Novarge Premium
CV’de Mutlaka Yer Alması Gereken Sertifikalar

CV’de Mutlaka Yer Alması Gereken Sertifikalar

KARİYER

Aralık ayının ilk haftasından hepinize merhaba sevgili Novarge ailesi. Pandeminin üzerimizde estirdiği buhran dolu havayı bir an olsun köşeye bırakıp, geleceğimize umut ve huzur dolu bakabilmek; günlerimizi değerli kılan yegâne değerlerden bir tanesi.

"Umut" değerini kaybetmemeniz dileği ile kaleme alacaklarımızdan şöyle bir bahsedelim. Bugün, kariyer hayatımızın giriş biletini oluşturan CV yani özgeçmişlerimizde olmazsa olmaz “sertifikalardan” bahsedeceğiz.

CV, kariyer basamaklarını adım adım tırmandığımız süreçte hayallerimizin kapısını açan bir değer niteliğini taşıyor. Aynı zamanda CV geleceğe hitap ettiği kadar, geçmiş başarılarımızı da sıralıyor. Bu noktada CV, bir nevi eğitim ve kariyer analizi görevine soyunuyor.

CV’de kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş geçmişi, hobiler, yetenekler, bilgiler, sertifikalar gibi birçok alanda bireysel bilgilerimize yer veriyoruz. Unutmayın, işverenler CV’lerde artık bireyin kazanımlarını, yeteneklerini, çalışmalarını ve kazandıracaklarını somut olarak görebilmek istiyorlar. Bu noktada doğru bir ön izlemenin kapısını elbette doğru hazırlanmış CV oluşturuyor. "Doğru CV Nasıl Hazırlanır?" isimli yazımıza göz atabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/blog/dogru-cv-nasil-hazirlanir.html

CV’de Sertifikanın Önemi Nedir?

Kariyer hedefimizin bir basamağı olan iş görüşmelerimiz esnasında, geçmiş edinim ve yetkinliklerimizin bir tasviri olan özgeçmişimizden bahsedebilmek önemlidir. Uzun ve ayrıntılı bir CV’den ziyade; kısa, öz ve bizi en net şekilde anlatan özgeçmiş, daha olumlu bir izlenim bırakacaktır.

CV hazırlama aşamasında işverenlerin sizden beklentileri ve isteklerine göre hareket etmelisiniz. Unutmayın ki, işverenler artık yetkinlikleriniz ile düzene nasıl etki edebileceğiniz ve neler kazandırabileceğiniz ile ilgileniyor.

Tam olarak bu noktada aldığınız eğitimlerin ve yeteneklerinizin başarısını tescilleyen “sertifikalar” kısmı devreye giriyor. CV’de mutlaka yer alması gereken sertifikalar; aldığınız eğitimleri ve bu eğitimlerde elde ettiğiniz başarıyı kanıtlıyor. Bu durum, işverenlerin yetkinliğinizi ve kazandırabileceklerinizi göz önünde bulundurabilmesine olanak sağlıyor.

Geleceğin mesleklerinde ve kariyer hedeflerinde işverenlerin CV’lerde mutlaka görmek istediği sertifika türleri mevcuttur.

CV’de Hangi Sertifikalar Olmalı?

  • Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi
  • Stratejik Pazarlama Yönetimi
  • Liderlik ve Yöneticilik
  • Satış ve Pazarlama
  • Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanlığı
  • Girişimcilik
  • Veri Madenciliği
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Bilgisayar Programları
  • Programcılık ve Yapay Zekâ
  • İleri Satış Teknikleri

Geleceğe hızlı adımlarla ilerlediğimiz ve zamanın akışına uyum sağlamaya çalıştığımız şu günlerde yeni medya ile birçok şey daha kolay hale geliyor. Örneğin kariyer hedefimiz için bir değer niteliği taşıyan sertifikalarımızı, online olarak birçok kaynaktan edinebiliyoruz. Örneğin Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, sizlere CV’niz için yegâne değerleri oluşturan sertifika programlarını uzman kadrosu ve profesyonel hizmeti ile sunuyor. Eğitim programlarına linkten kolayca ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/kurs

Kariyer hedeflerimize olumlu etkisi yadsınamayacak CV’lerimizden ve sertifikalardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere huzurlu, başarılı ve sağlıklı bir hafta diliyorum sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler