Novarge Premium
Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

KARİYER

Nisan aynın sonuna yaklaşırken bir haftanın daha son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle hayata yönelik adımlarımızda önemli bir ölçüt olan ilk izlenim kavramından ve doğru bir ilk izlenim bırakabilmenin yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Hayatımıza yönelik kariyer planlaması adımlarında ve eğitime yönelik birçok gelişim düzeyinde insanlarla iletişim kuruyoruz. Bireylerle sağladığımız iletişimin sonuçları doğru bir izlenim ve başarılı bir adımı da beraberinde getiriyor. İster iş görüşmesinde ister toplantıda olsun, bırakılan doğru bir izlenim kişinin hayalini kurduğu başarıya ulaşmasında önemli bir ölçüt görevini üstleniyor.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

Yapılan araştırmalara göre ilk izlenim için ortalama 31-100 mili saniyenin yeterli olduğu biliniyor. Ancak doğru ve etkili bir ön izleme için ön görülen sürenin en verimli biçimde değerlendirilebilmesi ilk izlenimin görüşmeye yönelik seyrini etkiliyor. Örneğin hayalini kurduğunuz bir iş görüşmesine gittiğinizi düşünün. Her ne kadar başarılı ya da yetkin olursanız olun, ilk izlenimi doğru bir şekilde vermezseniz arzuladığınız sonuca ulaşamayabilirsiniz. Kısacası başarılı bir adım atabilmek için başarının yanında ilk izlenimin olumlu seyredebilmesi de oldukça önem arz ediyor.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için “Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

İş ve profesyonel görüşmelerde doğru bir izlenim bırakabilmenin 5 altın kuralı mevcuttur:

  1. Ne İstediğinizden Emin Olun

Toplantı ya da görüşme gibi her türlü ortada istediğinden emin, kararlı ve tutarlı bireyler fikirleriyle oldukça dikkat çekerler. Görüşmelerinizde doğru bir izlenim bırakabilmek için öncelikle ne istediğinize dair tutarlı bir fikir sahibi olabilmeniz gerekir. Aynı zamanda görüşmenin gerçekleştirileceği ortam, görüşmeye gelecek kişiler ve kuruma yönelik bilgilere sahip olursanız ilk izlenimde daha tutarlı bir duruş sergileyerek, doğru bir izlenim bırakabilirsiniz.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

  1. Profesyonel Görünmeye Dikkat Edin

İş hayatında profesyonel görünmek her zaman iyi bir izlenim bırakabilmenizi sağlar. Gerçekleştirdiğiniz her görüşmede ve toplantılarda profesyonel görüntünüzden ödün vermeyerek karşı taraftan doğru bir izlenime sahip olabilir ve saygı görebilirsiniz. İş hayatında profesyonel duruş beraberinde saygı, itibar, güven ve başarıyı da getirir.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

  1. Pozitif Duygularınızı Yansıtın

Hangi ortamda olursanız olun, karşı tarafa yönelik küçük bir gülücüğünüz ilk izlenime yönelik görüşün belirlenmesine katkı sağlar. Görüşmelerde gülümseme ve beden diliniz karşı tarafın olumlu izlenime sahip olasına olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda gülümsemenin yanında tokalaşma ve beden diline yönelik tutumlarınız ilk izlenimde olumlu bir etki bırakacaktır.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

  1. Konuşmalarınıza Dikkat Edin

İş görüşmelerinde işverenlerinizle gerçekleştireceğiniz mülakatlarda herhangi bir soruya vereceğiniz cevap bile ilk izlenim için önem teşkil eder. Konuşma hızının ve ses tonunun psikolojik olarak uyandırdığı bazı izlenimler mevcuttur. İş görüşmesinde konuşma hızınızın ortalamanın üzerinde olması rekabetçi bir kişilik izlenimi uyandırırken, hızın normalden daha düşük olması güvenilirliğin sorgulanmasına neden olur. İlk izlenimde doğru bir etki bırakabilmek için mutlaka konuşma hızınıza dikkat etmelisiniz.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

  1. Hayatın Yalnızca Görüşmeden İbaret Olmadığını Unutmayın

Hayatınızın yalnızca hayalini kurduğunuz iş görüşmesinden ya da toplantıdan ibaret olduğunu düşünmek tüm ümitlerinizin o görüşmeye bağlı kalmasına neden olabilir ve aldığınız kötü bir sonuçta olumsuzluğa kapılabilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi her türlü ihtimale hazırlamak, görüşmelerinizde doğru ve iyi bir izlenim bırakabilmek için kendinize güvenmenizi de sağlayacaktır.

Doğru Bir İzlenim Bırakabilmenin 5 Altın Kuralı

Novarge’de bugün; hayata yönelik adımlarımızda önemli bir ölçüt olan ilk izlenim kavramından ve doğru bir ilk izlenim bırakabilmenin yöntemlerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, başarılı ve sağlıklı bir hafta sonu dinliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler