Novarge Premium
Hayatımızı Kolaylaştıran En İyi Yapay Zeka Uygulamaları

Hayatımızı Kolaylaştıran En İyi Yapay Zeka Uygulamaları

KARİYER

Yapay zekâ teknolojileri, son zamanlarda büyük bir ilgi gören ve hayatımızın pek çok yönünü etkileyen bir alan. Yapay zekâ teknolojileri sayesinde, insanların yapamadığı ya da zorlandığı birçok işlemi kolayca gerçekleştirebiliyoruz.

Yapay zekâ uygulamaları, metin yazmaktan resim çizmeye, kod üretmekten ses yaratmaya kadar birçok alanda bize yardımcı oluyor. Bu nedenle, yapay zekâ uygulamaları, günlük yaşamımızı daha da pratik ve eğlenceli hale getirmek için araştırdığımız ve denediğimiz uygulamalar arasında yer alıyor.

Peki, hangi yapay zekâ uygulamaları hayatımızı kolaylaştırıyor? Hangi yapay zekâ uygulamaları hem işlevsel hem de eğlenceli? İşte, farklı alanlarda size fayda sağlayacak en iyi yapay zekâ uygulamaları listesi…

ChatGPT

En iyi yapay zekâ uygulamaları denince akla gelen ilk isim ChatGPT. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, bir akıllı sohbet robotu. ChatGPT ile, gerçek bir insanla konuşuyormuş gibi sohbet edebilir, istediğiniz konuda bilgi alabilir, fikir danışabilir ya da eğlenebilirsiniz. ChatGPT, sizin için herhangi bir konuda metin oluşturabilir, farklı dillerde çeviri yapabilir, kod yazabilir, denklem çözebilir ya da problem çözebilir. ChatGPT, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir uygulama. Ancak, uygulamanın daha fazla özelliğinden yararlanmak isterseniz, ücretli olarak PRO üyelik satın alabilirsiniz.

Google Bard

Google, chatbot uygulamaları konusunda geri kalmadı ve Google Bard’ı ortaya çıkardı. Google Bard, ChatGPT gibi bir sohbet robotu. Google Bard da, sizin için birçok işlemi yapabiliyor. Metin oluşturabilir, bir konu hakkında fikir verebilir, kod yazdırabilir ya da problem çözdürebilirsiniz. Google Bard’ın en büyük avantajı ise, Google Arama Motoru ile entegre olması. Bu sayede, Google Bard, en güncel bilgilere ulaşabiliyor ve en güncel konular hakkında sorularınıza doğru cevaplar verebiliyor. Google Bard, şu anda deneme sürümünde olan ve sürekli geliştirilen bir uygulama.

Soundraw

Müzik tutkunlarının beğenisini kazanan yapay zekâ uygulamalarından biri de Soundraw. Soundraw, ücretsiz olarak müzik oluşturmanıza olanak tanıyan bir uygulama. Soundraw ile, kendi bestelerinizi yapabilirsiniz. Uygulamaya girdiğinizde, oluşturmak istediğiniz müziğin temposunu, süresini ve ruh halini seçebilir ve kendi müziğinizi oluşturabilirsiniz.

Hotpot AI

Hotpot AI, hem metin hem de resim oluşturmak için kullanabileceğiniz bir yapay zekâ uygulaması. Hotpot AI ile, farklı kullanıcılar tarafından oluşturulmuş olan içeriklere ulaşabilir ve bu içerikleri kendi istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Hotpot AI ile, elinizdeki görsellerin hatalarını giderip iyileştirebilir, görsel tasarımlar yapabilir ya da panoramik ekran görüntüleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca, metin olarak bir kompozisyon yazarak, uygulamadan bu metne uygun bir görsel oluşturmasını da isteyebilirsiniz.

Alexa

Alexa, Amazon’un geliştirdiği bir sanal asistan. Alexa, sesli komutlarınızı algılayarak istediğiniz görevleri yerine getiriyor. Alexa’yı kişisel tercihlerinize göre özelleştirebilir, sevdiğiniz şarkıları açabilir, akıllı ev cihazlarınızı kontrol edebilir, hava durumunu öğrenebilir, mesaj ve e-postalarınızı okutabilirsiniz. Alexa, doğal dil işleme teknolojisi sayesinde konuşmalarınızı anlayabiliyor ve size doğal bir şekilde cevap verebiliyor.

DALL-E

DALL-E, OpenAI tarafından geliştirilen bir görsel oluşturma uygulaması. DALL-E, girdiğiniz metni bir görsele dönüştürüyor. Oluşturmak istediğiniz görselin gerçek dünyada var olması gerekmiyor. Siz kelimelerle ne ifade ederseniz DALL-E sizin için bu ifadeyi harika bir görsele dönüştürüyor.

Ocoya

Ocoya, sosyal medya yöneticileri ve içerik üreticileri için hayatı kolaylaştıran bir yapay zekâ uygulaması. Ocoya, binlerce hazır şablon ve görsel sunuyor. Ayrıca yapay zekâ sayesinde post açıklamalarınızı sizin için yazıyor, en popüler hashtagleri buluyor ve sosyal medya gönderilerinizin istatistiklerini size gösteriyor. Ocoya ile sosyal medya gönderilerinizi ileri tarihte otomatik olarak paylaşacak şekilde de planlayabilirsiniz.

Otter.ai

Otter.ai, iş hayatında toplantılara yetişmeye çalışan ve not alamayan kişiler için kurtarıcı bir yapay zekâ uygulaması. Otter.ai, toplantılarınızı kaydediyor ve toplantı sırasında söylenen tüm metinleri gerçek zamanlı ve doğru şekilde metne dönüştürüyor. Toplantı sonunda sizin için toplantının özetini çıkarıyor ve toplantının en önemli noktalarını size bildiriyor. Otter.ai, bu özellikleri ile hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler