Novarge Premium
Kişisel Gelişimi Konu Alan Filmler

Kişisel Gelişimi Konu Alan Filmler

NOVARGE'DEN

Haftanın son iş gününden hepinize merhaba sevgili Novarge okurları. Bugün sizlerle kişisel gelişimin öneminden ve bireysel gelişim temalı birkaç filmden söz edeceğiz.

Kişisel gelişim, eğitim ve kariyer hayatında oldukça büyük önem arz ediyor. Eğitime, öğretime, keşiflere ve gelişime hayatımızın her alanında hız kesmeden devam ediyoruz. Öğrendiğimiz her yeni bilgide, başardığımız her yeni konuda ve keşfettiğimiz tüm özelliklerimizde kişisel gelişimimizi biraz daha destekliyoruz. Eğitim ve kariyer yolunda kişisel gelişimin etkisi de gözle görülür bir gerçek halini alıyor. Kişisel gelişimini tamamlamış, yeni bilgilere açık ve öğrenme aşkını içinde barındıran tüm bireyler, geleceğe yönelik adımlarında başarıyı kolayca elde edebiliyorlar.

Kişisel gelişimi tamamlayabilmek ve gelişim seviyelerini destekleyebilmek için birey; motivasyon, umut, mutluluk ve huzur gibi kavramlara ihtiyaç duyabiliyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için de kişisel gelişim temalı filmler söz konusu hale geliyor.

Kişisel gelişimi konu alan filmler; bireyin geleceğe yönelik daha umutlu adım atmasına, gelişimi tamamlayabilmek için ihtiyacı olan motivasyonu kazanmasına ve vaktin verimli değerlendirilmesine olanak sağlıyor.

Kişisel Gelişim Temalı Filmler Nelerdir?

3 Aptal (3 Idiot)

2009 yılına ait “3 Aptal” filmi IMDB’de 8.4 puan almıştır. Hindistan’da mühendislik okuyan; Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi isimli öğrenciler aynı yurtta kalırlar. Rancho makinelere duyduğu istek dolayısıyla bu bölümü seçerken; Farhan, ailesinin isteği doğrultusunda mühendisliğe yönelmiştir. Raju ise ailesini fakirlikten kurtarma idealine sahiptir. Üç öğrenci ve Profesör Viru arasında gelişen hikâye; dostluğun yanı sıra, eğitim sisteminin sert yönlerini de ele almaktadır. 3 Aptal filmi, Hindistan’ın en çok izlenen filmi olurken, aynı zamanda diğer ülkelerden de oldukça ilgi toplamıştır.

Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

2006 yılına ait “Umudunu Kaybetme” filmi IMDB’de 8.0 puan almıştır. Chris Gardner, maddiyat ve iş konusunda sıkıntılar yaşayan bir adamdır. Aynı zamanda iyi bir eş olan Chris’in eşi sıkıntılara daha fazla dayanamaz ve evi terk eder. Christopher isimli oğulları babasının yanında kalır. Tüm bu sıkıntıların yanında ev sahipleri de dışarı atar ve baba-oğul sokakta kalırlar. Oğlunun sevgisi ile ayakta durmayan çalışan baba ve oğlu, dışarıda bin bir türlü zorluk ile karşılaşırlar. Fakat birbirlerine olan sevgileri, birçok kapıyı açacak güçtedir.

Forrest Gump

1994 yılına ait “Forrest Gump” filmi IMDB’de 8.8 puan almıştır. Forrest Gump isimli karakter, düşük bir IQ düzeyine sahiptir. Fakat bu bozukluğun aksine, canlı bir kişiliği vardır. Film, Vietnam savaşı ve Amerika’da yaşanan birçok olayın sürecinde, ana karakterin hayat hikayesine yer veriyor. Forrest Gump, kişisel gelişim filmlerinin en başında yer almaktadır.

Can Dostum (Good Will Hunting)

1997 yılına ait “Can Dostum” filmi IMDB’de 8.3 puan almıştır. Will Hunting, üst düzey bir zekâ seviyesine sahiptir ve MIT’te temizlikçi olarak görev alır. Bir gün tesadüfen tahtada yazan çözülmesi imkânsız matematik sorusuna denk gelir ve soruyu çözer. Will, soruyu çözdükten sonra ortadan kaybolur. Will’in çözdüğü soru profesörün ilgisini çeker ve kısa sürede profesör tarafından keşfedilir. Başarısını diğer sorular karşısında da gösteren Will, kavga nedeniyle hapse girer. Özgürlüğüne kavuşabilmesi için profesöre ihtiyaç duyar. Film, Akademi Ödüllerinde Oscar’a layık görülmüştür.

Whiplash

2014 yılına ait “Whiplash” filmi IMDB’de 8.4 puana sahiptir. Andrew çok küçük yaşlardan beri bateri çalar ve işinde en iyisi olabilmek için Schaffer Konservatuvarından yana tercihini kullanır. Okulun en azimli ve sert hocalarından olan Terence Fletcher’in dikkatini çeker. Fletcher, Andrew’i okulun bir tür müzik yarışması olan Studio Band ekibinde görevlendirir. Fletcher, tam anlamıyla en iyisi olmadan, takdire layık görmemektedir. Bu süreçte Andrew’in mesleki ve psikolojik bir savaşı söz konusu hale gelir.

The Founder

2016 yılına ait “The Founder” filmi IMDB’de 7.2 puana sahiptir. Mc Donald’s isimli en yenilikçi fast food restoranının; iki kardeşin inat, hırs ve başarı birlikteliği ile dünyanın en büyük işletmelerinden biri haline gelmesinin hikayesi anlatılır. Film, bir satış görevlisi olan Ray Kroc’un hikayesini ele almaktadır.

Steve Jobs

2015 yılına ait “Steve Jobs” filmi IMDB’de 7.2 puana sahiptir. Film, Apple şirketin kurucusu ve bir teknoloji devi olan Steve Jobs’un hayatını konu edinmektedir. Film, Steve Jobs’un hırslı ve bilge yönlerini gözler önüne sermektedir. Aynı zamanda film, Steve Jobs’un özel hayatına da değinir. Hırs ve bilgi kombinasyonu ile kişisel gelişim filmleri kategorisinde yer alan Steve Jobs filmini, Danny Boyle yönetmektedir.

Kişisel gelişim kategorisinde adından sıklıkla bahsettiren, yüksek puanlı ve ödüllü filmlerden söz ettik. Kişisel gelişim ufkunuzun ve film arşivinizin genişlemesi için mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize başarılı, sağlıklı ve umutlu hafta sonları diliyorum Sevgili Novarge ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler