Novarge Premium
Avukat Katibinin Görevleri Nelerdir?

Avukat Katibinin Görevleri Nelerdir?

EĞİTİM

Avukat katibi, bir avukatın ofisinde çalışan hukuk asistanıdır. Bu kişi, avukatın davalarını takip etmekte ve belgeler hazırlamakta, duruşmalara hazırlık yapmakta ve avukatın talimatlarını yerine getirmektedir.

Avukat katibi, avukatın yerine davaların bazı kısımlarını yürütmekte ve müvekkillerle iletişim kurmaktadır.

Avukat Katipleri Ne İş Yapar?

Avukat katibi, avukatın yürütmekte olduğu davalarla ilgili pek çok işlemi gerçekleştirir. Özellikle avukat katibi,

  • Davaları takip eder ve belgeler hazırlar
  • Duruşmalara hazırlık yapar
  • Avukatın talimatlarını yerine getirir
  • Avukatın yerine davaların bazı kısımlarını yürütür
  • Müvekkillerle iletişim kurar
  • Avukatın yazışmalarını yapar
  • Hukuki araştırmalar yapar
  • Hukuki belgelerin düzenlenmesi ve arşivlenmesi gibi işlemleri gerçekleştirir.

Bu işlemler avukatın yürütmekte olduğu davaların türüne, büyüklüğüne ve avukatın kendine özgü iş yapısına göre değişebilir.

Avukat Katipliği İş İmkanları Nelerdir?

Avukat katibi olarak iş imkanları, öncelikle hukuk büroları ve avukatların ofislerinde çalışmak olarak görülür. Bu alanda çalışan kişiler, hukuk firmaları, yargı kurumları veya hukuk departmanlarında çalışabilirler.

Avukat katibi olarak iş imkanları şunlar olabilir:

  • Özel hukuk bürolarında çalışmak
  • Devlet hukuk bürolarında çalışmak
  • Yargı kurumlarında çalışmak
  • Hukuk departmanlarında çalışmak
  • Özel sektör şirketlerinde hukuk departmanında çalışmak
  • Hukuk profesyonellerinin kendilerine ait ofislerinde çalışmak

Ayrıca, bir avukat katibi hukuk eğitimini tamamladıktan sonra, hukuk okullarında akademisyen olabilir.

Avukat katibi olarak çalıştıktan sonra, birçok kişi avukat olma yolunda ilerleyebilir veya hukuk alanında diğer iş imkanlarına yönelik bir kariyer hedefine yönelik eğitim ve deneyim kazanabilir.

Avukat Kâtibi Nasıl Olunur?

Üniversitelerin Adalet Meslek Yüksek Okullarından mezun olanların yanında lise diplomasına sahip olanlarda Avukat kâtibi olabilirler. Lise diploması olanlar Avukat Katipliği online eğitimini alarak bu görevi yürütebilmektedir. Bu noktada önemli olan şey kişinin kendini geliştirmesidir. İster ilgili alandan mezun olsun isterse lise diploması sonrası Avukat Katipliği eğitimini alsın bireylerin alana hakim olabilmeleri çok önemlidir. Teorik bilginin yanında uygulamada olayların görülmesi de başka önemli bir noktadır. Bir avukatın yanında staj yapmak da bireyleri hızla geliştirebilecek bir yoldur. Ama yine de eğitimin alınması ve mevzuata hakim olunması gerekiyor.

Avukat Katipliği Eğitimi Nedir?

Online Avukat katipliği eğitiminin amacı avukatlık hizmetlerinin bir bölümünü, avukatlar adına yerine getiren kâtiplerin mesleki bilgi ve becerilerinin yükseltilmesi suretiyle hizmet kalitesinin artırılmasına destek olmaktır. Alacağınız eğitimle mesleğe hakim olup kendinize bir yol haritası çizeceğiniz gibi sertifika ile de yeterliliğinizi belgeleyebileceksiniz.

Avukat Katipliği Eğitimi İçeriğinden Neler Var?

Avukat Katipliği Eğitiminde “Hukuk Dili Kavramı, katiplik hukuku ve yetkileri, hukuk bürosu katiplik işlemleri, etkili iletişim teknikleri, meslek ahlakı, dosyalama ve arşivleme teknikleri, adli mercilerle ilişkiler, devlet dairelerinde yürütülen işlemler, adli yazışmalar ve dilekçeler, ilanlar ve tebliğ belgeleri, sözleşme türleri ve örnekleri, temel hukuk kavramları, ticaret hukuku kavramları, icra ve iflas hukuku temel kavramlar, icra katipliği dosya evrak işlemleri, noterlik işlemleri ve belge örnekleri, uyap eğitimi” konularını öğreneceksiniz.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler