Novarge Premium
Aile Danışmanı Kimdir?

Aile Danışmanı Kimdir?

İŞ HAYATI

Aileyi oluşturan bireylerin sorunlarını çözmeye dayalı psikolojik danışmanlık hizmeti veren kişi aile danışmanı olarak adlandırılır.

Sosyal açıdan her daim canlılığını hayat boyu koruyan aile de yaşanan anlaşmazlık anne ve baba kadar çocuklarında etkisinde kalacağı psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Bu bağlamda konunun uzmanı kişilerden yardım almak yaşan problemleri bir nebze de olsa geride bırakmayı sağlayarak ailede sosyal yaşantıyı aktif hale getirmekte ve problemlerle başa çıkmaya olanak tanımaktadır.

Ailede bütünlüğü sağlamaya yönelik rehberlik hizmetini alacağınız aile danışmanı ailede yetişen fertlerin topluma ve çevresine uyum sağlama sürecinde de başarılı sonuçlar alınmasını sağlar.

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Aile danışmanı olabilmek için bazı meslek gruplarında 4 yıllık lisans eğitimi almış olmak gerekir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Tıp ve Sosyoloji Mezunları, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet gibi alanlarda lisans eğitimini tamamlayan bireyler aile danışmanlığı hizmeti için sertifika programına katılabilmektedir.

Aile danışmanı olma yolunda yönetmeliğe uygun olarak 300 saatlik teorik, 120 saatlik uygulamalı eğitim ve 30 saatlik süpervizyon içeren 450 saatlik eğitim alınması gerekir.

Aile Danışmanı Eğitiminin Amacı Nedir?

İlgili yönetmelik dahilinde profesyonel aile danışmanlarının yetişmesi ve sunulacak hizmetle aile birliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması amacıyla aile danışmanı eğitimi verilmektedir. Aile danışmanı unvanı alan bireyler mevzuata uygun olmak koşulu ile Aile Danışmanlığı Merkezi açarak hizmet verebilmektedir.

Başlı başına bir meslek niteliğiyle faaliyetlerinizi sürdürürken bireylerin gerek aile içerisinde gerekse iş ve sosyal yaşantısından kendisini soyutlamadan problemlerle başa çıkmasına imkân tanınabilir. Psikolojik destekle her açıdan olası olumsuz durumların önüne geçilebilmektedir.

Ailede bireylerin birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanmaktadır. Aşılamayacak problemlerde ayrılığa varan etkilerin mümkün olduğunca hem çiftler arasında hem de çocuklar için sürecin psikolojik açıdan en az hasarla atlatılması sağlanır. Ayrıca aile içi iletişimde aile danışmanlarının bağları güçlendirmede önemli katkıları bulunmaktadır.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Neleri İçerir?

Aile danışmanlığı eğitimi iyi derecede iletişim becerisi kazandırırken bu beceriyi hizmet verilecek aileye yansıtmanızı sağlayacak kalıplarla aldığınız eğitimin başarıya ulaşmasını sağlar. Stresli ve duygusal durumlarla nasıl başa çıkacağınız, problemlerin tanımlanması ve tanımlanan problemlere karşı çözüm bulma becerisi kazandırmaktadır.

Bilgiden daha çok beceriye dayalı ve becerilerinizi nasıl yöneteceğinize dair alacağınız eğitim profesyonel bir aile danışmanı olmanıza imkân tanıyacaktır.

Online Eğitimle Aile Danışmanı Olunur Mu?

Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle online eğitim veren kurumlar mevzuata uygun sertifika programları ile aile danışmanı olmanıza imkân tanımaktadır. Gereken tüm şartları sağladığınız takdirde online eğitimle alacağınız aile danışmanı sertifikası konunun uzmanı kişilerden eğitim almanıza imkân tanımaktadır.

Üç aşamadan oluşan online eğitimlerde video derslerinin tamamının izlenmesi sonrası canlı ders eğitimleri verilmektedir. Belirlenen gün ve saatlerde alınan canlı ders eğitimlerinin de tamamlanmasıyla süpervizyon sürecine geçilir. Teorik ve uygulamalı derslerdeki kazanımlarında sosyal yaşantıya nasıl aktardığınızı göstermenizi sağlayacak bu süreç aile danışmanı olmanızın son aşamasıdır.

Online eğitimin her aşamasını başarı ile tamamladığınız takdirde artık profesyonel bir aile danışmanısınız demektir. Online eğitimlerin kazanımları arasında bulunduğunuz yerden eğitim alma imkânı büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca çalışıyor olsanız bile işinizi aksatmadan katılacağınız eğitim programı zamandan da tasarruf sağlamaya imkân tanıyacaktır.

Yıkılmaya yüz tutmuş aile bağlarını güçlendirmeye destek vereceğiniz eğitimler farkındalığı da beraberinde getirecektir. Bu sayede almış olduğunuz eğitimin hayata geçmiş modeli sağlıklı bireyler yetişmesine de katkı sağlar.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler