Novarge Premium
Hayata Yardımcı: Beynimizi Güçlendirme Yöntemleri

Hayata Yardımcı: Beynimizi Güçlendirme Yöntemleri

EĞİTİM

Yağmurlu bir haftanın matemiyle girdiğimiz yeni bir iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, yaşamımız bünyesinde bir yönlendirici görevini üstlenen beynimizi geliştirme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Zihnimiz, bizim en değerli hazinemiz. Hayatta kendi yolumuzu beynimizin gücüyle çizeriz. Kişiden kişiye değişen farklı zihin eğilimleri eğitim, kariyer ve hayat yolunda kendi yolumuzu çizebilmemize yardımcı olur. Kısaca bu özellikler, bizim yaşamda olduğumuz karaktere bürünebilmemiz için yol gösterici özelliktedir. Örneğin, görsel zekâ yönünden beyin fonksiyonları gelişim gösteren insanlar, kendilerini resim ya da fotoğraf yöntemleriyle ifade ederler. Aynı şekilde zihni sayısal yönden gelişim gösterenler de sayısala yönelik mesleklerde başarılı olurlar.

Beyin Güçlendirme Yöntemleri

Yaş ilerledikçe ve bellek içerisinde çok fazla bilgiye yer vermeye başladıkça, zihnimize yönelik bazı unutkanlıklar yaşayabiliriz. Çeşitli zihinsel tepkiler ve beyin fonksiyonları içerisinde neden-sonuç ilişkisine dayalı edinimler yaşın ilerlemesiyle zayıflar. İsimleri ve mekanları gibi hayatın içerisine dahil birçok etkeni unutabiliriz. Beynimizin fonksiyonlarında yaşanan olumsuzluklar, tüm yaşamsal aktivitelerimize yansır. Bunun akabinde de beyni güçlendirme yöntemleri insan hayatı ve beyin fonksiyonları için oldukça büyük önem kazanır.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak sizler için beyin güçlendirme yöntemlerini araştırdık. Gelin, hep birlikte göz atalım.

Beynimizi Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Doğru Beslenmek

Doğru besinleri tüketmek, tüm yaşamsal fonksiyonlarımıza etkide bulunan bir davranıştır. Sağlıklı bir zihin için vücutta yer alan tüm organların da sağlığını koruması gerekir. Örneğin bağırsakların içerisinde, beyin fonksiyonlarına yönelik birçok mikrop yer alıyor. Bağırsak içerisindeki mikrop oranının dengede kalması, beyin fonksiyonlarının etkileşimini sağlıyor. Dengeli ve sağlıklı besinlerle beslenmek bağırsakların içerisinde yer alan mikrobik düzeyi dengeleyerek, beyin fonksiyonlarının sağlıklı kalmasını sağlar.

Beynimizin duruluğu ve doğru düşünebilmesi için şeker kullanımını kontrol etmek de çok önemlidir. Yediklerimiz içerisinde bolca bulunan şekerin, enerjiyi beyin bölgesine devamlı olarak iletmesi, beyin işleyiş yöntemini glikoz düzeyine bağlı kılar. Bu durum zihnin dolu ve karmaşık bir hisse bürünmesine neden olur. Özellikle duru ve sakin bir zihin için şeker kullanım düzeyine dikkat etmek önemlidir.

Beyin Güçlendirme Yöntemleri

Fiziksel Aktiviteler

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Sözü Mustafa Kemal Atatürk’ün en ünlü söylemlerinden bir tanesidir. Fiziksel aktiviteler, sinir kavşaklarının sayısını arttırarak beyinde irtibat oranının artışını sağlar ve bu sayede beyin fonksiyonlarının gelişimini destekler.

Fiziksel olarak vücutta kalp ve damar sağlığına bağlı fonksiyonların düzenli çalışmasını sürdürmesi, beyne daha fazla oksijenin giderek, zararlı toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Günlük birkaç saatinizi ya da haftalık belirlediğiniz kısıtlı bir süreyi spor aktivitelerine ayırarak, beyin fonksiyonlarınızın gelişimine büyük oranda katkı sağlayabilirsiniz.

Beyin Güçlendirme Yöntemleri

Müzik Dinlemek

“Müzik ruhun gıdasıdır.” Sözünü mutlaka günlük yaşamda duymuşuzdur. Ancak müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası anlamına gelir.

Müzik dinlediğinizde zihninizde aktif hale gelen müziksel hafıza, beyin fonksiyonlarınızın gelişmesine büyük oranda katkı sağlıyor. Birçok insanın müzikle çalışarak daha başarılı ve verimli olduklarını görmüşsünüzdür. Bunun nedeni müziğin, beyne etki eden aktif bir güç olması ve birçok zihin rahatsızlığının yüksek oranda önüne geçebilmesidir.

Beyin Güçlendirme Yöntemleri

Rutinlerden Uzaklaşmak

Günlük hayatta rutinler ve strese dayalı süreçler zihnimizin olumsuzluğa sürüklenmesine neden olur. Bazen hepimiz günlük stres rutinlerinden o kadar daralıyoruz ki bir an önce yalnızlığa ya da tatile atılabilmek istiyoruz.

Beyin fonksiyonlarını stres ve sinirden uzaklaştırarak dinlenmesini sağlamak, dış dünyayala ilişiğin kesilip, zihnin tamamen kendi içerisinde aktif olmasını sağlar. Bu fayda sayesinde, stres ve sinir gibi zararlı etkenlerin zihninizin içeriğine zarar vermesini az bir süre olsa da engellemiş olursunuz.

Beyin Güçlendirme Yöntemleri

Günlük stresler beyin fonksiyonlarına ciddi ölçüde zarar veren bir olgudur. Elinizden gelen tüm yöntemleri kullandığınız halde hala gerginlik süreci devam ederse, yaşam koçlarının tecrübelerine başvurarak beyin fonksiyonlarınızın daha sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde Yaşam Koçluğu Eğitimi programlarından yararlanarak hem kendiniz hem de başka insanlar için yaşam koçu hizmetlerini sunabilirsiniz.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Yaşam Koçluğu Eğitimi: https://www.novarge.com.tr/kurs/yasam-koclugu-egitimi

Novarge’de bugün; bireysel hayat çizgisi için büyük önem taşıyan beyin fonksiyonlarını geliştirme yöntemlerinden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize mutlu, başarılı ve sağlıklı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler