Novarge Premium
Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

EĞİTİM

Ağustos ayını yarıladığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında büyük rol oynayan sertifikaların Avrupa onaylı modelinden bahsedeceğiz.

Bireyin yaşamında eğitim, sonu gelmez bir serüvenden ibarettir. Çocukluktan yetişkinlik evresine dek uzanan eğitim süreci, bireyin kariyer adımlarını başarıyla tırmanmasını sağlayan başlıca nitelikler arasında yer alır. Yaşam boyunca kazandığınız sertifikalar, geleceğe yönelik başarılı birçok kapının açılmasına olanak sağlar. Aynı zamanda sertifika, ün salmış şirket ve kurumlar bünyesinde istihdam olanaklarını mümkün kılan en önemli artılardan biridir.

Sertifikalar, eğitim programına katıldığınız kurumun çözüm ortaklığı sağladığı ve iş birliği içerisinde olduğu birçok kurum bünyesinde farklılıklar gösterir. Örneğin, bazı kurumlardan alınan sertifikaların zamanaşımı ya da geçerlilik süreleri söz konusu iken, Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi gibi köklü eğitim kurumlarının sağladığı sertifika imkânları, ömür boyu kullanıma sahiptir. Eğitim programının alındığı kurumun niteliğine bağlı olarak sertifikalar; üniversite onaylı, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve Avrupa onaylı olarak birbirinden ayrılır.

Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün; bireyin eğitim ve kariyer yaşamında büyük rol oynayan sertifikaların Avrupa onaylı modelini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

Avrupa onaylı sertifikaların bir diğer adı da “Uluslararası Akreditasyonlu” sertifikalardır. Uluslararası Akrediteli eğitim programları sonucunda sahip olunan sertifikalar, uluslararası alanda bir geçerliliğe sahiptir. Söz konusu eğitim programı kapsamında alınan Avrupa onaylı sertifikaları yalnızca ülke sınırları içerisinde değil, dünyanın her ülkesinde kullanmak mümkündür.

Avrupa onaylı sertifikaların bireyin gelişim düzeyini şekillendirme yönünde sağladığı birçok fayda bulunur. Yurt içinde sağladığı kariyer olanaklarının dışında yurt dışına yönelik de birçok meslek kapısını açan Avrupa onaylı sertifikalar, mesleki gelişiminizi uluslararası düzeyde kanıtlamanızı sağlar. Eğitim kurumlarından alınan Avrupa onaylı sertifikaların bireye sağladığı birçok avantaj bulunur.

Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

Avrupa Onaylı Sertifikaların Avantajları Nelerdir?

Avrupa onaylı sertifika;

  • Mesleki yeterlilik ve gelişim düzeyinizi uluslararası alanda kanıtlamanızı sağlar.
  • Yurt içinde meslek olanaklarının yanı sıra yurt dışında da birçok istihdam olanağını mümkün kılar.
  • Yurt dışında çalışma izni ya da oturma başvuru yaptığınız süreçte sahip olduğunuz sertifika vasıtasıyla izin alma ihtimaliniz kolaylaşır.
  • Kolaylıkla kendi girişiminizi yaratmanız mümkündür.
  • Bireyin iş olanaklarında rakiplerinden daha önde bir performans sunmasına yardımcı olur.
  • Özgeçmiş (CV) güçlendirmek için gerekli bir belgedir.
  • Bireyin mesleki alanda özgüvene sahip olmasını sağlar.
  • Uluslararası iş başvurularında bulunmak ve olumlu sonuç almak mümkündür.
  • Sahte kurum sertifikalarından kurtularak güvenli ve geçerli bir sertifikaya sahip olmak mümkündür.
  • Birçok şirket kapsamında iş bulma süreci kolaylaşır.
  • Ülke konsolosluklarında vize gibi birçok başvurunun olumlu sonuçlanmasına yardımcı olur.
  • Diplomaya ek olarak alınan Avrupa onaylı sertifika parlak istihdam olanakları sağlar.

 

Avrupa Onaylı Sertifika Nedir?

Avrupa Onaylı Sertifika Nereden Alınır?

Türkiye’nin en gelişmiş uzaktan eğitim platformu, Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde Avrupa onaylı sertifika alabilirsiniz. Novarge, kategoriler içinde sunduğu onlarca eğitim programını uzman eğitmen kadrosuyla birleştirir. Bu sayede kullanıcılarına faydalı ve kapsamlı bir eğitim programı sağlar. Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığı sayesinde Avrupa onaylı bir sertifika sunar. Bu sayede mesleki gelişiminizi yırt içi ve yurt dışında ilerletmek mümkündür.

Novarge’de bugün; bireyin eğitim ve kariyer yaşamında büyük rol oynayan sertifikaların Avrupa onaylı modelinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler