Novarge Premium

Çocuklarınıza bu teknolojiyi mutlaka öğretin

KARİYER
Bu içeriği sesli dinleyin

Dijital bir dünyaya gözlerini açan çocuklarımız için, yabancı dil öğrenmekten daha önemli hale gelen "Robotik Kodlama" öğrenmesini sağlayarak geleceğe emin adımlarla yürümesini sağlayabilirsiniz.

15 yıl öncesine kadar evlerde bile bilgisayar bulunmazken artık hepimiz ceplerimizde bilgisayar taşıyoruz. Teknolojinin baş döndürücü şekilde gelişmesi çocuklarımıza Robotik Kodlama Teknolojisini öğretmemizi elzem hale getiriyor. 

Microsoft Türkiye Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Dr. R. Erdem ERKUL diyor ki; "henüz ilkokul düzeyinde eğitim alan çocuklarımızın %65'i henüz icat edilmemiş meslekleri icra edecekler" Bu yeni mesleklerinin büyük çoğunluğu'da robotik teknolojisi ile ilgili.

Yenilafak Gazetesi Yazarı Turgay Polat ise; "Teknolojiyi kullanarak yetişen genç nüfusu doğru şekilde eğiterek akıllı cihazları kontrolleri altına almalarını sağlamak daha doğru olacaktır. Kodlama eğitimi de bu noktada büyük önem kazanıyor." diyor.

Bazı ebeveynler bu konuda çocukların küçük olması nedeniyle çekimser kalıyorlar. Oysa küçük yaşlardan itibaren kodlama eğitimleri alan çocukların zihinsel gelişimleri de daha farklı olmaktadır. Üstelik bununla da bitmiyor kodlama ile uğraşan çocukların düşünme yapıları olumlu yönde değişiyor.

Çocuklar hayallerinde canlandırdığı objeleri hareketlendirmek için değişik şekillerde düşünmeye başlıyorlar. Çocuklar erken yaşta kodlama yapmayı öğrendiğinde;

- tasarım odaklı düşünme
- sistematik şekilde düşünme
- olaylar arasındaki ilişkileri görebilme
- eleştirel düşünme
- problemleri öngörerek çözümler üretebilme yetileri kazanır ve yaşıtlarından daha farklı şekilde gelişirler. Buradan kazandıkları yetiler sayesinde daha yaratıcı olmakla birlikte, ezberci düşünme yapısından çıkarak daha analitik düşünebilmektedirler.

Novarge Robotik Kodlama Eğitimi ülkemizin ilk ve tek havacılık/uzay Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile birlikte yapılmaktadır. Eğitime 9 yaş itibari ile çocuklarınız katılabilir. Eğitim uzaktan eğitim şeklinde yapılmakyadır. Eğitimin sonunda çocuğunuz hem onlarca proje geliştirebilir hem de Türk Hava Kurumu onaylı sertifika alabilir.

Robotik Kodlama ile ilgili daha fazla bilgi isterseniz sizi arayabiliriz, Dilerseniz siz de aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak bizi arayabilirsiniz.

Eğitimle ilgili detaylı bilgi için arayabilirsiniz. 0312 911 3232

Yorumlar

24 Şubat 2024

Ramazan Karayıldız

Merhaba biz okulda robotik eğitimi aldırıyoruz çocuğumuza, bu eğitimi de alsak ne gibi faydaları olur mail ya da telefon ile bilgi verebilir misiniz?

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

2 kullanıcı içinden 2 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

11 Mayıs 2021

yıldız secgin

beni de arayabilir misiniz? 552*******

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

23 kullanıcı içinden 20 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

11 Mayıs 2021

Pınar AK

Kodlama ile ilk kez karşılaştı kızım.en başta biraz zorlandi, ama kendine göre zoru başarmaya başladığını hissettiği an merak duygusu arttı ve severek yapmak istedi.

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

17 kullanıcı içinden 16 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

11 Mayıs 2021

Zehra CLY

geçen sene ben eğitim aldırmıştım. merakı olan çocuklar için gerçekten yol gösterici.

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

17 kullanıcı içinden 16 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

11 Mayıs 2021

Mustafa

10 Yaşındaki kızım için düşünüyorum beni arayabilir misiniz 0533 *** ** **

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

13 kullanıcı içinden 12 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler