Novarge Premium
Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

KARİYER

Bu yazımızda sizlerle Bilgisayar işletmenliği sertifikasının ne işe yaradığına ve bu eğitimin içeriğine bakacağız.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasını bilgisayar kullanmayı hiç bilmeyen bireyler ya da mevcut olan bilgisayar bilgisini geliştirmeyi isteyen kişiler için düzenlenen eğitim programına katılarak sonrasında yapılan sınavda başarılı olanlar almaya hak kazanır.

Bu eğitim programında bilgiler hiç bilmeyenler için temel düzeyden başlatılabilir. Eğer eğitim içeriği böyleyse herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek kalmaz. Bu eğitim seviyesinde kursiyerler bilgisayara giriş, donanım bilgisi, windows, microsoft word, microsoft excel, microsoft power point ve internet uygulamaları gibi modülleri bitirerek sınava girmeye hak kazanırlar.

Bilgisayar işletmenliği eğitimini tamamlayıp MEB tarafından yapılan sınavdan başarılı bir şekilde ayrılan ve bilgisayar işletmenliği sertifikasını alan bireyler kamuda ve özel sektöre bağlı kurumlarda görev alabilirler. Alınmış olan bu eğitim temel düzeyde her alan için istenmekte olan bilgisayar kullanma becerisini ifade etmektedir.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Hangi İş İmkanlarını Doğurur?

Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olan bireyler kamuda ya da özel sektöre bağlı olan kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilir. Son dönemde tüm sektörlerde pek çok alan için talep edilen bilgisayar kullanma yetkinliği, bilgi teknolojisini kullanan her kurumda ilk şart olarak aranmaktadır. Başvurduğunuz kurumda bilgisayar işletmeni vasfını alabilmek için bilgisayar kullanımınızı belgeleyen bir eğitim almanız da şarttır.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası birçok sektörde geçerli olmaktadır ama şirketlerin bilgi işlem departmanlarında önemli bir zorunluluktur. Özellikle bu sertifikayı özel sektörde kullanacak olanların bilgisayar kullanımını çok iyi bilmeleri ve bu yüzden çok iyi bir eğitim almaları gerekir. Bunun yanında sadece eğitim almakla kalmayıp bireylerin kendilerini geliştirmeye sürekli devam etmeleri de çok önemli bir noktadır.

Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi Ne Kadar Sürer?

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Eğitimini 160 saatlik uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. Bu eğitimin sınavları Milli Eğitim Bakanlığınca 2 ayda bir yapılmaktadır. Her öğrencinin beş defa sınava girme hakkı vardır.

Eğitimi tamamladıktan sonra gireceğiniz MEB sınavı 2 bölümden oluşmaktadır. Sınavdan geçme notu 100 üzerinden 45'tir. Birinci sınav test şeklinde yapılmaktadır. Bu sınavdan 45 puan ve üstü alan öğrenciler uygulama sınavına girmeye hak kazanırlar. Öğrencilerin uygulama sınavından da 45 puan ve üstü almaları gerekmektedir. Bu puanı alan öğrenciler MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikasını alma hakkı kazanırlar.

Öğrenciler uzaktan eğitim sayesinde diledikleri yer ve zamanda, internete bağlı oldukları tüm cihazlardan katılım sağlayıp dersleri takip edebilirler. Yani eğitimlere katılmak için aktif bir internet bağlantısı ve bilgisayar yeterlidir. Bu bakımlardan uzaktn eğitim öğrenciye kolaylık sağlamaktadır.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Size Hangi Becerileri Kazandırır?

Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Programı, bireylere çok geniş imkanlar sağlamaktadır. Günümüzde pek çok sistemin bilgisayar alt yapısına dönüştüğü düşünülecek olursa bu eğitimin ve alınan sertifikanın katılımcılara sağlayacağı kazanımların çok geniş olduğu söylenebilir. Bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olan kişiler bilgisayar hakkında pek çok alanda yetkinliğe de sahip olabilir. Bunun yanında aldığınız eğitimle;

Etkili bir şekilde bilgisayar kullanımı hakkında becerilerinizi geliştirebilirsiniz,

Windows İşletim Sisteminin üst düzeyde kullanımı için gereken bilgileri edinebilirsiniz,

Microsoft Word programı ile belgeler oluşturabilirsiniz ve bu belgeleri düzenleyebilir, Microsoft Excel programı ile sayısal alanda hesaplamalar ve tablolar yapabilir ve Microsoft PowerPoint ile etkili sunumlar hazırlayarak etkili sunumlar yapabilirsiniz.

İnternet uygulamalarını öğrenerek siz de sosyal medyada farklı platformlar üzerinden para kazanabilir, firmanız için reklamlar yapabilirsiniz.

İş başvurularınızda belgelediğiniz sertifika sayesinde rakiplerinizin bir adım ilerisinde olabilirsiniz.

Yorumlar

05 Şubat 2024

Hatice keskin

Gelişim alanında her türlü imkan olması harika

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

Yorum Yaz

Benzer İçerikler