Novarge Premium
E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yolları

E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yolları

KARİYER

Son yirmi senede gelişen teknoloji ile beraber internet de ticaret aracı haline gelmiştir. Dijital çağın da bir gereği olan bu gelişmelerle beraber yeni meslekler, kariyer seçenekleri ve farklı bireysel ilişkiler ortaya çıkmıştır.

Günümüzde E-ticaret yoluyla para kazanmak isteyenlerin sayısı gittikçe artmaktadır. İnternet temelli meydana gelen bu yeni kültürel oluşum sayesinde E-ticaretin kapasitesi de artmıştır. Daha önce  E-ticarete mesafeli olan pek çok insan, özellikle pandeminin de etkisi ile bazı önyargılarını kırmışlar ve bilinçlenmişlerdir. Pandemi döneminde E-ticaret büyük bir patlama yaratmıştır.

E-ticaret, çevrim içi para kazanmada en mühim yollardandır. Kendi işinin patronu olmak isteyenlerin akıllarına ilk, E-ticaret yapmak gelir. Ama bu ticareti iyi yapabilmek için de belli bir eğitim alınması gerekiyor. E-ticaret insanlara her ne kadar büyük fırsatlar sunsa da bu yola girip başaramayanların sayısının da azımsanmayacak kadar çok olduğunu unutmamak gerek.

 

Ürünlerin ya da hizmetlerin tüketici ile dijital bir ortamda buluşturulması anlamına gelen E-ticaret (elektronik ticaret) aslında geleneksel ticaret yöntemlerinin güncellenerek dijital ortama taşınmasıdır. Yani ticaretle alakalı tüm süreçlerin internet üzerinden yapılmasıdır. Bu sürecin başında kendinize soracağınız “Ne satabilirim?” sorusu, E-ticarete atacağınız ilk adımın da belirleyicisi olacaktır.

E-ticaret yaparak para kazanmak istiyorsanız öncelikle uzmanından bu işin eğitimini almalısınız. Çünkü bu çok kapsamlı işe başlarken konuyla alakalı tüm detayları bilmelisiniz. Öncelikle süreçler hakkında bilgi sahibi olmanız ve hedeflerinize uygun bir e-ticaret sitesi kurup özelleştirmeniz gerekiyor. E-ticaret ile alakalı yönetmelikleri çok iyi bilmek, alanınızda kimlerle rekabet içinde olacağınızı incelemek yani rakiplerinizi tanımak ve iyi bir saha çalışması yapmak için konuyla ilgili gerekli eğitimlerin alınması şarttır.

E-ticarete adım atmadan önce hangi ürün ya da ürünleri satacağınız, kârınızı ne şekilde yükselteceğinizi ve hangi iş üzerinde yoğunlaşırsanız başarıya ulaşabileceğinizi iyice değerlendirmiş olmanız gerektiğini unutmayın.

E-Ticaret Yaparak Para Kazanma Yolları

* İkinci el ürün satışı: E-ticarete girebileceğiniz en kolay ve maliyetsiz yöntem ikinci el ürünlerin satışıdır. Bu sektördeki önemli sitelerde ve çevrenizde yapacağınız araştırmalarla uygun fiyata alabileceğiniz ürünleri yüksek kârlarla satabilir ve daha büyük girişimler için az riskli ve maliyetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

* Sosyal medyanın gücü: Son dönemde sosyal medya siteleri E-ticaretin çok fazla yapıldığı mecralar halini aldı. Özellikle Instagram platformunu iyi değerlendirerek açacağınız sayfanızda ticaretini yapacağınız ürünleri tanıtabilir, reklamlarla daha fazla insana ulaşıp bir kitle oluşturabilirsiniz.  

* Gelir ortaklığı yapmak: Açacağınız bir blog sayfası ile ürün reklamları yapabilir ve reklamını aldığınız kurumlardan para kazanabilirsiniz.

* Dropshipping yöntemi: Dropshipping E-ticarette önemli bir yöntemdir. Bu yöntemle tedarikçiniz olmaksızın ister kendi kurmuş olduğunuz web sitenizde isterseniz de Alibaba, Amazon gibi sitelerde E-ticaret yapabilirsiniz. Bu yöntem, kişiyi satıcı, depo ve eleman yükünden kurtarması bakımından çok tercih edilmektedir.

* E-ticaret sitelerinde markanızı kullanın: Bu yöntemi işe sıfırdan başlayanlar çok tercih etmektedir. Ufak bir komisyonu gözden çıkaracağınız bu yöntem ile Amazon, eBay, Trendyol gibi web sitelerinde kendi markanızı kullanarak satışa başlayabilirsiniz. Üstelik bu büyük sitelerin ziyaretçi trafiklerini kullanarak satış koşullarınızı iyileştirmiş olacaksınız.

* Etsy imkanlarını değerlendirin: Genelde kadınlara hitap eden ve sadece orijinal ve el emeği ürünlerin satıldığı Etys sisteminde web sitesi açmanıza gerek kalmaz. Bağlı olduğunuz sitenin bir dükkanı olur ve burada e-ticaretinizi geliştirebilirsiniz.

Evden sadece internet ve internete bağlanabilen bir bilgisayarla E-ticaret yapmanın mümkün olduğu bir çağı yaşıyoruz. Ama bunun kolay olmayacağını, sabır ve fedakarlıkla, önünüze çıkan tüm engelleri aşmanız gerektiğini bilmelisiniz. Karşınıza çıkan ilk olumsuzlukta pes etmeden yolunuza devam etmeniz sizi başarıya taşıyacaktır.  

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer İçerikler