Novarge Premium
Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural!

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural!

KARİYER

Güneşli bir bahar sabahından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, günlük streslerden uzaklaşarak, uzun vadede zihinsel sağlığımızı koruyabilmek için dingin bir zihnin önemli adımlarından bahsedeceğiz.

Gündelik problemler ve iş-eğitim hayatından kaynaklanan sıkıntılar gün içerisinde zihnimizin birçok stresi bir arada yaşamasına neden olur. Stres belirtilerini fiziksel olarak göstermesek de zihnimiz, dışarıda duyduğu gürültü, gelecek kaygısı ve yaşam fonksiyonlarına yönelik olumsuzluklar nedeniyle oldukça yıpranabilir. Zihnimizin yaşadığı stres, beynimizin kortizol isimli stres hormonunun salgılamasına neden olur. Zihnimiz tarafından salgılanan bu hormon, uzun vadede fiziksel ve zihinsel sağlığımız için oldukça büyük tehditler oluşturabilir.

2019 yılında hayatımızın merkezinde yer bulan koronavirüs, tüm dünyanın hayat düzenini değiştirmesine neden oldu. Birçoğumuz iş, eğitim ya da yaşamsal fonksiyonlara dair etkinliklerimizi ev ortamına taşımak zorunda kaldık. Hal böyle olunca motivasyon ve zihinsel sağlığı koruyabilmek de oldukça zorlaştı. Sağlıklı bir zihnin korunabilmesi için yapılacak bazı değişimler bireyin daha sağlıklı düşünebilmesi ve motivasyonunu koruyabilmesine büyük ölçüde yardımcı olur.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için “Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural!” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural!

Zihninizdeki Yersiz Düşüncelere Son Verin!

Hayatta bazen zihnimizin içerisinde yaşanan gürültü kirliliğini durduramaz ve kendimizi sürekli bir düşünce içerisinde bulabiliriz. “Neden o cevabı vermedim, keşke bu yolu seçseydim, beni neden çağırmadı?” gibi sorgulayıcı neden-keşke kalıplarına yer veren cümleler zihninizde sürekli yersiz düşüncelerin barınmasına ve olmadık zamanlarda kendinizi suçlamanıza sebep olur. Unutmayın ki, geçmişte yaşadığımız her şey geçmişin bir parçası olmaya devam eder ve şu anın kıymetini ancak önümüze bakarak anlayabiliriz. Zihninizdeki yersiz düşüncelerden arınmak için öncelikle sakin olup, derin bir nefes alın ve beyninize oksijen gitmesini sağlayın. Hayatınızın hiçbir döneminde değerinizi unutmamak ve hak vermek, kendinizi daha çok sevmenizi sağlayacaktır.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural

Hayatın Olumlu Noktalarına Odaklanın

“Bardağın dolu kısmını görmek.” Deyimini mutlaka daha önce duymuşsunuzdur. İnsan düşünce itibariyle olumsuza odaklanma ve üzerinde düşünmek için vakit harcamaya eğilimlidir. Ancak, hayatın olumsuz noktalarını görmek mutluluğu sizden uzaklaştırdığı gibi, karamsar bir yapıya da bürünmenize neden olacaktır. Evren sonsuz ihtimallerden oluşur ve yaşamda göremediğimiz olumlu yönler mutlaka bulunur. Yaşadığınız kötü bir anın ardından, gördüğünüz küçük bir iyilik bile zihninizdeki kötü düşüncelerin bir anda yok olmasını sağlayabilir. Hayatınızda odaklandığınız olumlu düşünceler ve iyimser tavır, daha dingin bir zihne sahip olmanızı sağlayacaktır.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural

Meditasyonun Önemini Göz Ardı Etmeyin

Meditasyonun zihin ve beden üzerinde birçok olumlu etkisi mevcuttur. Üretkenliği arttıran, bakış açılarınızı şekillendiren ve sakinleşmenizi sağlayan meditasyon; stresin duygusal ve fiziksel etkileriyle savaşabilmenizi sağlar. Meditasyon zihnin dinginleşmesine yardımcı olduğu gibi stresle başa çıkabilme yöntemlerini de sunar. Kendi içinize yöneldiğiniz meditasyon çalışmalarında zihninizde yer alan düşünceleri gözlemleyip, yatıştırılmasını sağlayabilirsiniz. Günlük yalnızca 10 dakikalık meditasyon ile zihninizi oldukça dinlendirebilir ve günlük yaşamın stresleriyle başa çıkabilme yöntemlerine hakim olabilirsiniz.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural

Benliğinize Şefkat Gösterin

Hayatta karşımıza her zaman olumlu seçenekler çıkmaz. Olumsuz, kötümser ve yanlış seçenekler hayatımızda kötü anılar olarak kalmanın yanında geleceğe yönelik daha temkinli davranmamızı sağlayarak, olumlu kapıların anahtarını oluşturur. Geçmişte yaptığınız bir hatayla yüzleştiğinizde tüm suçu kendinizde aramak yerine haklı yönlerinizi görmeye başlarsanız, zihninizin suçluluk duygusundan sıyrılıp rahatlamaya başladığını ve dinginliğe adım attığını fark edeceksiniz. Unutmayın ki, hayatınızın en önemli ögesi sizsiniz. Hayatta sorumluluklarınızın en büyüğünü gerçekleştirip, benliğinize şefkat göstermeyi ihmal etmeyin.

Dingin Bir Zihin İçin 5 Temel Kural

Zihninizi Sakinleştiren Aktiviteyi Keşfedin

Hayatta birçok insanın kendini ifade edebilme yöntemleri farklıdır. Kimisi resim çizerken zihninin oldukça sakinleştiğini hissederken kimisi için de yazı yazmak sakinleştirici bir aktivitedir. Zihninizi dinginleştirebilmek için öncelikle zihninizin sakinliğini sağlayabilecek aktiviteye karar vermeniz gerekir. Her gün belirlediğiniz vakit çerçevesinde zihninizi sakinleştirecek aktiviteye yer verirseniz, kısa sürede dingin bir zihne sahip olduğunuzu keşfedeceksiniz. Örneğin, düşünceleri kağıda aktarmanın bir yöntemi olan yazı yazmanın zihniniz için doğru olduğunu düşünüyorsanız, her gün 10 dakikanızı günlük tutmaya ayırabilirsiniz.

Novarge’de bugün; günlük streslerden uzaklaşarak, uzun vadede zihinsel sağlığımızı koruyabilmek için dingin bir zihnin önemli adımlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler