Novarge Premium
İş Ararken Motivasyonunuzu Yüksek Tutun

İş Ararken Motivasyonunuzu Yüksek Tutun

KARİYER

Türlü zorluklarla eğitim hayatını bitiren ve artık mesleğini yapmak isteyenleri aslında daha zorlu bir süreç beklemektedir: İş aramak. Bu süreçte motivasyonunuzu yüksek tutmak oldukça önemli. Bu yazımızda sizlere, iş ararken kendinizi nasıl motive edeceğiniz hakkında bazı ipuçları vereceğiz.

Eğer şanslı değilseniz ve işi ayağına gelen bir mesleğiniz yoksa iş aramak sizi yıpratan bir süreç haline gelebilir. Her başvurduğunuz yerden “Biz size döneceğiz” klişesini duymaktan sıkıldığınız bu süreçte kimi zaman pes etme noktasına kadar gelebilirsiniz ama kendinizi motive ederek ve birazdan bahsedeceğimiz ipuçlarına dikkat ederek bu zorlu sürecin olumsuz etkilerini en aza indirebilirsiniz.

İş Ararken Motivasyonunuzu Yüksek Tutun

İş arama ve kendinizi iş verene ispatlama süreci hem sabır hem de profesyonel bir planlama gerektirmektedir. Bu süreci sadece iş ilanlarına CV göndermek olarak düşünmeyin. Şimdi iş arama sürecinde size yardımcı olacak tüyolara sırayla bakalım:

Sakin ol ve kendini geliştir

Yeni mezun olan ve içi çalışma aşkı ile dolu pek çok insan, başvuruları olumsuz olduğundan umutsuzluğa düşmektedir. Ya da daha önceki çalıştığı işten ayrılan bir birey yeni bir işe girmek için sabırsızlanmaktadır. Öncelikle sakin olmalısınız. Yeni mezunsanız hemen kendinize yatırım yapmaya ve kendinizi geliştirmeye başlayın. İş başvurunuzda sizden önce CV’nizin öncelikli olduğunu ve CV’niz ne kadar dolu ve etkileyici olursa işe alınma ihtimalinizin o derece artacağını unutmayın. Ama CV’nizi kuru ve gereksiz bilgilerle değil alanınızla alakalı etkili verilerle doldurmalısınız. İşe girmek için acele etmeyin ve bir süre kendinizi dinleyin. Ne yapmak istediğinizi ve bu konuda hangi eğitimlerin sizi geliştireceğini belirleyip hemen harekete geçin.

Kendini göster

Amaçlarınıza uygun gerekli eğitimleri aldıktan sonra önemli olan ikinci adım sağlam bir CV hazırlamak ve bu CV’yi ilgili sitelerde yayınlamaktır. CV’ye ek olarak son dönemde revaçta olan video kaydı ile kendini anlatabilirseniz o da iş verene karşı daha etkili olacaktır. Bunun yanında tüm sosyal medya hesaplarınızı da güncellemeli ve her zaman güncel tutmalısınız. Bu mecralarda söylediğiniz ve paylaştığınız her şeyin bir gün karşınıza çıkabileceğini ve kariyerinizi mahvedebileceğini unutmamalı ve imajınıza zarar getirecek hareketler yapmaktan kaçınmalısınız.

Hayatını iş arama sürecine göre planla

İş aramayı hayatınızın merkezine alın. Bu yüzden planlarınızı hep bu doğrultuda yapmalısınız. Atılacak mailler, gidilecek görüşmeler ya da telefon görüşmelerinizi hep bu önceliğe göre almalısınız. Erteleme huyundan bir an önce vazgeçmelisiniz. Unutmayın, sadece siz iş aramıyorsunuz. İşleri biriktirmeden belli bir planlama ile yaparsanız rakiplerinizin bir adım ilerisinde olacaksınız. Kısacası planlarınızı yaparken iş arama sürecini her zaman öncelikli duruma alın. Ama bu süreç için bütün zamanınızı da kısıtlamayın ve kendinize de vakit ayırın.

İş bağlantılarını artır

Kimse oturduğu yerden sadece birkaç yere CV göndererek iş sahibi olamaz. İş arama sürecine yoğunlaşmalı ve bunun için farklı ortamlar keşfetmelisiniz. İş ve özel hayatında iş bulma sürecinde sana destek olmaları amacı ile tanıdıkların ile iletişime geç. Yeni profesyoneller ile iletişime geçebileceğin ortamlar bul. Amacına uygun doğru insanlarla tanışman ve onlar ile bağ kurman senin için yeni fırsatlar doğuracaktır.

Arkadaşlarını iyi seç ve pozitif ol

Çevrenizde modunuzu düşürecek ve sizi umutsuzluğa sevk edecek arkadaşlar tutmayın. Düşüncelerinizi ve algınızı amaçladığınız işi bulacağınız yönünde pozitif tutun. Bu süreçte, sizi destekleyen, yol gösteren ve pozitif olarak besleyen kişilerle bir arada kalmaya özen gösterin.

Kendini ihmal etme

Her ne kadar iş arama sürecinde olsanız da ailenizle arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi ve sevdiğiniz şeyleri yapmayı ihmal etmeyin. Bu dönemi kişisel gelişiminiz için bir fırsat olarak düşünün ve iş arama sürecinin bir süreç olduğunu ve bir gün bunların hepsinin geride kalacağını aklınızdan çıkarmayın.

Yorum Yaz

Benzer İçerikler