Novarge Premium
Dış Ticaret Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Dış Ticaret Uzmanlığı ve Eğitim Programı

KARİYER

Göz açıp kapayıncaya kadar geçen Nisan ayının son haftasının ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, uluslararası pazar ticaretini üstlenen bir firmanın tüm süreçlerinin koordinesinde görev alan dış ticaret uzmanlığından ve eğitim programından bahsedeceğiz.

Dış ticaret, uluslararası sınırlarla çevrili bir hizmet alışverişine verilen genel isimdir. Uluslararası sınırlar içerisinde tüm sermaye ve mal hizmetlerini karşılayan dış ticaret, küreselleşmeyi sağlayan temel ögedir. Uluslararası ticaretin artışı, büsbütün küreselleşmeyi ve ekonomik gelir kaynaklarını beraberinde getirir. İthalat ve ihracat hizmetleri çerçevesinde gerçekleştirilen dış ticaret, bir ülkenin sınırlarının dışarısında yer alan bir yere ürün ve hizmet ticareti yapma sürecine verilen isimdir. Günümüzde ülkelerin sınırları içerisinde bazı şirketler dış ticaret uzmanlarının bünyesinde ürün ve hizmet ticaretlerini gerçekleştirir.

Dış Ticaret Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Dış Ticaret Uzmanlığı Nedir?

Uluslararası piyasa bünyesinde iş yapan firmaların ürün ve hizmetlerine yönelik tüm süreçlerin yönetildiği dış ticaret uzmanlığında ürünlerin; tanıtım, pazarlama, satış, gümrük ve lojistik gibi uluslararası ticaret bünyesinde tüm süreçler koordine edilir. Bir ülkeye ait şirketlerin ya da kurumun ürünlerinin ithalat ve ihracat süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayan dış ticaret uzmanının; sorumluluk, güven, pazarlama, iletişim, mevzuat, aidiyet ve lisan konusunda gelişim göstermesi görev ve sorumlulukları arasında yer alır.

Dış Ticaret Uzmanının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Dış ticaret uzmanının görev aldığı makam bünyesinde gerçekleştirmek üzere birçok görev ve sorumluluğu vardır.

  • Ofis ortamında, sahada, iş ortamında bireysel ve takım olarak uyumlu çalışma prensibine sahip olmak.
  • Stres sürecini doğru yönetebilmek.
  • Zaman ve iş yönetimini doğru kurgulayabilmek.
  • Güncel haberlere hâkim olarak, milli ve ulusal piyasayı takip etmek.
  • İktisat, gümrük ve uluslararası hukuk konularında yeterli bilgiye sahip olmak.
  • Yabancı dile sahip olmak.
  • Süreci doğru yönetebilmek.
  • Pazarlama tekniklerine hâkim olabilmek ve gerektiğinde tekniklere başvurabilmek.
  • Sorumluluk ve aidiyet duygusunu geliştirmek.
  • Mevzuat bilgisine sahip olabilmek.
  • Detaylı etkinlik ve satış raporlamalarını yapabilmek.

 

Dış Ticaret Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi

Başarıyla bitirildiğinde dış ticaret uzmanı olarak çalışabilmeyi mümkün kılan eğitim programı; işletmelerin ithalat ve ihracat departmanında çalışmayı hedefleyen personeller, gümrük müşavirlik ve dış ticaret pozisyonlarını hedefleyenlere uygun bir uluslararası başarı imkânı sunar. Küreselleşme çağında talebin oldukça arttığı dış ticaret uzmanlık eğitiminde ülkelerin ve şirketlerin uluslararası alanda ticari bir başarı yakalayabilmesi hedefinde başarılı olmaya yönelik eğitim içeriklerine yer verilir. Eğitim detaylarına ilgili linkten ulaşabilirsiniz: Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi programı Uluslararası Ticaret Lisans eğitiminin ardından Master’ını ’’Uluslararası Pazarlama’’ Üzerine Çukurova Üniversitesinde tamamlayan Sadık VURAL tarafından verilir. Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar eğitim sonunda 120 Saatlik Ankara Bilim Üniversitesi onaylı Dış Ticaret Uzmanlık sertifikası almaya hak kazanırlar.

Dış Ticaret Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi Programına Kimler Başvurabilir?

  • Firmasıyla yurt dışı pazarına açılmak isteyen şirket sahipleri, yöneticiler ya da girişimciler.
  • Üniversite, yüksek lisans ya da doktora öğrencileri.
  • Şirketlerin dış ticaret departmanlarında çalışmak isteyenler.
  • Dış ticaret alanında uzmanlık almak isteyen bireyler.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizlerle uluslararası pazar ticaretini üstlenen bir firmanın tüm süreçlerinin koordinesinde görev alan dış ticaret uzmanlığından ve Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi programından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler