Novarge Premium
Başarının Kilit Noktası: Özgüven

Başarının Kilit Noktası: Özgüven

EĞİTİM

Yağmurlu bir hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Eğitim ve kariyer gibi hayatın önemli yapı taşlarının geleceğimizi şekillendirdiğini biliyoruz. Bugün sizlerle, özellikle bireysel gelişim alanında etkin bir kavram olan “Özgüven” hakkında konuşmak istedik.

Başarı için kilit faktörü gören bazı bireysel nitelikler mevuttur. Bu niteliklerden en önemlisi özgüvendir. Bireysel farkındalıklarımızı sağlarken ve bu eksende hayatımızı şekillendirirken özgüven kavramı oldukça büyük öneme sahiptir. Bilgi, birikim, başarı ve yeteneklerimizin elde edilmesinde oldukça etkin rol oynar.

Özgüven, sadece başarının elde edilmesinde değil; hayata dair birçok pozitif detayı görebilmek, negatif etmenlerden arınabilmek, bireysel gelişimi tamamlayabilmek, hayatı şekillendirebilmek ve geleceğe dair gelişim basamaklarını kurabilmek için de oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Özgüven; kendiliğinden oluşan bir nitelik değildir. Çoğu zaman belirgin başarılar, birikimler ve kişisel gelişim ile doğru orantıda etkileşim gösterir. Sizler için, özgüven kazanımında gerekli birçok detayı araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Özgüven Nasıl Kazanılır?

Kendinize Her Zaman Güvenin

Bireysel tüm gelişim yollarının kendinize güveninizden geçtiğini unutmayın. Başarısızlıklar, olumsuzluklar ve tökezlemeler sonucunda hiçbir zaman kendinize olan güveninizi kaybetmeyin.

Unutmayın, başarı elde etmenin temel koşulu güven ve sağlam adımlardan geçer.

Başarısızlıklarda Ümitsizliğe Kapılmayın

Yaşamın her alanında başarısızlıklarla karşılayabilirsiniz. Olağanüstü bir durum değil; tam aksine oldukça normal bir süreçtir. Başarısızlıkların herkesin başına gelebileceğini aklınızdan çıkartmayın ve her başarısızlık öyküsünden mutlaka ders almaya çalışın.

Unutmayın, ayağa güçlü kalkmanız için bazen dibi görmeniz gerekebilir.

Pozitif Olun

Yaşama her daim pozitif bakmaya çalışın. Negatif ve olumsuz bakış açısı ile gerçekleştirdiğiniz her adım, hayatınız için zararlı bir yapıda olacaktır.

Unutmayın, olumlu ve iyimser bir bakış açısıyla gerçekleştirdiğiniz tüm adımlar size geri dönüşünde mutlaka olumlu yönünü de taşıyacaktır.

Başarısızlığı Kabul Etmeyin

Yaşamınızda başarısızlıklara yer açmayın ve yaşadığınız başarısızlıklardan ders alarak bir daha yaşama ihtimallerini ortadan kaldırmaya çalışın. Hayatınızdaki problemlerin ve sıkıntıların üstesinden gelmek, özgüveninizi arttıracak en önemli koşullardan bir tanesidir.

Unutmayın, yanlışların üstünü ancak doğrular ile kapatabilirsiniz.

Görüntünüzde Değişim Uygulayın

Özgüven kazanımında dış görünüş ve aynada gördüğünüz siluet oldukça önemlidir. Kendinden emin, dik duruşlu ve pozitif bir dış görünüş, hayata dair daha özgüvenli yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Unutmayın, dış görünüşünüz insanların sizi tanımasını sağlayan ilk adımdır.

Heyecanı İkinci Plana Atın

Başarısızlık ve sıkıntılı dönemlerde heyecanlı davranarak negatif hislere kapılmak özgüveninizi zedeler ve başarısızlığın sürdürülmesine neden olur. Hayatta karşılaşabileceğiniz her sonuca hazırlıklı olmalı ve yeri geldiğinde heyecana kapılmadan doğru hamleyi yapabilmelisiniz.

Unutmayın; özgüvenli hayatlarda, heyecana yenik düşen hayallerin yeri yoktur.

Yeri Geldiğinde Hayır Demeyi Bilin

Hayatta karşınıza çıkan her duruma onay vermek ve pozitif bakmak zorunda değilsiniz. Yeri geldiğinde hayatınıza zıt duruş sergileyen durumlara karşı “hayır” cevabını vermek; sizi daha özgüvenli yapacaktır.

Unutmayın, verdiğiniz hayır cevabı bir tür olumsuzluk değil; kendi düşüncelerinize duyduğunuz saygıdır.

Mantıklı Davranın

Karşınıza çıkan olaylar karşısında daima mantıklı düşünebilmelisiniz. Zihninizde oluşturduğunuz mantık çerçevesi ile karşılaştığınız her olguyu değerlendirmek; daha net kararlar almanızı ve özgüvenli olmanızı sağlayacaktır.

Unutmayın, özgüvenin esası mantıklı düşünmeye dayanır.

Novarge’de bugün; geleceğimiz için önemli bir başarı kilidini oluşturan “özgüven” kavramından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler