Novarge Premium
5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

KARİYER

Mayıs ayının ilk haftasının son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bahar ayının son günlerinde içimizi yavaş yavaş kaplayan yaz heyecanını hepimiz hissetmeye başladık. Havalar ısındıkça çalışmaya yönelik motivasyon sağlayabilmek oldukça zorlaşıyor. Özellikle pandemi gibi olağanüstü şartlarda evin konfor alanında işe odaklanmak da bir o kadar zorlu hale geliyor. Novarge’de bugün sizler için evde verimli çalışma ortamı yaratmanın 5 önemli adımından bahsedeceğiz.

Pandemi hayatımıza girdiği ilk günden beri kendimizi yeni normal düzene alıştırmaya çalışırken, türlü zorluklar yaşayabiliyoruz. Örneğin iş ve ev hayatını birbirine uyarlamakta zorlanırken, çalışmalarımızda gerekli motivasyonu bulabilmemiz de bir hali zorlaşıyor. Konfor alanı olan ev ortamında çalışmalarımızı sürdürürken iş hayatına paralel hareket etmemiz, çalışmalarımızdan alacağımız verimin değerini oldukça yükseltiyor.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Örneğin evde yeni normale alışırken, konfor alanında gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızdan gerekli verimi alabilmek için mutlaka bir çalışma ortamı yaratmalı, iş saatlerine uyum sağlamalı ve çalışma düzenimize dair irtibatları koparmamalıyız. Gelin, konfor alanında çalışmalarımızı sürdürürken alacağımız verimi en üst düzeyde tutabilmek için atabileceğimiz 5 kıymetli adıma birlikte göz atalım.

Evde Verimli Çalışma Ortamı Nasıl Yaratılır?

Çalışma Düzeninizi Uygulayın

Evin konfor alanında çalışabilmek ve motivasyonu yeterli derecede koruyabilmek için atılabilecek en etkili adımlardan birini çalışma düzenine uyum sağlamak oluşturuyor. Gündelik yaşantınızda uyanma saatlerinizi öğlen 11-12 civarlarında belirlediğinizde motivasyonu sağlayabilmekte oldukça güçlük yaşadığınızı ve çalışmaya yönelik tetikleyici azmi bulamadığınızı gözlemleyebilirsiniz. Ancak çalışma saatlerinizi iş dengenize paralel bir düzlemde ayarlarsanız, bünyeniz konfor alanına kendini adapte etmeden, çalışabilmeniz için gerekli azmi sağlayacaktır.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Çalışma Alanınızı Düzenli Tutun

Bir diziye ya da filme odaklanmaya çalıştığımızda dışarıdan gelen bir ses nasıl motivasyonumuzun önüne engel çıkartıyorsa, çalışma ortamında gerekli verimi almaya çalışırken masanın düzensizliği oldukça dikkat dağıtıcı olabilir. Özellikle bilgisayarınızın yanında yer alan telefon, tablet ya da dergi gibi dikkat dağıtıcı ögeleri çalışma esnanızda mutlaka kendinizden uzaklaştırmalısınız. Temizlenmiş, düzenli ve dikkat dağıtıcı ögelerden arındırılmış bir çalışma masası, gerekli verimi alabilmeniz için ideal ortamı sağlayacaktır.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Konfor Alanına Kendinizi Kaptırmamaya Çalışın

Ev, başlı başına konfor ögelerinden ibarettir. Dinlenebileceğiniz bir yatak, rahatça yayılabileceğiniz bir kanepe ya da ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir sandalye size oldukça cazip gelebilir ancak çalışma ortamınız için oldukça dikkat dağıtıcı nesnelerdir. Çalışma esnasında bir kanepede yayılarak ya da yatağınızda uzanarak verim almanız maalesef mümkün değildir. Rahatı gören bünye, bir yerden sonra çalışmadan uzaklaşacak ve motivasyonunuzu kaybetmenize neden olacaktır. Bunun yerine verimli bir çalışma ortamı yaratabilmek için kendinize özgü bir çalışma odası oluşturabilir ve alacağınız verimi maksimum düzeye getirebilirsiniz.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Kendinizi İhmal Etmeyin

Uzaktan çalışma temposu, normal çalışma tempomuzdan biraz daha yorucu olabilir. Özellikle günlük hayatın yemek ve temizlik gibi mecburi tempoları da işin içine girince verim almaktan önce kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak oldukça yorgun bulabilirsiniz. Bu nedenle çalışırken kendinize küçük molalar verebilirsiniz. Molalarınızı fiziksel sağlığınızı koruyacak aktivitelere ya da zihninizi dinlendirecek müziklere vakit ayırarak değerlendirebilirsiniz.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Planlı Çalışma Düzeni Edinin

Çalışma hayatımızda gerekli verimi sağlayabilmenin kilit noktası nerede olursa olsun planlı çalışma düzenini sürdürmektir. Evin konfor alanında verimli çalışabilmek için de o gün ilgileneceğiniz işleri, bitirmeniz gereken sorumlulukları ve yapmanız gereken görüşmeleri planlayarak hareket ederseniz; karmaşık bir çalışma düzeninden sıyrılarak, verimli bir düzen elde ettiğinizi gözlemleyebilirsiniz.

5 Adımda Evde Verimli Çalışma Ortamı Yaratmak

Novarge’de bugün; konfor alanı olan evde verimli çalışma ortamı yaratmanın 5 önemli adımından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler