Novarge Premium
Geleceğe Sağlam Adımlar: Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Geleceğe Sağlam Adımlar: Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

EĞİTİM

Yavaş yavaş Nisan ayının sonuna yaklaşırken bir haftanın daha ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle geleceğe sağlam adımlar atmanıza olanak sağlayacak yeni dillerin öğrenme aşamasına yönelik püf noktaları paylaşacağız.

Bilginin, dilin, öğrenmenin ve öğretmenin oldukça önemli olduğu bir bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgi çağının getirilerine uyum sağlamak ve geleceğe yönelik sağlam adımlar atabilmek için bireysel gelişime yönelik hamlelerde bulunmak birçok olumlu etkiyi de beraberinde getiriyor. Bireysel gelişimini yalnızca yüzeysel düzeyde bırakan ve yeni ufuklara yönelik çalışmalarını sürdürmeyen bireyler geleceğin getirilerine yönelik bazı tökezlemelere maruz kalabiliyorlar. Özellikle bireysel gelişim esnasında ve geleceğe yönelik adımlarda yaşamın tüm getirilerine hazır birikimlere sahip olmak gerekiyor.

Dil unsuru, bireysel gelişimin gelecek adımında en önemli basamaklardan birini oluşturuyor. Günümüzde dil bilgisi yönünden gelişim gösteren bireyler eğitim ve kariyer yaşamlarında bir adım önde yürüyebiliyorlar. Bu gelişim bireylerin yalnızca kendi ülkelerinde değil, tüm dünyaya yönelik aktivitelerinde gelişim gösterebilmelerine olanak sağlıyor.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Dil söz konusu olduğunda ilk önce aklımızda “İngilizce” beliriyor. Gerekli bilgiye sahip ve pratiğini yapan insanlar için oldukça kolay bir dil olan İngilizce, bilmeyenler için adeta zorlu ve yüksek bir basamağı oluşturuyor. Dil öğrenmek bilmeyenlerin korkulu rüyası olsa da, her bilgi gibi öğrenebilmenin altında püf noktaları yatıyor.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak “Dil Öğrenmenin Püf Noktaları” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Çocuklar Gibi Öğrenin!

Başta enteresan gelse de dil öğrenmenin en önemli püf noktalarından biri çocuklar gibi öğrenmekten geçiyor. Yeni bir dil öğrenirken, çocuklar gibi sürekli merak edip, sorup, araştırırsanız bir süre sonra birçok konu hakkında bilgi sahibi olduğunuzu farkına varacaksınız.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Kendinize Kaliteli Bir Hedef Koyun

Dil öğrenmek keyifli olduğu kadar zorlu da bir süreçtir. Bu süreç içerisinde motivasyonunuzu korumakta çeşitli zorluklar yaşayabilirsiniz. Dil öğrenmek için kendinize kaliteli ve geçerli bir hedef belirlerseniz, hedefi elde edene kadar motivasyonunuzun körelmediğini ve hırslı olabildiğinizi göreceksiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Öğrenmek İstediğiniz Dilde Arkadaşlar Edinin

Dil öğrenebilmek için en etkili yöntemlerden biri o dilde sürekli pratik yapmak ve iletişim kurmaktır. Örneğin İngilizceyi öğrenmek istiyorsanız, sosyal medya üzerinden ana dili İngilizce olan bir arkadaş edinip, kendi dillerinde sohbet edebilirsiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Dili Gün İçerisinde Kullanmaya Çalışın

Yeni bir dil öğrenirken gün içerisinde yaptığınız aktivitelerin içerisine dili de katmak, bir süre sonra gündelik yaşamınızda da pratik yapmanızı sağlayacaktır. Günlük rutinlerinizde ve iletişimlerinizde öğrenmek istediğiniz dile mensup bazı sözcüklere yer verebilirsiniz. Bu sayede pratik yaparken telaffuzunuzu da geliştirebilirsiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Dinleyerek ve İzleyerek Öğrenin

Bir dili öğrenmenin en etkili yöntemlerinden biri insanların bu dili konuşurken söylediklerini anlamaya çalışmaktır. Öğrenmek istediğiniz dile yönelik şarkılar ya da altyazısız o dile mensup filmler izleyerek insanların dili nasıl kullandığını görürken; bir yandan da öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Kendinizle Konuşun

Başta tuhaf bir taktik gibi gelebilir ancak gün içerisinde kendinizle ayna karşısında öğrenmek istediğiniz dilde konuşmak, telaffuzunuzun güçlenmesine ve kelimeleri daha kolay hatırlayabilmenize olanak tanır. Aynı zamanda bu yöntem sayesinde çekinmeden pratiğinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Vazgeçmeyin!

Bir amaca ulaşırken en önemli olan husus, ne olursa olsun vazgeçmemektir. Dil öğrenmek eğlenceli görünebilir fakat oldukça emek isteyen bir süreçtir. Bu süreçte zorluklar yaşayabileceğinizi, bir şeylerin istediğiniz gibi ilerlemeyeceğini ve hızlı olmayacağını bilerek hareket etmeniz gerekir. Ancak göstermiş olduğunuz sabır, mutlaka başarılı bir sonuca ulaşacaktır.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Utanmayın!

Birçok kişi yeni öğrendiği bir dilin telaffuzunu yaparken utanır. Fakat bu durum bir süre sonra dilden uzaklaşılmasına ya da telaffuzun zedelenmesine yol açabilir. Dili kullanırken mutlaka özgüvenli olmalı ve hata payına yer vermelisiniz.

Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Novarge’de bugün; geleceğe sağlam adımlar atmaya olanak sağlayacak yeni dillerin öğrenme aşamasına yönelik püf noktalardan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler