Novarge Premium
Günlük Hayatta Matematik Ne İşimize Yarar?

Günlük Hayatta Matematik Ne İşimize Yarar?

KARİYER

Güneşin yüzünü yavaş yavaş görmeye başladığımız bir hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle eğitim hayatımız boyunca haksızlık ettiğimiz matematik kavramından ve hayatımıza katmış olduğu faydalardan bahsedeceğiz.

Matematik derslerinde “Ben bunu günlük hayatta nerede kullanacağım?” ya da “Bu bilgi ne işimi yarayacak?” gibi sorular sorduğunuzu mutlaka hatırlıyorsunuzdur. Özellikle lise çağında öğrenciler çözüm bulamadıkları zorlu matematik problemlerinin arkasında böylesine cevabı uçsuz bucaksız bir sorunun arkasına saklanıyorlar. Ancak yalnızca saklanmakla kalmayıp gerçekten somut bir örnek olarak öğrendikleri bilgilerin hayatlarının içerisine dahil olmasını istiyorlar. Bilginin hayatın içerisinde olması isteğini göz önünde bulundurduğumuzda haklı oldukları da gözle görülür bir gerçek.

Robotik Kodlama

Her konuda olduğu gibi matematik çerçevesinde de öğrenilen tüm bilgilerin, insanların hayatlarına sağladığı kazanımlar farklı boyutlarda olacaktır. Ancak tüm insanlar için değişmeyecek olan tek kazanım analitik düşünme becerisidir. Matematik, problem çözme ve düşünme dürtüsünün bir sonucu olarak analitik düşünme becerilerinin gelişmesini sağlar. Bu kazanç, başlı başına insanın hayatına sağlanan somut bir kazanım örneğidir. Analitik düşünme becerisi yaşamda karşımıza çıkan her olay karşısında mantıksal düşünebilme, neden ve sonuçlara odaklanabilme, gidişat üzerinde düşünebilme güdülerinin gelişimini sağlar. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için “Günlük Hayatta Matematik Ne İşimize Yarar?” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Günlük Hayatta Matematik Ne İşimize Yarar?

Matematikte kazandırılan hiçbir konu günlük hayatta kullanılsın amacını içerisinde barındırmaz. Matematik geleceğin bir öngörüsünü oluşturur. Matematik ile iç içe sürülen bir yaşamın geleceğinde analitik düşünme, mantıksal gelişim ve problem çözme becerileri gibi yetenekler doğrudan gelişim gösterir.

Somut anlamda kişilerin matematik ekseninde yaşamlarına yansıyan değişimler herkes için aynı şekilde seyretmez. Örneğin, bir heykeltıraş ya da mimar matematiğin kazanımlarından yararlanarak görsel güzellik algısına yönelik bir gelişim sağlayabilir. Aynı şekilde işi kelimelerle olanlar için de matematik, sağladığı düşünme becerisi ve kavrayabilme özellikleri ile bulunmaz bir kazanımdır.

Robotik Kodlama

Matematiği başlı başına sokakta gezerken kullanabileceğimiz bir kazanım ya da karşıdan karşıya geçerken çözebileceğimiz bir probleme yönelik bilgi olarak görmek yanlıştır. Matematik, uzun evrede problem çözme becerisi, kavrayabilme yeteneği, analitik düşünme ve öngörebilme özelliklerinin kazanımlarını sağlayacaktır. Matematik başlı başına zekâ gelişimiyle bağlantılı olan bir kavramdır. Bu doğrultuda matematiğin gerçek hayatta kullanılamayacağını düşünmek haliyle yanlış olacaktır.

Matematiğin Kazandırdığı Özellikler Nelerdir?

  • Matematik, kişinin analitik düşünme becerisinin gelişmesini sağlar.
  • Olaylar karşısında neden ve sonuç çizgisi ile bakabilmesini sağlar.
  • Mantıksal bir göz olarak varlık gösterir.
  • Karşımıza çıkan herhangi bir konuyu farklı açılardan gözlemlemek ve farklı açılardan karar verebilmeyi sağlar.
  • Araştırma, inceleme ve düşünme özelliklerinin gelişmesini sağlar.
  • Olaylar karşısında doğru düşünmeyi sağlayarak, doğru kararı verebilmenin yolunu açar.
  • Çevredeki insanların görüş ve düşüncelerine bağımlı kalmadan ya da etkilenmeden; özgürce düşünebilmeyi sağlar.
  • Sistemli, planlı ve programlı düşünebilmenin kapılarını açar.
  • Dikkatli ve detaylı düşünebilmeyi sağlar.
  • Kişilerin eleştirme ve fikir yürütme alışkanlıklarının gelişimini sağlar.
  • Hayatta doğru yol alabilmeyi ve alınan yolun ilerisi için doğru düşünebilmeyi sağlar.
  • Matematik, aklı geliştirir.
  • Zihin gelişimine katkı sağlar ve bireyin her konuda başarı yakalayabilmesinde öncü olur.

Robotik Kodlama

Novarge’de bugün sizlerle eğitim hayatımızın öznesi haline gelen matematik kavramının günlük hayatımızda kullanım alanlarına ve geleceğe yönelik açacağı kapılara değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorumlar

04 Mayıs 2022

kerimcan

bence yorumlarınız çok güzel ve teşekkür ederim

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır
23 Mayıs 2021

Alhassane DANTE

Çok teşekkür ederiz

  Bu yorum size yardımcı oldu mu ? Evet Hayır

3 kullanıcı içinden 3 kullanıcı bu yorumu yardımcı buldu.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler