Novarge Premium
Kişisel Gelişim İçin Atılması Gereken Adımlar

Kişisel Gelişim İçin Atılması Gereken Adımlar

EĞİTİM

Ocak ayının son haftasının, son iş gününden hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Şubat ayını hepinize uğurlu gelmesini; sağlık, başarı ve kariyer anlamında dilediğiniz verimi elde edebilmenizi diliyoruz. Novarge olarak; geleceğinizi ve kişisel gelişiminizi önemsiyoruz. Bugün sizlerle kişisel gelişim basamaklarını tırmanırken yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

Başarının temelleri kişisel gelişimin tamamlanmasından geçer. Bireysel farkındalığa ulaştığımız sürece, gelişimlerimizi sürdürebilir ve daha çok gelişim için çalışma basamaklarını belirleyebiliriz. Kişisel gelişim basamaklarını tırmanırken; okuduğumuz kitaplardan tutun, dinlediğimiz müziklerin türü dahi oldukça büyük bir önem taşıyor. Kişisel gelişim basamaklarına değinmeden önce, bireysel tanımlama konusunu ele aldığımız; “Kendinizi Tanıyarak Geleceğe Hazırlanın” isimli makalemize göz atabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/blog/kendinizi-taniyarak-gelecege-hazirlanin.html

Kişisel gelişim, bireyin yetenek ve eğilimlerini geleceğe yönelik hayallerinin temelinde birleştirerek yol almasına verilen isimdir. Kişisel gelişim basamaklarını sağlam basan bireyler geleceğe yönelik daha kararlı olurlar ve daha iyi bir yönetime olanak sağlarlar. Bireyin tüm gelecek hayatına etki eden kişisel gelişim; sınırlanamaz ve bir süreye tabii tutulamaz. Kişisel gelişim ömür boyu sürer ve bireyin hayatına etki eder.

Kişisel Gelişim İçin Atılması Gereken Adımlar Nelerdir?

Kendine Zaman Ayırmayı İhmal Etme

Kişisel gelişiminizi sağlayabilmek için günün her anında kendinize belirli bir vakit ayırabilmelisiniz. Bireyin farklı kişilerle etkileşimi ve çalışmasından ziyade; kendiyle iç içe bir gelişime adım atması çok önemlidir. Gün içerisinde kendinize ayırdığınız vakitte; bireysel tanımlamanızı daha iyi yapabilir, kitap okuyabilir, geçmişe dair değerlendirmeler yapabilir ve geleceğinize karar verebilirsiniz. Ayırdığınız çok kısa bir vakit bile gelecek yaşantınıza olumlu yansımalarını gösterecektir.

Kendini Değerlendir

Kişisel gelişimde başarı elde edebilmek için öncelikle bireyin mevcut durumundaki eğilim, potansiyel ve gelişim yöntemlerini değerlendirebilmesi gerekir. Kendinizi tanıdığınız ve değerlendirmenizi yaptığınız sürece gelişimde attığınız her adımın daha sağlam temelli olmasını sağlayabilirsiniz.

Kendinizi değerlendirmek ve mevcut potansiyelinizin farkına varabilmek; geleceğe yönelik hayalci yapılardan ve eksik adımlardan korunmanızı sağlar.

Gelecekten Vazgeçme

Kişisel gelişimin en önemli motivasyonlarından bir tanesi geleceğe yönelik bireyin içinde oluşturduğu güven duygusudur. Geleceğine güvene bireyler çalışma hayatlarında daha verimli, başarıya inançlı ve gelişime hevesli olurlar. Hayatın her alanında gelişim gösterebileceğinizi, hiçbir şeyin geç olmadığını ve geleceğin sizin için çok kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutmayın.

Geçmişin Geleceğini Tehlikeye Atmasına İzin Verme

Geçmişte yaşadığınız olumsuzluklar ve yanlış adımların yalnızca bir dersten ibaret olduğunu düşünün. Hayatın size sunduğu dersleri başarı ile atlatıp geleceğinize yöneleceğinizi hedefleyebilirsiniz.

Geçmiş yaşamında tüm insanların başına çeşitli başarısızlıklar ve olumsuzluklar gelebilir. Önemli olan, tüm olumsuzluklardan ders alabilmek ve geleceğe yönelik yaşantıda bu adımları atarken daha dikkatli olabilmektir. Başarı yolunda bazen dibi görmenin sizi en zirveye çıkartabileceğini unutmadan hareket etmeyi deneyin.

Mutlaka Kitap Oku

Kitaplar, bir gelişim aracı ve yönlendirici olmasının yanında yakın bir arkadaştır. Bazen bir kitabın dostluğuna ve yönlendirmesine güvenerek hayatınızın gelişimini sağlayabilirsiniz.

Kişisel gelişimde de kitap okumanın ayrı bir yeri mevcuttur. Kitaplar hem iyi bir arkadaş hem de kişisel gelişime yönelik bir rehber olduğu için bireysel olarak yakınlığınızı sağlar. Yakınlık ve güven duygusu beslediğiniz kitaplar kişisel gelişiminizde önemli bir rehber görevi görür. Kişisel gelişime dair attığınız adımları, kitaplardan edindiğiniz bilgilerle birleştirerek geleceğe yönelik sağlam adımlar atabilirsiniz.

Sanatı, Sporu ve Müziği Hayatının İçerisine Yerleştir

Sanat, spor ve müzik alanları bireyin yaşamda mutluluğunu sağlayan birincil fonksiyonlardandır. Spor, vücudunuzun zindeliğini sağlayarak sağlam bir vücudun motivasyonunuzu arttırmasına yardımcı olur. Sanat, her alanı ile bireyin pozitif duygularını kamçılar ve yaşama yönelik umutlar beslemesini sağlar. Sanat, umuttur. Müzik ise hayatın her alanında bulunur ve ruhun birincil gıdasıdır. Ruhumuzu, bedenimizi ve zihnimizi besleyen sanat, spor, müzik ile kişisel gelişimimizi sağlayabiliriz ve geleceğe yönelik daha olumlu bir yaklaşım içerisinde bulunabiliriz.

Zamanını Kontrol Et

Hayatın her alanında elde edilen başarının temeli zamanın doğru yönetimine dayanır. Kişisel gelişim yolunda bireysel farkındalıklarınızı ve gelişimlerinizi sağlarken gün içerisindeki zamanın verimli kullanımı sizi daha planlı bir gelişim çizelgesine sürükler ve üretken olmanızı sağlar. Gün içerisinde planlı, programlı ve düzenli çalışarak; kişisel gelişimde önemli yollar kat edebilirsiniz.

Novarge’de bugün; başarının en önemli formülü olan kişisel gelişimi sağlama yöntemlerine değindik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler