Novarge Premium
Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

KARİYER

Eylül ayını sonlandırdığımız bir hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, günümüz yatırım borsalarında bir yıldız gibi parlayan Bitcoin hayatında en sık yapılan hatalardan bahsedeceğiz.

Bireysel geleceğimize yatırım yaparken öncelikle mevcut ve gelecek borsa değerlerini inceleriz. Günümüzde geleceğe güçlü bir yatırım kanalı olarak Bitcoin sistemleri, adeta bir yıldız gibi parlamayı başarır. Alışıldık para birimlerinden farklı bir düzeyde çalışan Bitcoin, bankalar gibi merkezî otoritelerin temeline dayanmaz. Kendi kural ve sistemini belirleyen Bitcoin piyasası, merkezsizlik ilkesi üzerinde hareket eder.

Yakın bir zamanda hayatımıza giriş yapan Bitcoin, ilk günden beri dünyada milyonlarca bireyin yatırım tekniğini oluşturur. Geleceği için en iyisini isteyen bireyler, hızla yükselişe geçen Bitcoin borsası üzerinden yatırımlarını sürdürürler. Hâl böyle olunca, merkezsizlik ve bireysel bir etkene dayanan Bitcoin sistemlerinde oldukça sık yapılan hatalar bulunur. Söz konusu hatalar, yatırımların zarar görmesine neden olabilir.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Novarge’de bugün, günümüz yatırım borsalarında bir yıldız gibi parlayan Bitcoin hayatında en sık yapılan hataları araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Tüm Birikimi Yatırıma Harcamak

Bitcoin borsasında en sık yapılan hatalardan bir tanesi de tüm birikimi yatırım aracı olarak kullanmaktır. Yapılan araştırmalara göre doğru bir yatırım oranı; yıllık gelir ya da tüm birikimin %10-15 oranında olmalıdır.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Büyük Oranda Artmış Bir Coin Üzerinden Yatırım Yapmak

Bitcoin borsasında hızlı artışlar yüksek bir heyecana neden olabilir. Ancak halihazırda artmış bir coinin daha da artacağını düşünmek hatalıdır. Kısa sürede değerlenen ve ciddi bir gelir elde eden bireylerin kazanımları da bir süre sonra realize hâle gelecektir. Kâr satışı sağlandığında coin üzerinden yeni yatırım yapan bireylerin zarar etmesi kaçınılmazdır.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Düşen ve Düşme Eğiliminde Olan Coinleri Tutmak

Bitcoin borsasında en sık yapılan hatalardan biri de düşme eğiliminde olan coinlerin tekrar yükseleceğini düşünerek bekletmektir. Düşme trendine girmiş bir coini uzun süre tuttuğunuz sürece ettiğiniz zararın yanı sıra karşılaşabileceğiniz fırsatları da kaçırırsınız. Coin borsasının inişli çıkışlı fırsatlarını iyi değerlendirmek için bilgi sahibi olmak ve takip etmek önemlidir. Topladığınız bilgiler ekseninde büyük bir market içerisinde zarar etmekten kurtulabilirsiniz.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Panik Satışları

Bitcoin hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan bireylerin sık sık yaptığı hatalardan biri de panik satışlarıdır. Coin borsası, iniş ve çıkışa müsait bir sistemdir. Eksik bilgiler neticesinde bazı bireyler paniğe kapılıp düşüşe geçen coinlerini satma eğilimine girerler. Bu süreç beraberinde ciddi bir zararı getirebilir. Bitcoin borsasında %5-10’luk bir bant düşüşü “normal” olarak kabul edilir. Coin borsasına yatırım yapan bireylerin paniğe kapılıp kazançlarını tehlikeye atmamaları gerekir.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Sürekli Al-Sat Sistemi Uygulamak

Bitcoin borsasında sürekli al-sat sistemi kimilerine göre doğru olarak kabul edilebilir. Ancak uzun vadede zarara sebep olan bir tavırdır. Coin dünyasında değerler sürekli artış ve yükseliş eğilimine girer. Düşüş yaşandığı anda var olan yatırımları satmak ileride zarara uğratabilir. Söz konusu coin borsasında kâr elde edebilmek için temkinli ve sakin adımlar atmak önemlidir.

Bitcoin Borsasında Sık Yapılan Hatalar

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Bitcoin Eğitimi

Bitcoin borsalarında minimum risk ile maksimum kazanç elde etmek isteyenler için Novarge’de Bitcoin ve Kripto Para Uzmanlığı Eğitim Programı bulunur. Kripto para uzmanı Mustafa Küçükakarsu tarafından verilen eğitim, coin borsası hakkında yeterli bilgiye sahip olup temkinli adımlar atmanızı sağlar. Siz de en az risk ile kalıcı bir yatırım yapmak isterseniz Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Bitcoin ve Kripto Para Uzmanlığı Eğitim Programına başvurabilirsiniz.

Novarge’de bugün, günümüz yatırım borsalarında bir yıldız gibi parlayan Bitcoin hayatında en sık yapılan hatalardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sakin, huzurlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler