla Endişelerinizi Paylaşın

Uzaktan eğitimde çocukların ağ güvenliğini sağlayabilmek için ebeveynlere büyük sorumluluklar düşer. Bu noktada küçük çocukların olağan spam tehditlerine ve müstehcen sitelere karşı bilinçlendirilerek, endişelerin detaylı olarak paylaşılması gerekir.

Dosyalarınız Yedekleyin

Elektronik cihazlar zaman zaman belli arızalar gösterebilir. Defter kalemler yerine artık bilgi depolamak için kullanılan bilgisayarlarda dosyaların yedekli olması ve olağan bir arıza ihtimaline karşı kaybının önüne geçilmesi gerekir. Dosyalarınızı bir hard disk yardımı ile düzenli olarak yedekleyebilirsiniz.

Kullanılan Cihaz Kamerasının Erişimlerini Kontrol Edin

Günümüzde cihazlar üzerinden kişisel bilgilere ve özel hayata erişim mümkün hale geldi. Bu sebeple uzaktan eğitim için kullanılan cihazlarda kameralara izinsiz erişimlerin aktif olmadığını kontrol etmek gerekir. Kameralarınıza erişim izni isteyen uygulamaların izinlerini kontrol edebilir ve gerekli araştırmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgilerinizi Taze Tutun

Eğitim sistemi ister uzaktan olsun ister eskisi gibi olsun; bilgilerin taze tutulması, öğrenmek için oldukça önemlidir. Özellikle bireysel olarak önemli bir zamanı kapsayan internet ağlarında vakit geçirmek yerine derslerden sonra düzenli olarak çalışma sağlayabilir ve yedeklediğiniz bilgilerin üzerinde durabilirsiniz.

Novarge’de bugün; bireylerin önemli bir zamanını kapsayan uzaktan eğitimde dikkat edilmesi gereken noktalardan ve alınması gereken önlemlerden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler