Novarge Premium
Geleceğini İnşa Edenler İçin: Kariyer Basamağı

Geleceğini İnşa Edenler İçin: Kariyer Basamağı

KARİYER

Kış ayının kapımızı çaldığı ve sıcaklığa özlem duyacağımız günlerin yaklaştığı bir hafta ortasından herkese merhaba Novarge okurları. Bugün sizlere, geleceğin temelini oluşturan mesleklerimize ve yaşam standartlarımıza ulaşma hedefinde bir basamak görevi üstlenen “kariyer” kavramından bahsetmek istiyorum.

Hayatın her anında geleceğimiz için yapılandırma basamaklarına adım atıyoruz. Eğitim ve iş hayatımızda hayalini kurduğumuz başarıya ulaşma yönünde çaba sarf ederken aslında kendi geleceğimizin temellerini kuruyoruz. Bugün okuduğumuz her kitap, yürüdüğümüz her yol, yaptığımız her tercih, verdiğimiz her karar hayatımızı ve yaşam standartlarımızı iyileştirme yönünde önemli rol oynuyor.

Öncelikle kariyer kavramının kökenine ve ne anlama geldiğine değinmemiz gerekiyor. Kariyer kelimesi Fransızca kökenlidir. Temelde “bir yere ulaşmak, bir olgunun sonuna kadar gelmek” anlamını taşır. Kariyer kelimesi sözlük anlamında, “Bir meslekte zaman ve çalışmayla elde edilen aşama, başarı ve uzmanlık.” anlamına gelir.

Kariyer, bireyin meslek ve iş hayatında başarı ile elde edebileceği noktayı betimleyen bir kavramdır. Kariyer hedefi ise kişinin geleceğini yapılandırma yönünde atacağı her adımın ve yaptığı her çalışmanın bütününü oluşturur. Geleceğine umutla bakan bireyler kariyerlerini iyileştirmek yönünde her konuya kollarını rahatça sıvarlar. Bu noktada kariyer hedefi, bireylerin hayatlarını daha başarılı geçirmelerini ve bireysel olarak daha özgüvenli hissetmelerini sağlar.

Kariyer hedefi olan bireyler, rakiplerine ve diğer çalışma arkadaşlarına nispeten daha belirgin ve kilit noktası diyebileceğimiz özellikler taşır. Bu özellikler genelde şu şekilde sıralanabilir:

Kariyer hedefi olan bireyler daha özgüvenli bir tutum sergilerler

Geleceğe yönelik kendilerine ve iş hayatlarına bir kariyer hedefi koyan bireyler, söz konusu hedef yolunda daha inançlı, pozitif ve umutlu bir tutum sergileyebilirler. Geleceğe olumlu bakışları kariyer basamağında daha sağlam adımlarına ve iş hayatında daha başarılı işlerin gerçekleştirilmesine sebep olur.

Kariyer hedefine yönelik çalışan insanlar sorumluluk almaktan çekinmezler

Kariyerlerini kendilerine bir hedef olarak belirleyen bireyler bu başarı yolunda yapmaları gereken hiçbir işi almaktan çekinmez ve küçük de olsa hiçbir detayı atlamamaya özen gösterirler. Herhangi bir işte istenen başarıyı elde edebilmek için gereken çaba ve sorumluluğun yükünün altında ezilmez; hatta daha güçlü bir yapıda işi sürdürürler.

Takım çalışmasına önem verirler ve liderlik vasıfları yüksektir

Kariyer hedefi olan bireyler, takım çalışmasına ve fikir alışverişine önem verirler. Bireylerden farklı nitelikte ve durumda çıkacak fikirlerin iş için önemini farkında olup, fikir alışverişinde bulunmaktan çekinmezler. Aynı zamanda iş ciddiyetinin ve durumunun farkında olarak, çalışan bireyleri doğru şekilde yönetebilme ve görev dağılımı yapabilme kabiliyetine sahiptirler.

İnançları tamdır, hedefe yönelik yolda karşılarına çıkacak her engelin üstesinden gelecek güce sahiptirler

Hedeflerine yönelik basamakları güçlü ve inançlı olarak tırmanan bireyler, hedef yolunda karşılarına çıkacak her türlü engelin ihtimalini göz önünde bulundurarak hareket ederler. Aynı zamanda farklı koşullardan doğabilecek her türlü durumun ve problemin farkında olup, üstesinden gelebilecek halin yaratılabilmesi için çaba sarf etmekten çekinmezler. Kariyer hedefine yönelik adım atan bireylerin geleceğe yönelik inançları ve umutları tamdır. Bu sayede başarı elde edebilirler.

Bilginin gücüne inanırlar

Kariyere yönelik bir yaşam süren bireyler bilginin en kıymetli güç olduğuna inanırlar ve her konuda bilgilenmekten çekinmezler. Bu bireyler bilginin doğurduğu başarının farkında olarak, hayatlarının her alanında bilgi kavramını eksik etmeden yaşam sürerler.

Kendilerini geliştirmeye hiçbir zaman kapatmazlar

Kariyer hedefine yönelik çalışan bireyler her konuda kendilerini geliştirmeye çalışırlar. Hiçbir zaman bir konuda gelişimin tamamlanmayacağını savunup, geleceğe yönelik devamlı bir bireysel gelişim sürecini takip ederler. Kendilerini ve zihinlerini hiçbir konuda geliştirmeye kapatmaz ve her zaman daha fazla bilginin başarı getireceğine inanırlar.

Kariyerin ve kariyer hedefine yönelik sürülen yaşamın bireyin hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu ele aldık. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hafta diliyorum Novarge ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler