Novarge Premium
Emlak Danışmanı Kimdir? Görevleri Nelerdir?

Emlak Danışmanı Kimdir? Görevleri Nelerdir?

KARİYER

Bu yazımızda sizleri emlak danışmanının kim olduğu, görevlerinin neler olduğu, nasıl emlak danışmanı olunabileceği gibi konularda bilgilendireceğiz.

Emlak danışmanı, gayrimenkul işlemleri ile alakalı düzenlemeler yapan, alıcı ve satıcıları buluşturan ve müzakerelerde onları temsil eden tüm bunları da profesyonel bir şekilde yapan kişidir.

Günlük yaşamımıza baktığımızda hep bir telaşe ve bir şeyleri yetiştirme peşinde olduğumuz görülecektir. Toplantılar, yetişilmesi gereken yerler, aile buluşmaları, ziyaretler vs. Tüm bu hızlı akış devam ederken satmanız gereken bir gayrimenkul varsa bununla uğraşmak size zor gelebilir. Ayrıca doğrudan satış yapmanın risklerini almayıp bu işi daha profesyonel bir şekilde yaptırmak isteyebilirsiniz. İşte tam bu evrede imdadınıza emlak danışmanları yetişiyor. Bu uzmanlar, belirtilen işleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için hazırdır. Halk arasında emlakçı diye de bilinen bu uzmanlar sayesinde alım ve satım, kiralama vb. işlemlerinizi sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Emlak danışmanı, emlak alım ve satımı ile alakalı uzmanlığı bulunan şahıstır.

Emlak Danışmanı Ne İş Yapar?

Emlak danışmanının ilk ve en önemli görevi müşterilerini çok iyi tanımak ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmektir. Ayrıca emlak danışmanı müşterilerinin ekonomik durumları ile alakalı da tespit yapabilmeli, kira isteğinde olan müşterilerinin mülklerini kiralamalarına yardımcı olmalı ve gayrimenkul satış veya alımında müşterileri ile iletişimi hiç kesmemelidir.

Emlak danışmanları, alıcı ve satıcı arasındaki köprüdür. Müşterinin talepleri doğrultusunda alıcıya mülkü tanıtır ve gerekli bilgileri hiçbir ayrıntıyı atlamadan müşteriye aktarır.

Alım ya da satış sonrasında gerekli belgelerin düzenlenmesi, kiralanan evle alakalı kira sözleşmesinin hazırlanması ve etkili bir pazarlama stratejisi oluşturma da emlak danışmanının görevlerindendir.

Emlak danışmaları müşterilerinin işlemlerinin hukuksal ve etik bakımından yürütülmesinden de sorumludur.

Emlak Danışmanı Nasıl Olunur?

Emlak danışmanı olabilmek için Emlak ve Emlak Yönetimi ön lisans bölümlerini okuyabilir ya da Novarge Eğitim Kurumundan MEB onaylı Uzaktan Eğitim ile 120 saatlik Emlak Danışmanlığı sertifikanızı ve eğitiminizi alabilir, daha sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş merkezlerden 5. seviye Sorumlu Emlak Danışmanlığı belgesini de alarak iş yeri açabilir ve bu mesleğe adım atabilirsiniz. En az ilkokul mezunu olmak bu sertifikayı almak için yeterlidir.

Sertifikanızı alsanız bile Emlak danışmanı olabilmeniz için bazı becerilere sahip olmanız gerekmektedir. Bu becerilere bakacak olursak;

İnterneti, internet reklamcılığını ve sosyal medyayı çok iyi bilmeli ve sanal dünyaya hâkim olmalısınız.

İkna kabiliyetiniz yüksek olmalı, gerekirse bu konuda kendinizi geliştirebileceğiniz eğitimler almalısınız.

Pazarlama teknikleri, zaman yönetimi ve girişkenlik becerileri üzerinde çalışmalı ve bu becerilerinizi bir üst seviyeye çıkarmalısınız.

Emlak sektörü ile alakalı yaşananları takip etmeli, güncel kalmalı ve son çıkan kanun ve yönetmelikleri incelemelisiniz.

Emlak Danışmanlığı Eğitimi Neleri İçerir?

Novarge Eğitim Kurumundan uzaktan eğitim şeklinde alacağınız MEB onaylı Emlak Danışmanlığı Kursunun içeriği şöyledir:

Emlakçılık ile ilgili genel kavramlar

Hukuki ve ekonomik boyutta Emlakçılık

Emlak Pazarlaması

Halkla ilişkileri ve Sosyoloji

Büro yönetimi

Davranış bilimleri ve beden dili

Tapu genel tanımları

Tapu işlemleri ve tüzel kişilerin gayrimenkul tasarrufları

Kadastro kavramı ekibi çalışma alanı

Gayrimenkul hukuku

Türk hukuk sisteminde emlak aracılığı

Alım-satım kiralama ve değerleme hizmetleri

Şehir planlaması ile ilgili tanımlar ve planlama esasları

2 ay süren eğitimler sonunda gireceğiniz MEB tarafından yapılan sınavda başarılı olmanız durumunda 120 saatlik, e-devlette doğrulanabilen Ankara Bilim Üniversitesi Onaylı Sertifikanızı alabilirsiniz.

 

Yorum Yaz

Benzer İçerikler