Novarge Premium
Dijital Dünyanın Etkili Adımı: Bilgisayar Programcılığı

Dijital Dünyanın Etkili Adımı: Bilgisayar Programcılığı

KARİYER

Mayıs ayında baharın yüzünü gösterdiği yeni bir haftanın ilk gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle teknolojiye yüzümüzü döndüğümüz dijital çağda, bilgisayar programcılığından ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Yüzümüzü teknolojiye çevirdiğimiz dijital dünyada, yaşam alanlarımızı yeni medya araçlarıyla adeta birleştiriyoruz. Günlük hayat rutinlerimiz ve yaşam standartlarımız internetin sonsuz içerik havuzunda şekillenirken; teknolojinin insan yaşamına sağlamış olduğu kolaylıktan faydalanıyoruz. Özellikle pandemi gibi dünyanın olağan dışı bir süreç yaşadığı günümüzde, teknolojinin kıymetini bir kez daha anlayabiliyoruz.

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Eskinin kara tahtalarda ve demir kolluklu sıralarda yapılan eğitimlerin yerini günümüzde ev konforundan payını alan uzaktan eğitimler alıyor. Uzaktan eğitim sayesinde öğrencilerin bilgiye kolay erişimleri sağlanırken bir yandan da başarı oranı yükseliyor. Aynı şekilde kariyer alanında da toplantı salonlarında gerçekleştirilen toplantıların yerini günümüzde pandeminin de etkisiyle Zoom görüşmeleri ve online toplantılar alıyor.

Günümüzde kullandığımız internetin içerisinde birbirinden farklı birçok hizmete hitap eden uygulamalar yer alıyor. Hayatımızı kolaylaştıran uygulamaları üreten analitik zekaların varlığı, teknolojiyle insan yaşamını birleştiren oldukça önemli bir unsur olarak varlığını sürdürüyor. Günlük yaşamda kullandığımız birçok uygulamanın ve aygıtların üretim aşamasında “Bilgisayar Programcılığı” yer alıyor.

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Novarge’de bugün sizler için, “Bilgisayar Programcılığından ve Eğitim Programlarından” bahsettik. Gelin, birlikte göz atalım.

Bilgisayar Programcılığı Nedir?

Bilgisayar programcılığı; yazılım kodlarını bilgisayar tarafından izlenebilecek mantıksal bir dizgiye dönüştürebilmeyi esas alır. Bilgisayar programcılığı bünyesinde mantıksal dizileri oluşturmak C ++ ve Python gibi çeşitli yazılım dilleri kullanılarak yapılır.

Bilgisayar programcılığının algoritma yapılarına hâkim bir bilgisayar programcısı; kod yazma, veri tabanı yapılarını oluşturma, kütüphanelerden ve fonksiyonlardan faydalanma, diziler vb. yapılarının temel bilgilerine sahip olmalıdır.

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Bilgisayar Programcısının Görevleri Nelerdir?

  • Kurum içinde yazılım programları oluşturmak için çeşitli kodlar yazmak,
  • Şirket yapılandırması ve iyileştirme çalışmaları için yenilikçi yazılımlar oluşturmak,
  • Program özelliklerini ve prototiplerini belirleyebilmek,
  • İş akışına yönelik bilgileri bilgisayar diline dönüştürmek,
  • Programın işleyişine yönelik test aşamaları yapmak ve onay vermek,
  • Mevcut sistemleri ve yazılımları daha güvenli hale getirebilmek için programlar üzerinde geliştirmeler yapmak,
  • Kodların kütüphanelerini oluşturmak,
  • Kullanıcılar için kullanım talimatları hazırlamak,
  • Müşteri bilgi mahremiyetini korumak bilgisayar programcısının genel görev ve sorumlulukları arasında yer alır.

 

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Bilgisayar Programcısının Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Bilgisayar programcısının yaratıcı zekâ ve analitik düşünce yapısının akabinde işverenleri tarafından sahip olmasının önemsendiği başka özellikleri de mevcuttur.

Bilgisayar programcısının;

  • Sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip olması gerekir.
  • Birden çok yazılım diline hâkim olması gerekir.
  • Organizasyon kabiliyeti ve analitik düşünce gücü yüksek olmalıdır.
  • Problemlere yönelik hızlı ve yaratıcı çözümler üretebilmelidir.
  • İşleri zamanında yetiştirebilmelidir.
  • Zamanı verimli yönetebilmesi gerekir.
  • Yaratıcı zekâ yönünden gelişim göstermesi gerekir.
  • Yazılımları gerektiğinde daha güvenlikli ve hatasız düzene getirebilmelidir.

 

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Bilgisayar Programcılık Kursu

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Uzman Emrah Yurtlu’nun yönetiminde verdiği Bilgisayar Programcılığı Kursu sayesinde temel düzeyde yazılım dillerine ilişkin gelişiminizi sağlarken; bilgisayar programcılığına yönelik görev ve sorumluluklar hakkında bilinçlenmenizi sağlar. Aynı zamanda Novarge’nin sunduğu kurs programını başarıyla tamamlayarak ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınava katılarak başarılı olduğunuz takdirde, Bilgisayar Programcılığı Sertifikasına sahip olabilirsiniz. Eğitim sonunda kazandığınız sertifika kariyeriniz için önemli bir adım niteliğinden olacaktır.

Bilgisayar Programcılığı Kursu

Novarge’de bugün; teknolojiye yüzümüzü döndüğümüz dijital çağda, bilgisayar programcılığından ve eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler