Novarge Premium
Hangi İşe Uygun Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Hangi İşe Uygun Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

KARİYER

Gelecek kaygısı siz daha öğrenim hayatınıza devam ederken ailenizde başlar. "İyi bir işi olsun", "iyi para kazansın", "doktor, polis, mühendis olsun" gibi konuşmaları ailenizden sıklıkla duyarsınız. Ancak hangi işe uygun olduğunuzu yalnızca siz belirleyebilirsiniz. Ezber yeteneği kuvvetli bir öğrenciye 'matematiğin dehası' demek ne kadar yanlış olursa sevmediğiniz bir meslekte yıllarınızı geçirmekte o kadar yanlış olacaktır.

Yalnızca parası için kendinize uygun olmayan bir iş seçimi kariyerinizi sekteye uğratabileceği gibi gereğinden fazla yorulmanıza ve isteksiz davranışlar sergilemenize neden olabilir. Bu ise hem iş yaşantınızda hem de aile ve sosyal yaşantınıza yansıyabilecektir.

Hangi işe uygun olduğunuzu anlamak için kendinize soracağınız birkaç soru mevcuttur. İşin yükümlülüklerini yerine getirebilir miyim? Ne için buradayım? Hayallerimi gerçekleştirme fırsatı sunuyor mu? Sıradanlık mı yoksa dağınık ve plansız bir çalışma hayatı mı? Ofis ortamında oturarak mı yoksa gezerek çalışmak mı beni daha mutlu eder? Bu ve buna benzer daha pek çok sorunun yanıtını bulduğunuzda kariyeriniz için hangi işin size uygun olduğunu daha kolay belirleyebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Eğitimi İş Seçiminde Etkili Mi?

İnsanlar kişiliğini veya karakterini ancak kişisel gelişimle ortaya koyabileceğinden nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzu belirleyebilirsiniz. Takibinde kariyer yönetimi ve buna benzer pek çok eğitim gerek hangi işe uygun olduğunuzu belirlemede gerekse kariyerinizi daha üst seviyelere taşımanıza yardımcı olacaktır. Profesyonel bir kariyer planlaması için destek eğitimler alacağınız sertifikalar da kariyerinizde bilginizi kanıtlamanızı sağlayacaktır.

Kendinizi, potansiyelinizi, ilgi alanlarınızı, kişisel özellikle ve değerlerinizi tanımanıza yardımcı olan eğitimler sayesinde yetenek ve yetkinliklerinizin neler olduğunu keşfedebilirsiniz. Farkındalığınızın her alanda yüksek olduğunu keşfederek gelecekteki hedeflerinize daha kolay odaklanabilirsiniz.

Online Eğitimler Faydalı Mı?

Zaman ve mekan tasarrufu sağlayan online eğitimler konunun uzmanı eğitmenler tarafından eğitim almanıza olanak tanımaktadır. Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamladığınızda alacağınız sertifikalar bir işe girerken CV’nize ekleyebileceğiniz artı değerler olacaktır.

Derslere aktif bir şekilde katılımınız ve öğrendiklerinizi yaşamınıza entegre etmeniz iş ve kariyerinizi belirlemenin yanı sıra değerinizin artmasına da imkan tanıyacaktır. Aldığınız her sertifika kariyeriniz için önemli bir fırsat olacaktır. Sizinle aynı iş ve pozisyona başvurmuş olan kişilere karşı bir adım önde olmanızı sağlayacak eğitim sertifikalarınız mevcut olan işinizde yükselmenize ve maaşınızı katlamanıza yardımcı olacaktır.

İşinizi ciddiye aldığınızı gösterdiğiniz takdirde sorumluluklarınızın arttığını fark etmeniz kaçınılmaz olacak. İş verenin işe alırken baktığı CV iş dünyasında verimliliğinizi gözler önüne serecek ilk izlenimler olacaktır.

İster hangi işin size uygun olduğunu anlamak için isterseniz de hali hazırda mesleğinize yönelik faaliyetlerde farkınızı ortaya koymak için artık lisans mezunu olmaktan çok daha fazlası gerektiğinden online eğitimler ve alacağınız sertifikalar büyük fayda sağlayacaktır. Gelecekte hayallerinize emin adımlarla gitmek için kariyerinizi sağlamlaştırmak adına aldığınız eğitimler bir basamak olacaktır. 

Online Eğitimle Kariyer Planlaması Yapılır Mı?

Mevcut bir işiniz var ise kariyer planlaması, iş için adımı hangi yöne atacağınıza yol gösterir. Kariyer oluşturma kısa vadeli bir çalışma olmadığından uzun vadede kendinize kattığınız değerlerle ve yükselişinizle gösterilebilmektedir.

İş dünyasında aranılan biri olmanın farkı kendini tanımak ve ne yapmak istediğini bilmekten geçmektedir. Online eğitimler, sertifikalar boş zamanlarınızı kariyeriniz için sizlere fırsat sunacak. Her eğitimle farklı bir yönünüzü keşfedeceğinizden boşa geçen hafta sonlarını veya akşamları kendinize ayırarak eğitimle destekleyebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler