Novarge Premium
Gelecekte Uzaktan Eğitim

Gelecekte Uzaktan Eğitim

EĞİTİM

Umutlu günleri yaşadığımız bir haftanın ortasından hepinize merhaba sevgili Novarge okurları. Bugün sizlerle, bilgi çağına gün be gün attığımız adımların neticesinde uzaktan eğitimin gelecekteki konumunu konuşacağız.

Uzaktan eğitim, alışılmış eğitim faktörlerinin dışında olarak mekân ve zaman fark etmeden gerçekleştirilen bir öğretim sistemidir. Uzaktan eğitim faktörü, öğrencinin ve eğitmenin belli bir mekân sınırları içerisinde bulunma gerekliliğini ortadan kaldırır. Gelişen teknoloji faktörü ile kullanımı daha pratik hale gelen uzaktan eğitim, günümüzde birçok öğrenciye ve eğitmene kolaylık sağlamaktadır.

Yakın gelecekte, gelişen teknolojiyle birlikte uzaktan eğitimin kullanımının daha da yaygınlaşacağı ve tercihten ziyade bir mecburiyet halini alacağı ön görülüyor. Günümüzde birçok kurum uzaktan eğitim sistemini benimsiyor ve öğrencilerine kolaylıkla öğrenim imkânı sağlıyor. Örneğin Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi, uzman eğitmen kadrosu ile bireyleri kolaylıkla eğitimle buluşturuyor.

Uzaktan Eğitimin Avantajları Nelerdir?

Uzaktan eğitimin gelecekte bireylere sağlayacağı kolaylıklar ve imkanlar gün geçtikçe artıyor.

  • Uzaktan eğitimi benimseyen kurumlar öğrencilerine daha kolay ulaşabilirler.
  • Zaman ve mekân fark etmeksizin eğitime ulaşım sağlanabilir.
  • Eğitmen ve öğrenci arasında kolaylıkla bireysel bağ kurulabilir.
  • Öğrencilerin geleceğin teknolojisi ile iletişimi güçlendirilir.
  • Öğrencilerin bireysel farkındalıkları ve sorumluluk iç güdüleri güçlenir.
  • Çağdaş ve yenilikçi düzene kolaylıkla uyum sağlanabilir.
  • Öğrenci kendini uzaktan eğitimde daha kolay ve pratik ifade edebilir.
  • Öğrenci merkezli olan uzaktan eğitim sayesinde bireysel öğrenimler önem kazanır.
  • Fiziksel engeli bulunan öğrencilerin eğitime ulaşabilmesi için bir olanak sağlar.
  • Geniş bir kitleye ulaşım sağlanabilir. Sınıf ortamında geniş kitlelere hitap etmek zor bir hususken; uzaktan eğitimde üstesinden kolayca gelinebilir.
  • Dersler gelişmiş ortamlarda sağlanır. Teknolojinin kaynaklarından PowerPoint sunumları, Word dosya dokümanları, animasyon ve videolar ders dahilinde kolaylıkla kullanılabilir.
  • Her öğrenciye fırsat eşitliği sunar. Bireyler kendi öğrenim düzeylerinde eğitim görürler.
  • Bilgiye hızlı ve kolay ulaşım sağlanır. Kalıcı dokümanlar sayesinde ders haricinde de bilgiler kalıcı olabilir.
  • Eğitime engeli bulunan bireyler (hastalık, askerlik) diledikleri zaman öğrenim olanağına ulaşabilirler.

Uzaktan Eğitimin Geleceği Nasıldır?

Gelişen ve gün be gün değişime ayak uyduran dünya düzeninde olası felaketlerin hiç beklemediğimiz anlarda kapımızı çalabildiğini görüyoruz. Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile bunun izlerini hayatımızda hissettik. Pandemi ve benzeri, değişen dünya düzeninin getirdiği olası felaketlerde uzaktan eğitim, her zaman devamlı bir öğrenim süreci sunuyor. Mekân, zaman ve konu fark etmeksizin hayatımızın her alanında kolaylıkla öğrenim görebilmemizin kaynağını uzaktan eğitim faktörü sağlıyor. Günümüzde uzaktan eğitim, sunduğu tüm kolaylıklar ve imkanlar neticesinde yakın gelecekte örgün eğitim ile birlikte oldukça fazla rağbet göreceğe benziyor. Uzaktan eğitimin gelecekteki avantaj ve dezavantajlarını konuştuğumuz "Uzaktan Eğitim Bilgiye Uzak-Yakın Mıdır?" isimli yazımıza göz atabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/blog/uzaktan-egitim-bilgiye-uzak-yakin-midir.html

Dijitalleşen yeni medya çağında bireylerin teknoloji ile uyumlu bir yaşam sürmesi yakın gelecekte atacağı adımların sağlamlığına ve geçerliliğine olanak sağlıyor. Şimdilerde öğrenim için kullandığımız uzaktan eğitim faktörü, alışverişler için tercih ettiğimiz sanat alışveriş siteleri ve kişisel gelişimlerimiz için izlediğimiz tüm video/animasyonlar geleceğin getirilerine uyum sağlamamıza yardım ediyor. Yaşamın yavaş yavaş dijitalleşmeye doğru evirildiği dünyamızda sanal ortamda gerçekleştirdiğimiz tüm eylemlerimiz geleceğimize katkı sağlıyor.

Değişen dünya düzeninde ve dijitalleşen dünyada uzaktan eğitimin avantajlarını ve geleceğini konuştuk. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hafta diliyorum Novarge ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler