Novarge Premium
Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti?

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti?

EĞİTİM

Tam kapanmadan çıkışımızın baharın güneşiyle karşılandığı bir hafta başından hepinize merhaba Sevgili Novarge Ailesi. Bugün sizlerle, iki yıldır hayatımızın merkez noktasında yer alan Koronavirüs sürecinde hayatın bize öğrettiği birçok unsurdan bahsedeceğiz.

Ülkemiz ve dünya 2019 yılının ilk evresinden bu yana Covid-19 isimli virüsle mücadelesini sürdürüyor. Virüs süreci, hepimizin hayatının adeta dengelerinin yeniden kurulmasına bir zemin hazırladı. Günlük yaşam standartlarımızda yer alan eğitim, kariyer, yemek, alışveriş gibi ihtiyaçları giderebilmek için hepimiz dijital dünyanın getirilerine başvurduk. Birçoğumuz duruma uyum sağlamakta zorluk yaşamazken; bir çoğunluğun da dengelerinin sarsılmasına yol açtı.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Koronavirüs sürecinde hayatımıza yüzümüzü çevirdiğimiz dijital dünyanın dışında başka alışkanlıklar da girmeye başladı. Örneğin, geçmişte yer alan ancak bugünkü sıklığıyla dikkat edilmeyen hijyen alışkanlıkları, yediğimiz gıdalardan giydiğimiz kıyafetlere kadar değişim göstermeye başladı. Koronavirüs dünya gündemini ve insanların yaşamını değiştirirken, birçok farkındalığı da hayatımıza kazandırmaya yönelik önemli bir etken oldu.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak bugün, “Koronavirüs Sürecinde Öğrendiklerimiz” konusunu araştırdık. Gelin, birlikte göz atalım.

Koronavirüs Sürecinde Öğrendiklerimiz

Hijyen Her Şeyden Önce Gelir

İki yıllık bir süreç boyunca hayatımızın içerisinde var olan Covid-19 virüsü hepimize ilk başta “sağlığın” önemini vurguladı. Hepimiz evden içeri ilk girdiğimi anda koşarak ellerimizi yıkamaktan tutun; aldıklarımızı sabunlu sulardan geçirmeye kadar temizliğe kendimizi adadık. Bağışıklık sistemini etkileyen bir sağlık problemi olan koronavirüs sayesinde herkes öncelikle “sağlığın” her şeyden önce geldiğini ve insan sağlığını koruyabilmek için en temel koşulun hijyenden geçtiğinin farkına vardı.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Her Şeyin Başı Eğitim

Koronavirüs sürecinde devletin “yeni hayat düzeni” olarak tanımladığı pandemiyle yaşamı sürdürmeye çalıştığımız iki yıllık dönemde, düzenlemelerin başında, gelecek ve kariyer yaşamının önemli bir basamağı olan eğitim geldi. Eğitim koşullarını hayatı eve sığdırmaya çalıştığımız düzende sürdürürken, dijitalin getirilerinden olabildiğince faydalandık. Koronavirüs, yaşam fonksiyonumuzun şekillenmesinde önemli rol oynayan ve gündelik faaliyetlerimizin içerisinde en önemli faktör olan eğitimin, iyileştirilmesinde ve olabildiği en kullanışlı biçimde sürdürülmesine olanak sağladı. Hepimiz, hayatı eve sığdırmaya çalışırken, geri kaldığımız eğitim koşullarını aradık ve bir nevi bilgi açlığını giderebilmek için kendimizi evde üstlenebileceğimiz kişisel gelişimlere verdik.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi pandemi sürecinde de sertifikalı uzaktan eğitim programlarıyla, eğitimin yeni düzene uyumlanmasına olanak sağladı ve birçok kişinin gelecekte kişisel gelişim adımlarını sağlamlaştırdı.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Sevdiklerimiz Olmadan Yaşam Çok Zor

İnsan zoru görmedikçe, yaşadıklarının değerini kolayca anlayamaz. Pandemi sürecinde neredeyse herkes sevdiklerinden ayrı bayramlar ve özel günler geçirmek zorunda kaldı. Her ne kadar hüzünlü bir ayrılık süreci olsa da hepimizin yardımına teknoloji dünyası koştu. Görüntülü konuşmalarla ve telefonlarla sürdürülen iletişimler, eskisinin yerini tutmasa da özlemimizin giderilmesini sağladı. Koronavirüs sürecinde hepimiz yakınımızda yer alan insanların şu ana dek anlayamadığımız kıymeti hakkında bilgi sahibi olmayı başardık.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Geleceğin Yaşamı Teknolojide

Koronavirüs sürecinde hayatı eve sığdırmaya çalışırken günlük yaşam formlarımızı da ev içerisinden gerçekleştirmek zorunda kaldık. Eğitim, iş, alışveriş gibi yaşamsal fonksiyonların gerçekleştirilmesinde insanların yardımına ilk başta günümüz teknolojisi koştu. Pandeminin yaşama yönelik zorluklarında imdadımıza koşan ve birçok işi düzene koyabilmemiz için gerekli altyapıyı sağlayan teknoloji, geleceğin yaşamında da büyük yere sahip olacağını hepimize gösterdi.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Zamanın Kıymeti

Mutsuz olmadığımız sürece, mutluluğun ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu anlayacak öngörüyü kendimizde bulamayız. Koronavirüs süreci hayatımıza girdiği ilk günden beri iki yıllık dönemde hayatımızda birçok şey değişti. Özgürlüğümüz yerini maskeli ve mesafeli iletişimlere bırakırken; sokağa çıkma yasakları sebebiyle gökyüzüne bile bakamaz olduk. Hal böyle olunca koronavirüs hepimizin zamanın kıymetli bir hazine olduğunu anlamasına etkin bir olanak sağladı.

Koronavirüs Tüm Dünyaya Neler Öğretti

Novarge’de bugün; iki yıldır hayatımızın merkez noktasında yer alan Koronavirüs sürecinde hayatın bize öğrettiği birçok unsurdan bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler