Novarge Premium
Kripto Para Eğitimi

Kripto Para Eğitimi

KARİYER

Paramız her zaman güvende kalsın isteriz ve bunun için birçok önlem alırız. Geçmişte yastığın altında saklanan paralar, günümüzde bankaların bünyesinde yerini alıyor.

Bankaların merkez sistemine dayalı para ideolojisini kabullenmeyen bireyler, günümüzde sıklıkla Bitcoin ve kripto para gibi dijital para birimlerini araştırma konusu haline getiriyor. Bitcoin ve kripto para sisteminin merkeze ya da bir banka himayesine ihtiyaç duymadan işlenmesi, kullanım nedenlerinin başında yerini alıyor. Bir önceki yazımızda Bitcoin detayları ve eğitimini içeren, “Bitcoin Eğitimi” isimli konuya yer vermiştik. Dilerseniz linkten ulaşabilirsiniz: https://www.novarge.com.tr/blog/bitcoin-egitimi.html

Novarge’de bugün sizlerle, kripto para sisteminden ve eğitim detaylarından bahsedeceğiz.

Kripto Para Nedir?

Takas işlemlerinde kullanılabilen, şifreli ve sanal bir sisteme dayanan dijital para birimi kripto para; genellikle takas işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek ve doğrulamak için kullanılan, fiziksel boyuta dayanmayan bir sistemdir.

Kripto paranın kökeni olan kriptoloji, verilere yönelik şifreleme biliminin temel adıdır. Kripto paraların transfer işlemi de şifrelerin oluşturulup, çözümlenmesi vasıtasıyla gerçekleştirilir. Transfer şifreleme sistemi içerisinde birçok algoritma bir arada kullanılır.

Ödeme sistemlerinde meydana gelen paranın iki kez harcanması hususunda bankalar aracılığıyla problemin çözüm yöntemleri geliştirilmiştir. Bankalar aracılığıyla korunaklı bir ödeme sisteminin gerçekleştirilmesi, otoritenin söz konusu olmasına yol açabilir. Merkezsizleştirilmiş bir sistem olan Bitcoin ve kripto para biriminde, sistemin onay vermesi ile işlemler gerçekleştirilebilir.

Kripto Para Güvenli Midir?

Kripto para sistemi, Bitcoin’de olduğu gibi ülke dahilinde kısıtlama getirilen bir uygulama değildir. Dijital bir birim olan kripto para, güvenli bir şekilde kullanılabilir.

Kullanıcıların bir diğer merak konusu ise takas yöntemi ile gerçekleştirilen paraların korunması ve güvenliğidir. Hack ve dolandırıcılık gibi sistemlere karşın, güvenli paneller bünyesinde sistemin korunması sağlanmaktadır.

Kripto Para Eğitim Nedir?

Kripto para eğitim programında; kripto paraların elde edilme yöntemleri, saklanma biçimleri ve takas yöntemlerine ilişkin bilgiler aktarılır. Kripto para hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, kripto paranın finansal içeriğine yaşamında hakim olmayı arzulayan, öğrendiklerini iş ortamına ve finansal düzeyine aktarmak isteyen tüm bireyler, kripto para eğitimi programından faydalanabilir.

Kripto Para Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

  • Kripto paranın elde edilme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olabilirler.
  • Hayatlarına finansal bir bakış açısı kazandırabilirler.
  • Kriptografi sistemleri hakkında bilgi edinebilirler.
  • Gelecek finansal adımlarını kripto para sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler.
  • Ülkenin ekonomik boyutunda hiçbir koşulda etkilenmezler.
  • Kripto para madenciliği hakkında bilgi sahibi olabilirler.

 

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi’nin yakında yürürlüğe geçireceği, alanında uzman eğitmenler tarafında sağlanan “Kripto Para Eğitimi” programına katılabilirsiniz.

Novarge’de bugün; kripto para kavramından, finansal hayata faydalarından ve kripto para eğitim programlarından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum Sevgili Novarge Ailesi.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için!

ELİF AKSÜT

Yorum Yaz

Benzer İçerikler