Novarge Premium
Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz?

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz?

KARİYER

Mayıs ayının güneşli ve keyifli bir bayram sabahından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle; çocukların geleceğin teknolojilerine hazırlanarak, eğitim ve kariyer alanlarına yönelik atacakları etkili adımlardan bahsedeceğiz.

2021 yılında teknolojinin getirileri, yaşam standartları ve eğitimin önemi sayesinde adeta bir “Bilgi Çağında” yaşıyoruz. Zihinde yer alan her bilgi, bireyin gelecek adımlarının sağlamlığına imkân tanırken; kariyer ve eğitim alanlarında da avantaj sahibi olabilmeleri için birçok kapıyı açıyor. Günümüzde hayatın her alanında bilgi sahibi olma imkanına erişebiliyoruz. Yaşam standartlarımızın içerisine dahil olan akıllı telefonların internet fonksiyonu, içerisinde adeta sonsuz bir içerik havuzunu barındırarak, kişisel gelişim basamakları için de tüm olanakları sağlıyor.

Yüzümüzü teknoloji çağına dönerken, geleceğe yönelik yaptırımları da öngörebilmek gerekiyor. Örneğin hayatımıza giren 5G teknolojisiyle etkileşim halinde bulunan nesneler, insanların hayatını kolaylaştırırken; eğitim ve kariyer alanında da birçok gelişime imza atıyor. Geçmişte bizim büyüdüğümüz kara tahtalı ve tahta sandalyeli eğitim süreçleri günümüzde yerini dijital derslere ve sınavlara bırakıyor. Hal böyle olunca geleceği öngörebilmek de oldukça kolaylaşıyor.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

Gelecekte teknolojilerin adeta nimetlerinden faydalanarak yaşamı kolaylaştıran bir dünya içerisinde adım atacağız. Bizim öngörebildiğimiz koşullar, çocuklarımızın adeta yaşam standartlarını oluşturacak. Kişisel gelişim çağında çocukların geleceğe hazırlanabilmesi için ebeveynlere oldukça büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuğunun geleceğe adım atmasını kolaylaştıran ve teknolojinin getirilerini eğitimle birleştiren ebeveynler, sağlam bir kariyer hayatının kurulabilmesi için çocukların yaşamını kolaylaştırıyor.

Peki, çocukları geleceğin teknolojilerine nasıl hazırlayabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, “Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz?” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz?

Geleceğe Dönük Düşünün

Ebeveynlerin, çocuklarının geleceğin yaşam standartlarına ve getirilerine hazırlayabilmesi için öncelikle gelecekte hayatımızın içerisine dahil olacak unsurları öngörebilmesi gerekir. Gelecekte çocuklarımızın teknolojinin getirilerini eğitim yaşamlarında da hissedecekleri, dijital bir dönüşüm öngörülüyor. Örneğin, çocukların tahta sıralardan kalkıp, öğrenci kabinlerinde kendilerini rahat hissedebilecekleri bir teknoloji içerisinde derslerini işleyebilmesi düşünülüyor.

Elbette teknolojiye yönelik aygıtların üretilmesi için bilgisayar, kodlama ve programcılık bilgisi gerekiyor. Ebeveynlerin çocukların geleceğine bir yatırım yapabilmesi için mutlaka “Programlama Eğitimi, Robotik Kodlama Eğitimi ve Bilgisayar Programcılığı” eğitimlerine hâkim olması gerekiyor. Henüz çoğu okulda eğitimi aktifleşmeyen ya da yeterli olmayan eğitimleri, “Sertifikalı” eğitim imkanlarıyla Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde edinerek, çocuğunuzun geleceğine katkı sağlayabilirsiniz.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

Çok Okuyan, Çok Bilir

Geçmişten bugüne dek değişmeyen belki de en değerli kişisel gelişim unsuru kitaplardır. Kitaplar yalnızca bir yoldaş değil; rehber, kişisel gelişim uzmanı ve ansiklopedi görevini üstlenir. Okuyan çocuklar, zihinlerinin gelişim düzeyini desteklerken; kişisel gelişim düzeyine katkı sağlayarak okuma becerilerinin, düşünme yetilerinin ve iletişim düzeylerinin gelişimine katkı sağlar.

Kitap okuyan çocuklar, gelecekte daha özverili, vefalı ve hoşgörülü olarak büyürler. Kendilerini bir kitabın içerisindeki karakterin yerine koyabilen çocukların empati duyguları da gelişir. Çocuklarınıza erken yaşta kitap okuma alışkanlıklarını aşılayarak, ileride bilgi çağına hazır bireyler olmalarını sağlayabilirsiniz.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

Sertifikalı Eğitimleri Es Geçmeyin

Çoğu ebeveyn çocuklarını gelişiminde yalnızca okul ve kurs eğitimlerini yeterli olarak görür. Fakat geçmişte çocuğun başarılı eğitimlerden geçtiğini ve bilgisini kanıtladığını belgeleyen sertifikalar, gelecekte CV’lerinin (Özgeçmiş) gelişmesini sağlayarak, kariyer adımlarını daha sağlam atabilmesine olanak sağlar. Her yaşta edinebildikleri sertifikalı eğitimler özellikle çocuk yaşta kazanıldığında, geleceğe yönelik birçok başarının kapısının da açılmasınıa etken olur.  “Erken kalkan çocuklar, kariyerlerinde yol alır.” Olarak cümleyi değiştirebiliriz.

Novarge’nin Millî Eğitim Bakanlığı onaylı ve Ankara Bilim Üniversitesi iş birliğiyle Sertifikalı eğitimlerinden çocuklarınızın faydalanmasını sağlayarak, geleceğin kariyer kapılarını aralamasına öncü olabilirsiniz.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

İlgi Alanına Yönlendirmeye Çalışın

Çocukların gelişim düzeylerinde geleceğin teknolojilerini ve getirilerini öngörerek hareket ederken, çocukların eğilimli ve istekli oldukları ilgi alanlarını da es geçmemek gerekir. Örneğin, robotik kodlama konusunda yeterli başarıyı göstermeyen çocuklar, resim alanında gerekli başarıyı gösteriyor olabilirler. Görsel zekâ yönünden gelişim gösteren çocuklarınızın geleceğe hazırlıklı bireyler olmasını ilgi alanlarına yönelik sağlayabilirsiniz. Örneğin, resim alanında yetenekli ve ilgili olan çocuklarınızı dijital resim alanlarına yönlendirerek geleceğin konsept resim artistlerinin kazanımını sağlayabilirsiniz.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

Teknolojiden Faydalanırken, Sağlığından Olmasın!

Günümüzde teknoloji hayatımızın her alanına hitap ederken, çocuklarımızın geleceğini adeta teknoloji çerçevesinde konumlandırıyoruz. Fakat özellikle çocukların geleceğini kurarken, teknolojinin getirileri kadar fazlasının sağlığa yönelik zararlarını da aktarabilmek gerekir. Örneğin günümüzde erken yaşta akıllı telefonlarla tanışan çocukların zihin, fizik ve ruhsal alanlarında çeşitli rahatsızlıkların yer aldığı gözlemlenmiştir.

Çocukların geleceğin teknolojisine erişimleri sağlanırken, ebeveyn tarafından kontrollü kullanımlarının sağlanması ve zararlı etkenleri için uyarılması gerekir. Unutmayın; geleceğe bilinçlenmeden atılan adımlar, sağlam temeli olmayan bir inşaata benzer.

Çocukları Geleceğe Nasıl Hazırlayabiliriz

Novarge’de bugün; çocukların geleceğin teknolojilerine hazırlanarak, eğitim ve kariyer alanlarına yönelik atacakları etkili adımlardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler