Novarge Premium
Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimini Kimler Alabilir?

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimini Kimler Alabilir?

EĞİTİM

Başkalarına yardım etmekten hoşlanıyor ve bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi mesleği size uygun olabilir.

En öz anlatımı ile Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi, bakıma ihtiyaç duyan hastalar ve yaşlıların bakımlarını yaparken ve ihtiyaçlarını karşılarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğreten kurstur.

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi Nedir?

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi, hasta ve yaşlıların günlük bakımlarının ne şekilde yapılacağı ile alakalı uygulamaların anlatılmakta olduğu çevrimiçi bir eğitimdir. Bu eğitim ile bireyler, hasta ve yaşlıların bakımı esnasında bilinmesi gerekli olan tıbbi bilgilere hakim olmaktadır. Bu şekilde yaşlı ve hastalara doğru bir şekilde nasıl bakım yapılacağını öğrenmektedir. Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi sonunda alınan sertifika ile uzmanlığınızı ispatlayabilir ve bu sektörde iş bulma imkanınızı artırabilirsiniz.

Temelde Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimiyle en önemli hijyen kurallarını, bakıma ihtiyaç duyan hasta ya da yaşlıların ihtiyaçları karşılanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, başlangıç düzeyinde masaj teknikleri, hasta ya da yaşlıların kıyafetlerini giydirirken ve çıkarırken uygulanması gereken basamaklar, hasta/yaşlının beslenmesi ile alakalı dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi alırsınız.

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi’ni Kimler Alabilir?

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi’ni sağlık çalışanları, yaşlı ve hasta bakımı sektöründe çalışmak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen bireyler, yaşlı bakım uzmanları ve teknikerleri, hasta bakıcısı olarak çalışmayı talep edenler, çevresinde bakmakla sorumlu olduğu bir hasta ya da yaşlı kimse bulunanlar ve hasta ve yaşlı bakımı mesleğini öğrenmeyi isteyen herkes alabilir.

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitiminin içeriğinde şu konular vardır:

Hasta Taburculuk Süreci ve Çeşitleri, hastalarda günlük aktivite ve egzersiz, hasta ve çalışan güvenliği, sağlık kurumlarında hijyen, yaşlı bakımı, zor insanlarla iletişim, yaşlılık hastalıkları ve bakımı, tıbbi dokümantasyon, tıbbi terminoloji, sağlık psikolojisi eğitimi, kronik hastalıklar ve bakımı, beslenme yöntemleri, yaşlı bireyin beslenme ilkeleri, yaşlı bireyin temizlik ilkeleri, ilaç kullanımı.

Bahsi geçen eğitimi tamamlayan kursiyerler, meslekle alakalı temel bilgi ve becerileri edinebilecekler, alanları ile alakalı temel yeterliklere sahip olabilecekler, sektörde yeterliliklerine uygun işleri yapabilecekler ve özel mesleki yeterlikler kazanabileceklerdir.

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi’ni tamamlayarak bu mesleğe başlayan bireyler bakımevlerinde, hastanelerde, geronto-psikiyatri kliniklerinde çalışabilecekleri gibi evde bakim hizmeti de sunabileceklerdir.

Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi Nasıl Veriliyor?

Hasta ve yaşlı bakım refakatçisi eğitimleri online olarak yapılmaktadır. Novarge’de gerçekleştirilen Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi için internete bağlanabileceğiniz tablet, cep telefonu veya bilgisayar yeterlidir. Kurs ödemenizi yaptıktan hemen sonra adınıza açılan profil sayfasından video derslere ulaşabilirsiniz. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden dersleri izleyebilir ve kafanıza takılan her şeyi adınıza tanımlanan özel danışmanınıza sorabilirsiniz.

Novarge’den alacağınız Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Eğitimi sonunda 560 saatlik Ankara Bilim Üniversitesi onaylı Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçisi Sertifikasını almaya hak kazanırsınız.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler