Novarge Premium
Çalışmanın Dayanağı: Zekâyı Geliştirme Yöntemleri

Çalışmanın Dayanağı: Zekâyı Geliştirme Yöntemleri

EĞİTİM

Havanın soğuk yüzünü bizlere gösterdiği bir haftanın ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Günleri hepimiz farklı yerlerde ağırlıyoruz. Bazen pandeminin doğurduğu nedenlerle evimizde ya da çalışma şartlarının ağır bastığında ofisimizde haftanın ortasına merhaba diyoruz.

Mekanlarımız farklı olsa da hepimiz ortak bir paydada buluşuyoruz.

“Çalışmak, çalışmak ve çalışmak!”

Hayatımızın bütünü çalışarak ve kendimizi geliştirerek geçiyor. Farklı konular hakkında devamlı kendimizi geliştirmeye adıyor ve çeşitli alanlarda adımlar atıyoruz. Bugün yazımızda, çalışmanın temelinin atıldığı zekâ üzerinden bir konuya değineceğiz. Çalışırken ve hayatımız için çabalarken devamlı daha zeki olabilmenin ve pratik düşüncenin yollarını arıyoruz. Ne kadar zeki olursak olalım; yaşamın kısalığında daha hızlı ve pratik düşünebilmek hepimizin hayallerini süslüyor.

Zekâmızı geliştirebilmek için yapabileceklerimizin hiçbir zaman sınırı yok. Bildiğimiz ya da bilmediğimiz birçok yöntem ile zekâmızın gelişimine katkıda bulunabiliriz. Gelin, bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış zekâ geliştirme yöntemlerine birlikte göz atalım.

Zekâ Geliştirme Yöntemleri Nelerdir?

Bilimsel olarak kanıtlanmış zekâ geliştirme yöntemleri beynin sağlığını korumaya yardımcı olarak bilişsel birçok yeteneğin gelişmesine katkı sağlar.

Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Su içmek tüm vücut fonksiyonlarının etkileşiminde faydalı olduğu kadar; zekâ geliştirmede de oldukça etkili bir yöntemdir. Bilimsel araştırmalar gün boyu yeterli miktarda içilen suyun, vücudun sıvı dengesini sağladığı ve oksijenin beyne daha etkin şekilde ulaşmasını sağladığını göstermiştir.

Günlük çalışma süreçlerinizde yanınızda mutlaka su bulundurabilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenin

Yaş fark etmeksizin herhangi bir yaşta yeni bir dil öğrenmek, beynin yeni nöronlarla kurduğu bağlantıyı geliştirerek, zekâ gelişimine oldukça büyük katkıda bulunur. Yeni bir yabancı dil öğrenmek zihnin etkin kullanımına ve tazeliğine olanak sağlar.

İstediğiniz her yaşta, yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil!

Video İçerikli Oyunlar Oynayın

Bilimsel araştırmalar sonucunda video içerikli bilgisayar oyunu oynayan bireylerde zekanın gelişim gösterdiği görülmüştür. Hafıza geliştirmeye yönelik, problem çözebileceğiniz ve bulmacalar içeren video içerikli oyunlara vakit ayırabilirsiniz.

Video içerikli oyunlar eşliğinde eğlenerek zekanızın gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Motosiklet Kullanın

Bilimsel araştırmalar, motosiklet kullanan insanların daha dikkatli olduklarına ve az hata yaptıklarına dikkat çekmiştir. Motosiklet kullanarak kavrama becerinizi geliştirebilir ve zekanızın gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Hız yapmadan ve dikkatli kullanılan motor ile kavrama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Uykunuzu İhmal Etmeyin

Günde ortalama 7-8 saat civarında uyku almak beyin nöronlarının daha sağlıklı çalışmasına ve zekâ becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Uyku esnasında zekanızı geliştirebilmek için uykunuzu verimli hale getirebilirsiniz. Uyku öncesi kafein ve alkol tüketimi uykunuzun sağlıksız sürecine ve zekâ ile iletişiminin olumsuzluğuna neden olur.

Günde 7-8 saatlik sağlıklı bir uyku ile zekâ gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.

Müzik Dinleyin

Bilimsel araştırmalar sonucunda müzik dinlemenin hafızayı güçlendirdiği, odaklanmayı sağladığı ve zekâ fonksiyonlarının gelişimine yardımcı olduğu görülmüştür. Aynı zamanda müzik dinlemenin matematiksel zekaya da birçok faydasının olduğu bilinir.

Yabancı dilde müzikler dinleyerek ve şarkı sözlerini ezberlemeye çalışarak zekâ gelişiminize daha fazla katkı sağlayabilirsiniz.

Zekâ Oyunları Oynayın

Bulmaca ve satranç gibi zekâ oyunlarının zihni açık tutarak olası bilinç kaybını önlediği bilinir. Zekanızın gelişimine katkı sağlamak için problem çözme odaklı zekâ oyunlarını oynayabilirsiniz.

Kolay zekâ oyunlarından başlayıp, zora doğru yol alarak zekânızın gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Novarge’de bugün çalışma dürtüsünün önemli bir fonksiyonu olan zekâ kavramından ve geliştirme yöntemlerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler