Novarge Premium
Günümüzde Başarının Anahtarı: Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Günümüzde Başarının Anahtarı: Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

KARİYER

Yaz ayının yaklaşma ahengiyle içimizde beliren mutluluk dolu bir haftanın ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. 2019 yılında hayatımıza giren pandemi nedeniyle hayatımızı eve sığdırır olduk. Günlük yaşama dair alışveriş, eğitim ve iş gibi tüm faaliyetleri konfor alanında gerçekleştirmeye başladık.

Konfor alanı bireyin fiziksel ve ruhsal olarak rahat hissetmesini sağlar. Pandemi nedeniyle konfor alanına taşınan tüm yaşamsal faaliyetlerimiz öncelikle bir alışma süreci ve başarıyı yakalayabilmek için konfor alanında motivasyon sağlama yöntemlerine hâkim olabilmemiz gerekir. Motivasyon sağlayabilmek çoğu kişi için yaşamsal faaliyetleri sürdürürken oldukça zorlayıcı olabilir. Örneğin yüzümüzü teknolojiye çevirdiğimiz dijital çağda başarı basamaklarını tırmanabilmek ve motivasyon yakalamak üst düzey bir çaba gerektirir.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Günümüzde sosyal medya platformlarında gerektiğinden fazla vakit geçiren bireyler iş ve eğitim alanında başarıyı yakalamakta zorlanırlar. Özellikle dijital dünyaya hâkim olan hız çağında dış dünyadan arınarak bilgiye odaklanmak oldukça zorlu olabilir. Geçtiğimiz günlerde odaklanmanın önündeki engelleri kaldırarak, başarıya odaklanabilmenin yöntemlerini yazımızda ele almıştık. Odak ve motivasyon sağlanamayan birçok iş beraberinde başarısızlık adımlarını da kaçınılmaz olarak getirecektir.

Pandemide Motivasyonun Önemi

Başarıyı sağlayabilmek ve geleceğe yönelik adımları daha sağlam atabilmek için motivasyon oldukça önem arz eder. Özellikle pandemi nedeniyle evde gerçekleştirmek zorunda kaldığımız eğitim ve iş hayatı gibi tüm faaliyetler üst düzey bir motivasyon gerektirir. Örneğin, ev ortamında çalışırken gündeme dair hastalık haberlerinin yayınlandığı bir televizyon görüntüsüne gözünüz kaydığında bir anda tüm motivasyonun kaybolduğunu gözlemleyebilirsiniz. Özellikle dünyanın zorlu bir dönemden geçtiği pandemi günlerinde başarıyı yakalayabilmek için motivasyonu sağlayabilmek gerekir.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için “Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?” sorusunun cevaplarına değindik. Gelin, birlikte göz atalım.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Olumsuz Gündemden Uzak Durmaya Çalışın

Çalışma ortamlarında olumsuz bilgi aktaran ve yaşama dair negatif detayları yansıtan araçlar tüm motivasyonun körelmesine neden olabilir. Öncelikle konfor alanında çalışırken gündemin negatif içeriklerine yer verecek haberlerden, hastalığa yönelik felaket senaryolarından ya da sizi olumsuzluğa sürükleyecek insanların iletişimlerinden uzak durmaya çalışmalısınız. Unutmayın, negatif koşullar içerisinde yakaladığınız pozitif noktalar kendi yaşamınızı iyileştirir.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Bir Avantaj Olarak Görün

“Pandemi avantaj olarak görülür mü?” diye düşünebilirsiniz. Ancak içinde bulunduğunuz olumsuz koşullarda her zaman bardağın dolu kısmını görmeye çalışırsanız, zihniniz sizi iyi ihtimallere yönlendirir ve evren karşınıza pozitifi çıkartır. Örneğin, pandemi ofiste çalışmak zorunda olan birçok kişinin iş hayatını eve taşımasını sağladı. Evde olduğunuz süreçlerde çalışmadığınız zamanlarda ailenizle vakit geçirebilir, sevdiklerinizle paylaşımlarda bulunabilir, kişisel gelişimlerinize vakit ayırabilir ve sizi mutlu eden aktivitelere yönelebilirsiniz. Pandemiyi bir avantaj olarak görürseniz, olumlu getirilerini hayatınızda hissetmeye başlarsınız.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Spora Öncelik Verin

Pandemi nedeniyle evlerimizde olduğumuz süreçlerde birçoğumuz kilo almaktan kaçamadık. Hareketsiz vücutlar ve sporun eksikliği birçok kişinin kilo alarak aynada gördüğü görüntüden sıkıntı duymasına neden oldu.

Pandemi süresince ev ortamında motivasyon sağlayabilmenin önemli bir adımı da spor yapmaktan geçer. Spor, yalnızca fiziksel değil zihinsel birçok aktivitenin de gelişimine yardımcı olur. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Çalışmalarınızda ve hayata yönelik bakış açılarınızda motivasyon sağlayabilmenin en önemli koşullarından biri vücut ve zihnin bir dinlendirici aşaması olarak spora ağırlık vermektir. Evin içerisinde fiziksel hareketler, meditasyon ve yoga gibi yöntemlerle spor yapabilirsiniz.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Olumsuz Düşüncelerden Arının

Her işte olduğu gibi, başarıya giden yolda da motivasyon sağlarken olumsuz düşüncelerden arınmak öncelikli gerekçelerdendir. Pandemi süresince birçok kişinin sahip olduğu olumsuz düşünceler, size yansıtıldığında doğrudan sizin düşüncelerinizi de negatif hale getirecektir. Bu durumdan kaçınabilmek için öncelikle kendinizi olumlu sonuçlar görmeye teşvik ederek, olumsuzluğu çağıran düşüncelerden uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Kendinize ve Toplumsal İletişimlerinize Vakit Ayırın

Tüm dünyaya hâkim olan pandemi, öncelikli olarak insanların birbiriyle iletişim kurabilme özlemini kamçıladı. Hepimiz sevdiklerimizde vakit geçirmeyi, ziyaretleri ve dertleşmeyi çok özledik. Pandemi süresince hayatı eve sığdırmaya çalışırken, yakınlarınıza özlemini duyduğunuz iletişimi mümkün hale getirebilirsiniz. Örneğin akşamlar belirlediğiniz saatte görüntülü konuşmalar yaparak özleminizin giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın, bireysel ihtiyaçlarınıza vakit ayırmak, pozitif düşüncelerin yanında motivasyonun sağlanabilmesine de yardımcı olacaktır.

Pandemide Motivasyon Nasıl Sağlanır?

Novarge’de bugün; pandemi şartlarında hayatı eve sığdırmaya çalışırken, başarının anahtarı olan motivasyonun önemine ve sağlama yöntemlerine değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler