Novarge Premium
Emlak Danışmanlığı ve Eğitim Programı

Emlak Danışmanlığı ve Eğitim Programı

KARİYER

Temmuz ayını uğurlamaya hazırlandığımız bir haftanın son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, emlak sektöründe alıcı ve satıcı arasındaki işlemlerin belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlayan emlak danışmanlığı ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Günümüzde geleceğe dair çeşitli yatırımlar göz önünde bulundurulduğunda öncelikli olarak emlak sektörü dikkat çeker. Bireyler geleceğe yönelik en önemli yatırımlarını yeni bir ev sahibi olarak yaparlar. Ev sahibi, bir hanenin içinde oturmanın yanı sıra evin alım-satım ve gayrimenkul yatırımı gibi işlemlerini gerçekleştirebilir. Günümüzde ev alım-satım süreçlerinde gerekli işlemleri doğru yürütebilmek için emlak danışmanları devreye girer.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, emlak sektöründe alıcı ve satıcı arasındaki işlemlerin belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlayan emlak danışmanlığı ve eğitim programlarını araştırdık.

Emlak Danışmanlığı Nedir?

Bir evin alım ve satım işlemlerinde belirgin gayrimenkul prosedürleri devreye girer. Alıcı ve satıcının temel haklarını koruyan prosedürler, bir danışman kontrolünde gerçekleştirildiğinde her iki tarafın da kazancıyla sonuçlanır. Emlak danışmanı, gayrimenkul alışverişinde alıcı ve satıcıyı temelde bir araya getirir. Gayrimenkulün alım-satım kuralları doğrultusunda satıcı ve alıcı arasındaki iletişimin kurgulanmasını ve işlemlerin yapılandırılmasını sağlar.

Emlak danışmanlarının öncelikli olarak gayrimenkul sektörüne yönelik belirgin kurallara hâkim olması gerekir. Aynı zamanda belirli müşteri portföyüne ilişkin sahip olduğu bilgi, doğru ve düzenli bir iş prensibinin oluşmasını sağlar. Gayrimenkul sektöründe söz sahibi olan emlak danışmanının belli başlı görev ve sorumlulukları bulunur.

 Emlak Danışmanlığı ve Eğitim Programı

Emlak Danışmanının Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Konut, villa ve benzeri mülklerin alım, satım ve kiralama gibi işlemlerini belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştiren emlak danışmanının başlıca görevleri şunlardır:

  • Müşterinin ihtiyaçlarını gözetmek.
  • Müşterinin ekonomik olanakları hakkında bilgi sahibi olmak ve en uygun avantajları sunmak.
  • Müşterinin ekonomik durumuna uygun mülk seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Müşterilerle kesintisiz irtibat halinde olmak.
  • Gayrimenkul alanında meydana gelen gelişim ve değişimleri takip etmek.
  • Müşteriyi gelişimler ve değişimler hakkında sürekli bilgilendirmek.
  • Müşteriye yönelik doğru bir Pazar stratejisi uygulamak.
  • Alım ve satım işlemlerinde gerekli belge ve evrakları düzenlemek.
  • Konut almak ya da kiralamak isteyen müşterilere uygun konutların tanıtımlarını yapmak.
  • Müşterilerin mülk kiralayıp almasını sağlamak.
  • Satım işlemlerinde olası senaryolar hakkında müşteriyi bilgilendirmek.
  • Gayrimenkul sektörü hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru bir strateji izlemek.
  • Yatırımlık ve oturmaya uygun arsa ve mülklerin tespit edilmesini sağlamak.
  • Konutlar hakkında detaylı araştırma yapmak.

 

Emlak Danışmanlığı ve Eğitim Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Emlak Danışmanlığı Eğitim Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi güvencesiyle sunulan “Emlak Danışmanlığı Kursu” emlak sektöründe iş yapan ya da mesleğini gayrimenkul üzerinden devam ettirmek isteyen bireyler için idealdir. Eğitim programı alanında uzman eğitmen Erkut Yılmaz tarafından sağlanır. Eğitim programında başarı elde eden kişiler, Millî Eğitim Bakanlığı ve Üniversite onaylı sertifikalarına erişim sağlayabilirler.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi’nin sağlamış olduğu emlak danışmanlığı kursu, bireyin gayrimenkul sektöründe detaylı ve pratik bilgilere sahip olmasını sağlar. Müşteri profili ve alım-satım konusu hakkında detaylı bilgiler içeren eğitim programı, 120 saatlik bir kurstur. Başarıyla tamamlanan eğitim programının sonunda bireyler işyeri açmak için gerekli tüm bilgi ve belgelere sahip olabilirler.

Emlak Danışmanlığı ve Eğitim Programı

Novarge’de bugün; emlak sektöründe alıcı ve satıcı arasındaki işlemlerin belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmesini sağlayan emlak danışmanlığı ve eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler