Novarge Premium
Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

KARİYER

Yağmurlu bir sabaha uyandığımız hafta ortasından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, bireysel hayatımızda başarı adımlarını atarken uygulamamız gereken yöntemlerden bahsedeceğiz.

Hayata adım attığımız ilk andan yaşlanma evresine dek bireysel gelişim basamaklarını tırmanmaya başlarız. Bebeklik ve çocukluk sürecinin merak duygusu, büyüme çağı ile yerini bir öğrenme isteğine bırakır. Zaman içerisinde öğrenme isteğinin de katkısıyla hayatımıza yönelik başarı adımlarını tırmanmaya başlarız. Eğitim süreciyle birlikte başlayan öğrenim evresi, kariyer planlamasında bir “başarı” olarak temellenir.

Hayatta herkesin “başarı” kavramından çıkardığı anlam farklıdır. Kimisi için bir ev satın almak başarı sembolü iken kimisi için de başarı süreci, kariyere yönelik güçlü adımlardan ibarettir. Algılama şekli nasıl olursa olsun başarı, her bireyin geleceğine yönelik güçlü adımlar atmasını sağlayan bir kavramdır. Ancak başarıya ulaşmak sanıldığı kadar kolay bir süreç değildir. Bireysel yaşamda etkili bir başarıya ulaşmak için uygulanması gereken yöntemler bulunur.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Novarge’de bugün; bireysel hayatımızda başarı adımlarını atarken uygulamamız gereken yöntemlerini araştırdık. Gelin, birlikte değerlendirelim.

Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları Nelerdir?

Mazeretlerden Kaçınmak

Hayatta kazanılmış her başarının bir sebebi olduğu gibi başarısızlığın da sebepleri mevcuttur. Başarıya giden asıl yol, söz konusu başarısızlık sebeplerini farkına varıp, temkinli adımlarla ilerlemekten geçer. Ancak bunun için bireyin kendi eksiklerini ve hatalarını da görebilmesi gerekir. Kendi hatalarını arka plana koyarak, başarısızlığının sebebini karşı tarafa yükleyen bireyler, başarı temellerine ulaşmakta büyük zorluklar çekerler. Geleceğinizde başarıya ulaşabilmek için önünüze çıkan engellerin sebebini karşı tarafta aradığınız gibi kendi içinizde de sorgulamanız gerekir.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Ders Çıkarmak

Başarı her zaman yolda dümdüz ilerlemekten ibaret değildir. Kimi zaman yolda bazı yokuşlar ve çukurlar görülebilir. Asıl önemli olan yoldaki çukurların oluşma sebebini öngörebilmek ve ders çıkarabilmektir. Başarıya doğru ilerlediğiniz bir yolda kendi eksiklerinizi gözlemleyerek ilerlerseniz, bir sonraki adımınızı daha güçlü ve sağlam atabilirsiniz.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Hedef Odaklı Olmak

Bireysel yaşamda başarıya ulaşmanın yolu hedef odaklı bakış açısından geçer. Yaşamda kendinize bir hedef belirleyip, o amaç doğrultusunda çalışmayı sürdürürseniz başarının anahtarlarına ulaşabilirsiniz. Ancak hedef odaklı olmak, şans kapılarını kapatmak değildir. Hedefinize ulaşırken başarı yolunda karşılaşacağınız fırsat ve şansları da değerlendirebilmeniz gerekir. Hiçbir şeyin sebepsiz olmadığı gibi, hedefiniz yolunda karşınıza çıkan şansların da bir sebebi vardır. Karşınıza çıkan şans ve fırsatları değerlendirerek başarının kapılarını aralayabilirsiniz.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Planlı İlerlemek

Başarılı bir hayata adım atmanın temel kuralı planlı çalışmaktan geçer. Günün tümüne yayılan bir çalışma stili, zihnin yorulup işlevini yitirmesine neden olur. Bu nedenle başarı adımlarını atabilmenin temel koşulu planlı ilerlemekten geçer. Öncelikle hayata dair hedeflerinizin ve birikimlerinizin ne olduğuna karar vermeniz gerekir. Söz konusu düşünce çerçevesini değerlendirdikten sonra gelişmeleri takip etmeli ve hedefinizden şaşmamalısınız. Son aşamaya geldiğinizde başarı sonucu size yaklaşmış olacaktır. Son adımı güçlü ve inançlı bir biçimde attığınızda aradığınız başarıya ulaştığınızı görebilirsiniz.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Bireysel Becerilerin Farkına Varmak

Hayata dair bireysel becerilerin farkındalığı, doğru seçimlerin yapılabilmesine olanak sağlar. Örneğin, bir kişinin eğilimi sayısal yönünde iken bir diğerinin başarı yakalayacağı alan bedensel aktiviteler üzerine olabilir. Çocukların bireysel becerilerinin farkındalığında ebeveynlerin rolü yüksektir. Çocuğun eğilimli olduğu yönü farkına vardıktan sonra doğru bir yönlendirmenin yapılması gerekir. Başarıya açılan en önemli anahtar, kendini bilmekten geçer. Bilgi, beceri ve hayallerinizin farkındalığı; size başarının anahtarlarını verecektir.

Hayata Yönelik Başarılı Bir Adım Atmanın Yolları

Novarge’de bugün, bireysel hayatımızda başarı adımlarını atarken uygulamamız gereken yöntemlerden bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler