Novarge Premium
Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

KARİYER

Yağmurlu hava ile ağırladığımız bir hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle; geleceğin yapı taşlarından robotik kodlama eğitiminin, çocukların hayatına yönelik öneminden bahsedeceğiz.

Çocuklar, geleceğin anahtarıdır. Attıkları her adım, söyledikleri her söz ve işaret ettikleri her kavram beraberinde bir dönüşümü getirir. Çocukların erken yaşta gördüğü eğitimler, zaman içerisinde gelişerek gelecekte bir kariyer olanağı hâline gelir. Örneğin, kodlamaya ilişkin erken yaşta bilgi sahibi olan çocukların teknoloji ve bilime yönelik katkıları da geniş olacaktır. Bu nedenle özellikle kodlama alanında çocukların erken yaşta gelişimi bireysel ve toplumsal birçok avantajı beraberinde getirir.

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Kodlama Nedir?

Programlama diliyle benzer niteliğe sahip kodlama; bilgisayar sistemlerinde işlevi gerçekleştirmek için yazılan bir çeşit komutlar dizisidir. Kodlamanın esas mantığı, bilgisayar sistemlerinin algılayabileceği biçimde komutların bir araya getirilmesini sağlamaya dayanır. Dizili komutların eşleştirildiği kodlamada matematiksel bir sistem söz konusudur. Oldukça karmaşık gibi görünse de kodlamanın esas mantığı bir yol çizerek uygulamaya geçirmektir.

Teknolojinin hüküm sürdüğü günümüzde kodlama ve programlamanın da önemi yüksektir. Kodlama sistemleri sayesinde geleceğin oyun, program, uygulama, makine ve robot aygıtları geliştirilir. Özellikle teknoloji çağında robotik kodlamaya ilişkin sistemlerin de önemi yüksektir. Gün geçtikçe artışa geçen yapay zekâ sistemleri sayesinde kod ve programa ilişkin mesleklerin de ön açılır. Kodlamayı öğrenmeye başlayan çocukların geleceğe yönelik kariyer olanakları da oldukça geniştir.

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Novarge’de bugün; geleceğin yapı taşlarından robotik kodlama eğitiminin, çocukların hayatına yönelik önemini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Çocukların Robotik Kodlama Öğrenmesi İçin Önemli Nedenler

Problem Çözme Yeteneğini Geliştirir

Kodlama, esasında bir problem üretimi ve çözüm yöntemlerine dayanır. Problem, bir yol dizilimi olarak belirlenir. Çözüm yöntemleri ise yolun gidişatını belirler. Kodlama öğrenmeye başlayan çocuklar, karmaşık problemler üzerine düşünür ve çözüm yöntemlerini üretmeye başlar. Aynı zamanda çocukların bir problem karşısında yaklaşım yöntemlerini görerek hareket etmesi sağlanır. Robotik kodlama öğrenen çocuklarda teknolojik dünyanın yanı sıra gerçek hayata ilişkin de problem çözme yetenekleri gelişir. Çocuklar, olası problemler karşısında telaşlanmak yerine neden-gelişme ve sonuç basamaklarını birbirinden ayırarak düşünür. Düşünce sonucunda yapıcı çözümler üreterek problemlerin üstesinden gelmeyi başarır.

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Başarılı Kariyer Adımlarının Önünü Açar

Günden güne önü alınamayan bir teknolojik gelişim evresinde yaşıyoruz. Hâl böyle olunca teknoloji, günlük yaşamın yanı sıra mesleki alanları da şekillendirmeye başlıyor. Teknolojinin gelişimiyle birlikte günümüzde geleneksel meslek alanlarının yerini yenilikçi ve inovatif meslek dalları alıyor. Bu alanlardan birini de robotik kodlama oluşturur. Kodlama sayesinde çocukların gelecekte programlama, yapay zekâ ve teknolojiye ilişkin her alanda iş bulma imkânı bulunur. Özellikle erken yaşta kodlama öğrenmeye başlayan çocukların gelecekte teknolojik adımlara ilişkin geniş bir bilgi birikimi görülür. Bu sayede başarılı bir kariyer adımının önü açılır.

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Yaratıcılığı Destekler

Erken yaşta robotik kodlama öğrenen çocuklar, uygulama ve programlar ardındaki dünyayı gözlemleyebilir. Uygulamaların arka planında bulunan düşünce, çalışma, mantık ve sonuç etrafında düşünen çocukların yaratıcı zekâsı da gelişim gösterir. Programların ardında yatan hikâyeyi düşünen çocukların hayal gücü ve zekâ yönünden gelişimi de kaçınılmazdır. Böylece robotik kodlamanın çocukların hayal gücü, yaratıcılık, zekâ, özgüven ve ileri görüşlülük alanında gelişimini gözlemlemek de kaçınılmazdır.

Çocuklar Neden Robotik Kodlama Öğrenmeli?

Novarge’de bugün; geleceğin yapı taşlarından robotik kodlama eğitiminin, çocukların hayatına yönelik öneminden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler