Novarge Premium
Dijital Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir?

Dijital Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir?

EĞİTİM

Dijital Bilgi Güvenliği Eğitimi ile kurumsal ya da bireysel bilgi güvenliğinizi en üst seviyeye çıkarabilir ve kazandığınız farkındalık ile bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Dünyayı gizli bir ağ misali çevreleyen internet artık hayatımızın bir parçası haline geldi. İnsanları sürekli aktif ve sistemin içinde tutan, onlara pek çok kolaylık sağlayan internetin bu vazgeçilmez yapısı beraberinde bazı sorunlar da getirdi. Bu sorunlardan biri de Dijital bilgi güvenliği. Son dönemde dijital bilgi güvenliği ve buna bağlı sorunlardan kaynaklı mağduriyetlerin arttığı görülmektedir. Bu da Dijital bilgi güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

İnternette yaptığımız hiçbir şey sonsuza kadar silinmiyor. Girdiğimiz sitelerde, paylaşım yaptığımız sosyal medya mecralarındaki hesaplarımız silinse bile verilerin tamamen silinmediği ortaya çıktı. Bu da Dijital bilgi güvenliği sorununu ortaya çıkardı. Bu noktada kendimizi siber saldırılardan korunmak, internet yaşamımızı, bireysel verilerimizi ve kurumsal işlemlerimizin sağlıklı bir şekilde devamı için internet ve dijital bilgi güvenliğini sağlamalı, bunun için de bilinçli olmalıyız.

Kısaca bahsedecek olursak bilgi güvenliği; bir varlık türü olarak bilginin izinsiz ya da yetkisiz bir şekilde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa edilme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini engellemektir.

Dijital Bilgi Güvenliği ile Siber Güvenlik Arasındaki Fark Nedir?

Özellikle son 5 sene popüler hale gelen "Siber güvenlik" terimini duymuş olabilirsiniz. Genelde bilgi güvenliği içinde bahsedilse de “Siber güvenlik” terimi biraz daha kapsayıcıdır.

Dijital güvenlik ile siber güvenlik arasında bir fark vardır. Dijital güvenlik, çevrimiçi varlığınızı (veriler, kimlik, varlıklar) korumayı içerir. Siber güvenlik ise bunların yanında, tüm ağları, bilgisayar sistemlerini ve diğer dijital bileşenleri ve içinde saklanan verileri yetkisiz erişime karşı koruyarak daha fazla alanı kapsar. Yani Dijital güvenliği, siber güvenliğin bir alt türü olarak adlandırabiliriz.

Dijital Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir?

Kişilerin özel verilerinin başkalarının ellerine geçmesi kimi zaman büyük sorunlara yol açabilir. Üzerinize bankalardan kredi çekilebilir, hat çıkarılabilir ve suç işlenebilir. Siz kapınıza gelen icra dosyası ile tüm bu olanları öğrenebilirsiniz. Bu tip olayları haberlerde sıkça duymaktayız. Kişisel bilgilerin yanlış ellere geçmesi sizi maddi - manevi yıpratabilir ve siber zorbalık kurbanı yapabilir.

Bu yüzden bilgi güvenliği eğitimini alarak kendinizi nasıl koruyacağınız öğrenmelisiniz. Dijital Bilgi Güvenliği Eğitimlerine bireysel ya da kurumsal bilgi güvenliğini sağlamak, bu konuda kendini geliştirmek, siber avcılardan kendini korumak isteyen herkes katılabilmektedir.

Dijital Bilgi Güvenliği Eğitimi Hangi Konuları İçerir?

Novarge Eğitim Kurumunda video ve canlı eğitimlerle verilen Dijital Bilgi Güvenliği Eğitiminin içeriğinde: “Siber güvenlik ve kavramları nedir,  siber tehdit ve saldırı nedir,  siber güvenlik faktörleri, zararlı yazılımlar nelerdir, sızma testi ve sızma testi uzmanı nedir, bilgi güvenliği nedir, KVKK nedir, 5651 kanunu - loglama ve zaman damgalı hash - açıklık ve zafiyet nedir, siber saldırı ve çeşitleri nelerdir, sosyal mühendislik saldırıları, siber saldırılar ve güvenliği, siber saldırı metodolojisi, savunma mekanizmaları, bulut bilişim ve ürünleri, gizlilik, erişilebilirlik ve bütünlük ilkelerini korumada alınacak önlemler.” gibi konular bulunmaktadır.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen Dijital Bilgi Güvenliği Eğitimi sonunda yapılan sınavdan başarılı olan öğrencilere ANKARA BİLİM ÜNİVERSİTESİ Onaylı e-devlette sorgulanan sertifika verilmektedir.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler