Novarge Premium
Güzellik Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Güzellik Uzmanlığı ve Eğitim Programı

KARİYER

Bayramın ikinci gününü selamladığımız, güneşli bir hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, güzellik sektöründe kendini geliştirmek ve bu alanda eğitim vermek isteyenler için “Güzellik Uzmanlığı Kursu” eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Günlük hayatımızın büyük bir çoğunluğunu ayna karşısında ya da dış görüntümüz üzerinde değişimler yaparak geçiririz. Kendimizi ayna karşısında dinç, enerjik ve sağlıklı görmek, psikolojimizi olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda dış görüntümüz, sosyalleşme ve pozitif duyguların oluşumu için de önemli bir etkendir. Fiziksel görüntümüzü iyileştiren güzellik sektörü, her geçen gün daha fazla gelişerek liderliğini korumaya devam eder. Bireyin içerisinde güzelleşme ve iyileşme güdüsü var oldukça, güzellik sektörü liderliğini korumaya devam eder.

Güzellik Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Çeşitli eğitim merkezleri ve kurumların sunduğu güzellik uzmanlığı eğitim programlarından yararlanan bireyler, sektöre başarılı bir giriş yapabilirler. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı onaylı ve sınırsız süreye sahip sertifikaları sayesinde mesleki alanda birçok başarı sağlayabilirler.

Novarge’de bugün; güzellik sektöründe kendini geliştirmek ve bu alanda eğitim vermek isteyenler için “Güzellik Uzmanlığı Kursu” eğitim programlarını araştırdık.

Güzellik Uzmanlığı Nedir?

Çeşitli güzellik merkezlerinde epilasyon, cilt bakımı, profesyonel makyaj, cilt analizini kozmetik bilgileri ve teknolojilerinden yararlanarak hizmet veren kişiye “güzellik uzmanı” adı verilir. Güzellik uzmanı vücudun, cildin ve yüzün ihtiyacı olan tüm eksiklikleri tespit eder ve iyileştirmek adına kozmetik bilimi ve teknolojisinden yararlanarak çalışmalarını sürdürür.

Güzellik Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Güzellik Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Güzellik uzmanı;

  • Müşterinin talep ve ihtiyaçlarına göre işlemleri belirler. Bu doğrultuda çeşitli iyileştirme işlemlerini üstlenir.
  • Cilt tipine göre ihtiyaç olan bakımları tespit eder ve özenle uygular.
  • Yüz ve vücut bölgesine masaj yapar.
  • Epilasyon işlemleri sayesinde vücudun bakımını ve pürüzsüzlüğünü korumasına yardımcı olur.
  • Manikür, pedikür ve çeşitli bakım işlemlerini hijyenik şekilde gerçekleştirir.
  • Zayıflama ekipmanlarını vücudun ihtiyacına göre belirler.
  • Cilt tipine göre kırışıklık ve çatlak gibi problemleri ortadan kaldırmak için çeşitli işlemler uygular.

Nasıl Güzellik Uzmanı Olunur?

Güzellik uzmanı olabilmek ve sektöre katılabilmek için Kız Meslek ya da Anadolu Meslek Liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerinden mezun olmak gerekir. Aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim kurumlarından alınan “Güzellik Uzmanlığı” sertifikası da başarılı bir meslek adımı için ideal bir yöntemdir.

Güzellik Uzmanlığı ve Eğitim Programı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Güzellik Uzmanlığı Kursu

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından sunulan “Güzellik Uzmanlığı Kursu” eğitim programı, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 06.05.2019 tarih ve 12 sayılı kurul kararı ile onaylanan 4. seviye 826 saatlik müfredat kapsamında verilir. Eğitim toplamda 826 saatten oluşur. Eğitim sonucunda “Ustalık” belgesi alabilmek için 756 saatlik eğitim tamamladığının belgelenmesi gerekir.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından verilen “Güzellik Uzmanlığı Kursu” kardeş markası “3 Bilgi” ile verilir. Ünlü Güzellik Uzmanı Rüya Masal Coşkuntuna koordinatörlüğünde yapılan eğitim; video, canlı yayınlar ve yüz yüze uygulamalı eğitim ve kitap ile öğrenciye sunulur. Eğitime ve eğitimin tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Novarge’de bugün; güzellik sektöründe kendini geliştirmek ve bu alanda eğitim vermek isteyenler için “Güzellik Uzmanlığı Kursu” eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve keyifli bir bayram haftası diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler