Novarge Premium
Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

KARİYER

Güneşli bir mayıs ayının son haftasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, çeşitli sağlık kuruluşlarında, hastalarla başarılı bir iletişimin ilk basamağını oluşturan “Hasta Kabul Sekreteri” pozisyonundan ve eğitim programlarından bahsedeceğiz.

Hayatın her alanında insanlarla kurulan sağlıklı iletişimler, beraberinde olumlu bir gidişatı getirir. Örneğin, alışveriş merkezlerinde ya da insanların toplu olarak bulunduğu yaşam merkezlerinde yer alan görevlilerden tutun, hastanelerde görev alan hasta kabul sekreterlerine kadar tüm meslek grupları insanların doğru yönlendirilmesini amaç edinir.

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Özellikle sağlık hizmetlerinde insanların doğru bir iletişim yöntemiyle bilinçlendirilmesi, bilgilerin güvenli depolanması ve sorumluluklar dahilinde yönlendirilmesi çok önemlidir. Günümüzde birçok insanın sıklıkla başvurduğu sağlık hizmetlerinde hastaların karşılanması, yönlendirilmesi, kayıt işlemleri, arşivlemeler, bilgi depolaması ve danışma alanında hasta kabul sekreterlerine önemli bir sorumluluk düşer.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün sizler için, “Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Günümüzde hastanelerin sağlık hizmetlerine başvurduğumuzda randevumuz olduğu durumlarda bile sisteme kaydımızın yapılması gerekir. Hasta kabul sekreterleri, hastaların sisteme giriş yapılması ya da hastalarla birebir ilgilenmesi konularında yardımcı olmakla yükümlüdür. Hasta kabul sekreterlerinin insanları karşılamak, doğru bir iletişim kurmak ve sistem kaydını tamamlamanın yanında birçok görevi bulunur.

Hasta Kabul Sekreteri;

  • Hasta yakınlarını ve refakatçileri hastane kuralları hakkında bilgilendirmek,
  • Hasta kabul birimine ilişkin yazışmaları üstlenmek,
  • Hasta çıkışlarını tamamlayarak gerekli evrakları teslim etmek,
  • Yatış verilen hastaların dosyalarını düzenlemek ve arşivlemek,
  • Doğum tutanağı ve ölüm belgelerini hazırlayarak ilgili birimlere gönderilmesini sağlamak,
  • Bölümün demirbaş eşyalarıyla ilgili çeşitli yazışmaları üstlenmek,
  • Dosyaları arşiv birimine yönlendirmek,
  • Hastalarla doğru bir iletişim biçimini üstlenmek gibi birçok görev ve sorumluluğu yerine getirir.

 

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Hasta Kabul Sekreterliği İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Hastane, muayenehane, sağlık ocağı, aile sağlığı merkezi ve poliklinik gibi sağlık kuruluşlarında hasta karşılama, hasta yönlendirme, hasta giriş/çıkış işlemleri, kayıt, arşivleme ve danışma hizmetleri gibi görevleri yerine getiren hasta kayıt sekreterliği ve danışmanlığı mesleğini sürdürebilmek için yalnızca üniversite mezunu olmak gibi bir gereksinim yoktur. Üniversitelerin “Tıbbi Dokümantasyon veya Sekreterlik Hasta Kabul” programlarından mezun olanların yerine getirdiği hasta kabul sekreterliği ve danışmanlığı görevini sertifikalı birçok eğitim programı sayesinde de gerçekleştirebilir ve kariyeriniz için önemli bir adım atabilirsiniz.

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Hasta kabul sekreterlerinin sistem girişi, arşivleme, belge düzenleme ve iş takibi gibi farklı sorumlulukları olacağı için özellikle düzenli ve sorumluluk sahibi olması çok önemlidir. Aynı zamanda hasta kabul sekreterlerinin görev ve yükümlülüklerini yerine getirirken göz önünde bulundurmaları gereken bazı kriterler mevcuttur.

Hasta Kabul Sekreterinin,

  • Hastalar ve hasta yakınlarıyla devamlı iletişim halinde bulunacağı için sabırlı olması,
  • İş takibi, arşivleme, sistem girişi, bölge düzenleme gibi işlerle meşgul olacağı için düzenli olması,
  • Tüm günü hastane şartları ve ortamında geçireceği için kapalı ortama uyum sağlayabilmesi,
  • Bilgisayar ve yazı işleriyle ilgileneceği için el-parmak sağlığının yerinde olması gerekir.

 

Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde “Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı” programına başvurup, başarılı olduğunuz takdirde Ankara Bilim Üniversitesi onaylı 280 saatlik “Hasta Kabul Sekreterliği ve Danışmanlığı” sertifikası alarak ülkemizde yeni açılan Şehir hastanelerine ve birçok sağlık kuruluşuna iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Novarge’de bugün; çeşitli sağlık kuruluşlarında, hastalarla başarılı bir iletişimin ilk basamağını oluşturan “Hasta Kabul Sekreteri” pozisyonundan ve eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler