Novarge Premium
Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

KARİYER

Ekim ayına hızlı bir giriş yaptığımız haftanın son gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, hız çağının hâkim olduğu günümüzde çalışma hızını artırırken verim sağlayan yöntemlerden bahsedeceğiz.

Teknolojinin hayatımıza girdiği günden beri adeta bir hız çağında yaşıyoruz. Günlük yaşam rutinlerinin bile hızlı stillere ayak uydurduğu günümüzde; çağa ayak uyduranın kazandığını söyleyebiliriz. Hıza ayak uydurmanın getirdiği başarıyı özellikle günümüz medya sektöründe görüyoruz. Yeni medya teknolojilerinde haber kanalları, birbiriyle adeta bir yarış hâlinde çalışıyor. Günlük yaşam rutinlerine yansıyan bir kaza, karar ya da açıklamayı en erken haber veren kanal kazanmaya başlıyor. Aynı kazanç stili sosyal medya platformlarında da görülüyor. Toplum arasında popülerleşen bir stili en erken uygulayan sistem, yoğun bir kazanç sağlıyor.

Hız çağına ayak uydurduğumuz günlerde bireysel kazanımları sağlamanın en kestirme yolu hızlı çalışma stillerinden geçiyor. Bir bilginin erken öğrenimi, geriye kalan vakitlerin daha verimli geçirilmesini sağlıyor. Hâl böyle olunca daha pratik bir biçime bürünen öğrenme sistemi, bireyin eğitim adımlarını oldukça hızlı ve basit atabilmesini sağlıyor.

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Novarge’de bugün, hız çağının hâkim olduğu günümüzde çalışma hızını artırırken verim sağlayan yöntemlerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Ders Çalışma Hızını Artırma Yöntemleri Nelerdir?

Ders Çalışma Ortamını Düzenleyin

“Önemli olan niyet!” sözünü daha önce mutlaka duymuşuzdur. Çalışmaya başladıktan sonra kısa sürede önemli bir verim elde edebilmenin anahtarı “doğru” bir teknikten geçer. Hızlı ve verimli bir çalışma stilinin ilk anahtarı, çalışma ortamını düzenli hâle getirmektir. Çalıştığınız ortamda bulunan dikkat dağıtıcı nesneler, çalışma sürecini bozar ve vakit kaybına neden olur. Çalışma masasından ilginizi kaydırabilecek materyalleri uzaklaştırdıktan sonra verimli çalışma stiline adım atabilirsiniz. Söz konusu süreç, etkili bir çalışma ile hız kazanmanıza yardımcı olur.

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Hedef Odaklı Olun

Hayatta başarıya kısa yoldan ulaşmanın formülü, hedef odaklı ilerlemekten geçer. Çalışma masasına oturmadan önce ilerleme kaydetmek istediğiniz konu ve birikimlere yönelik bir hazırlık yapmanız gerekir. Örneğin matematik dersine çalışacaksanız, sözel derslerini araya sıkıştırmak dikkatinizi dağıtır ve süreci olabildiğince uzatır. Çalışmaya başlamadan önce öğrenmek istediğiniz konuyu belirleyip hedef odaklı biçimde başlamanız gerekir. Söz konusu süreç, verimi artırdığı gibi süreci de olabildiğince hızlandırır.

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Kısa Sürede Çok Fazla Çalışmayın!

İnsan zihni mekanik bir sistemden ibarettir. Çok ve kapsamlı bilgileri ara vermeden yüklediğiniz sürece problemlere yol açması da olağandır. Çalıştığınız süreyi kısaltırken kimi zaman “az sürede çok çalışmak” fikrine kapılabilirsiniz. Ancak bu yanlış bir adıma neden olacaktır. Kısa sürede verimli çalışmanın anahtarı, küçük çaplı molalardan geçer. Örneğin, çalışma esnasında bir konuyu öğrenirken pomodoro tekniği ile kısa aralara başvurabilirsiniz. Böylece öğrenme süreciniz kısaldığı gibi aldığınız verim de artar.

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Plan, Plan, Plan…

Hayatta doğru bir yolda ilerlemenin sırrı, kapsamlı bir plan yapmaktan geçer. Çalışma sisteminizi daha hızlı ve verimli bir hâle getirmek için mutlaka plan yapmanız gerekir. Çalışma sisteminize yönelik uygulayacağınız bir plan, oldukça sakin ve düzenli ilerlemenize yardımcı olur. Karışıklık ve düzensizliğe yenik düşmeyen çalışma stilinizde kısa sürede bir verim elde edebilirsiniz.

Ders Çalışma Hızı Nasıl Artırılır?

Novarge’de bugün, hız çağının hâkim olduğu günümüzde çalışma hızını artırırken verim sağlayan yöntemlerden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler