Novarge Premium
Günümüzde Aile Danışmanlığı Kursunun Önemi

Günümüzde Aile Danışmanlığı Kursunun Önemi

KARİYER

Ekim ayını ağırladığımız yeni bir haftanın ilk iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, teknolojinin hâkim olduğu günümüzde hane bağlarını güçlendiren aile danışmanlığı kursunun öneminden bahsedeceğiz.

Geleneksel standartlardan çıkıp, yeni medya teknolojilerinin hüküm sürdüğü günümüzde adeta sosyal medya ile iç içe bir yaşam sürüyoruz. Yaşamsal rutinlerinin büyük bir çoğunluğunu online kanallar vasıtasıyla gerçekleştirebiliyoruz. Hâl böyle olunca 7’den 70’e toplumun değerlerini belirleyen normlar da değişime yüz tutuyor. Örneğin, bir çocuğun sosyal medya vasıtasıyla öğrendiği aile normları, geleneksel normlar ile uyuşmadığında hane içerisinde olumsuz koşulları doğurabiliyor. Özellikle gelişim çağındaki çocukların sosyal medya kanallarından gördüğü “örnek” aile figürleri, kendi aile üyelerine karşı tepkili, olumsuz ve gergin bir hâle bürünmesine neden olabiliyor.

Gelişim çağındaki çocukların teknoloji ile değişen bakış açılarını kontrol altında tutmak ebeveynlere düşüyor. Ebeveynler tarafından çocukların telefon kullanımına dair güvenlik ve kısıtlama yöntemleri de yeterli gelmediğinde aile içerisinde huzursuzlukları doğurabiliyor. Hanede bulunan bireylerin birbiri arasındaki ilişkiyi güçlendirmek de aile danışmanlarına düşüyor.

Günümüzde Aile Danışmanlığı Kursunun Önemi

Novarge’de bugün, teknolojinin hâkim olduğu günümüzde hane bağlarını güçlendiren aile danışmanlığı kursunun önemini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanı; hane içerisindeki üyelerin birbiriyle arasındaki duyguları onarmak, problemleri gidermek ve gözle görülmeyen sorunları ortadan kaldırmak için yapıcı çözümler getirir. Aile danışmanlığı, çiftlerin birbirlerinin olumlu yönlerini görerek olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için gerekli çabayı göstermelerini hedefler. Ebeveynlerin çocuklara yönelik bakış açılarını ve eğitim sistemlerini düzenlediği gibi çocukların düşünce yapılarına da farklılıklar getirmeyi amaçlar.

Günümüz teknoloji egemenliğinde aile danışmanlığı, çocukların sanal ortamda gözlemlediği “normal aile” formlarının etkisine kapılmalarını önler. Çocukların gerçek hayata ve aile yapılarına ilişkin bilinçlenmesini sağlayan aile danışmanı, hane içerisinde bireyler arasındaki bağları güçlendirmeye çalışır. Aile danışmanlığı sayesinde ebeveynler ve çocuklar arasındaki iletişimsizlikler giderilerek mutlu bir yaşamın temelleri atılır.

Günümüzde Aile Danışmanlığı Kursunun Önemi

Aile Danışmanlığının Faydaları Nelerdir?

Günümüz aile yapısında bir danışman desteğinin aile içerisindeki tüm üyelerin yaşamına yönelik faydaları bulunur.

Aile danışmanı;

  • Eşler arasındaki çatışmaları gidermek için çözümler sunar.
  • Aile içi problemlere yapıcı çözümler getirir.
  • Çocuk gelişimi konusunda önemli yönlendirmeler yapar.
  • Çocukların sosyal medyanın “sanal” dünyası hakkında bilinçlenmesini sağlar.
  • Aile bağlarını güçlendirir.
  • Aile içerisindeki bireylerin birbirlerini anlamalarını sağlar.
  • Problemler karşısında olumluya yönlendirir ve olumsuzu ortadan kaldırır.
  • Aile bireylerine psikolojik destek sunar.

 

Günümüzde Aile Danışmanlığı Kursunun Önemi

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Aile Danışmanlığı Kursu

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından sunulan Aile Danışmanlığı Kursu, alanında uzman danışmanlar olarak istihdam olanağı sağlamaya yardımcı olur. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası ile birçok kurum ve kuruluşta danışman olarak çalışabilirsiniz. Novarge’nin Aile Danışmanlığı Kursu alanında uzman; Sosyolog Arzu Başaran, (Uzman Psikolog) Beril Papuççuer, Galip Şahin, Burcu Aksongur, Psikolog-Pedagog Deniz Cebekan Ve Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik tarafından verilir. Siz de uzaktan eğitim sertifikanızı alarak başarılı bir aile danışmanı olabilirsiniz.

Novarge’de bugün, teknolojinin hâkim olduğu günümüzde hane bağlarını güçlendiren aile danışmanlığı kursunun öneminden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler